Boston – Ottawa.
7 april, 2018
Målspel i syd och i Manchesterderbyt! – Monsieur
7 april, 2018

Merseysidederby inleder PL-helgen. Everton vs Pool – Monsieur

Vi bokförde förra helgens Premier League-spel med full pot. Fyra av fyra spel hittade hem som vinst och det finns ingenting som talar för att den här helgen inte ska kunna nå samma resultat. Matcher av yppersta dignitet som både inleder och avslutar den här dagen och sen där runt 16-rycket hittar jag ett målspel som står ett par punkter för högt. Vi vevar igång med Merseyside-derbyt.

Premier League Lördag

 

Kl 13.30 Everton vs Liverpool. SPEL Everton +0,5 ( 1x Dubbelchans Everton) till 1,98

Var väl absolut inte en enda människa som undgick Liverpools fullständiga slakt av Manchester City i veckan där man av allt att döma släckte Pep och Citys CL-drömmar så det bara dånade. Att Liverpool går ut och kör över Everton idag av bara farten är väl därför ett ganska givet scenario? Nja, nej, absolut inte, skulle jag vilja argumentera för.

Everton som förra helgen åkte på stordäng hemma på Goodison Park mot just nämnda Man City ligger i en tabellposition där man varken kan hota uppåt eller riskera något nedåt. Man ligger i det berömda mittenträsket. Eller berömda och berömda, dötrista mittenträsket är kanske ett mer korrekt adjektiv. Ute ur cuperna är man dessutom. Det jag vill få sagt med detta är att mötet mot Liverpool, hemma på Goodison, i det stora hela är Everton sista riktigt stora match under resten av säsongen. Detta känner såklart både spelare, ledare och framför allt den stundtals exploderande hemmapubliken om. Jag tror därför vi kommer se ett högmotiverat och energiskt hemmalag från den allra första sekunden och sånt brukar inte sällan leda till att Goodison når ljudvolymer få andra arenor runt om i världen kan mäta sig med.

Liverpool å sin sida då? Jo, dels saknar man Mohammed Salah. Bara det är ett avbräck som vilket lag som helst för stunden skulle lida för. Säsongen som den gossen gör går ju inte av för hackor som det så märkligt heter. Vad mer då? Jo, den största faktorn till varför jag väljer att kliva in på hemmalaget här är för att Liverpool har sin CL-retur på onsdag att fokusera på. 3-0 tillgodo förvisso, men vi alla vet vad City hemma är kapabla till och är det något Klopp känner till om sitt lag är att man tenderar ibland att ha den dåliga vanan av att släppa ifrån sig komfortabla ledningar.

Jag menar inte att Liverpool kommer rotera laget till den mån att han kommer ställa in städtanterna på plan idag men ett par roteringar och en eventuell försiktighet är nog att förvänta sig. Presskonferensen igår som Klopp gjorde gav indikationer på att Danny Ings går in från start och ersätter Salah  och säga vad man vill om den gode Danny, men det skiljer ju ett par nivåer dem emellan, det gör det.

I övrigt inga större avbräck att rapportera om i endera lag. Sigurdsson missar mötet och sedan innan är Matip och Can på frånvarolistan i Liverpool.

Man ska också komma ihåg att det här derbyt har lite av en annan karaktär än många andra storstadsderbyn. Hierarkin här är redan glasklar. Oavsett resultat idag råder det lixom ingen tvekan om vem som är stor respektive lillebror i byn. Ett Klopp har råd att torska ett derby idag utan att tappa sitt anseende. Fyra derbysegrar på dem senaste fem har man och Everton har inte besegrat Liverpool sedan 2010 (!!). Bara den statistiken ger nog Big Sam Allardyce och hans Everton tillräcklig motivation att ordna upp den statistiken. Jag tror verkligen den trenden kan brytas idag men väljer den fega linan här och spelar dubbelchans 1x.

Ett Everton med Walcott, Bolasie, Rooney och Tosun innehar defintivt tillräcklig offensiv kompetens att såra Liverpool och som jag hävdat tidigare, hade denna Evertontrupp förfogats av en betydligt skarpare tränare hade man hotat om Europaplatserna. Såpass bra är den individuella kvalitén.

Everton +0,5 (Dubbelchans 1x) spelas hos betfair till 1,98. Klart spelvärde  

 

Gör som Henke Larsson – Regga ett konto på Betfair och ta del av grymma odds och 1000kronor välkomstbonus!