Derby i Madrid!
8 april, 2018
Valencia öser på som vanligt hemma på Mestalla? – Monsieur
8 april, 2018

Allsvenskan bjuder på söndagen för högt odds på favoriten – Monsiuer

Allsvenskan Söndag kl 1730

Dalkurd vs Östersund. SPEL Rak tvåa : Östersundsseger till 2,0 

Nykomlingen Dalkurd mot det ofta kallade succélaget Östersund. Vad man än nu är på för humör att kalla dessa två lag kan vi slå fast en sak i bordet. Östersund är ett mycket starkare och bättre lag än Dalkurd som såklart kommit mycket längre fram i processen än vad Dalkurd har gjort.

Sett Dalkurd en del från förra året, en del på försässongen och främst deras senaste match mot AIK i premiären. Ett ganska så naivt men riktigt bollskickligt Dalkurd stog upp bra men ger tydliga signaler om att man har kommit till Allsvenskan för att SPELA sig kvar och inte syssla med några parkerade bussar eller liknande. Finns en del offensiv spets i laget och man kommer säkerligen kunna göra en hel del bra resultat redan nu till våren. Fortfarande inte glasklart huruvida Buya Turay är spelklar eller inte men där sitter man på en klasspelare av yppersta allsvenska mått.

Till den här matchen ska det sägas att Dalkurd flyttat från Borlänge ner till Uppsala, men ska spela matcher i Gefle men denna match spelas i Västerås? Typ lite så. Ganska rörig infrastruktur har dem för stunden iallafall. Poängen med detta är att det blir så gott som neutral plan så hemmaplansfavören kan vi slänga ut genom fönstret.

Mer då? Jo, Östersund har fått en hel del kritik i början på året efter att bland annat blivit nollade av både Malmö och DIF hemma på Jämtkraft. Jag tycker den kritiken är monumentalt överdriven. Faktum är att jag anser att Östersund var det bättre laget mot både Malmö och Djurgården men saknade skärpan i asvlutsmomenten. Är man det spelförande och bättre laget mot Malmö och Djurgården ger det tillräckliga indikationer på att man fortfarande har kvalité inom laget och jag förväntar mig Östersund att köra över Dalkurd idag faktiskt.

Ett högt stående Dalkurd som inte lägger allt för mycket fokus i defensiven är precis ett sånt lag som riskerar att bli totalt uppätna av Allsvenskans sett från min synvinkel bästa offensiva lag.

Trupplägena i båda lagen är i stort sett prickfria och vi kommer få se ordinarie lag på banan ikväll.

Rak Östersundsseger till 2,0 synar jag i sömnen. Stor insats.  

Klicka på bilden för att ta er direkt till deras sida och ta del av deras 100% bonus upp till 2000kr!