Bort med dresserade pudlar i sportens värld. – Av Marcus Birro
9 april, 2018
Tungviktsmöte i allsvenskan!
9 april, 2018

Speltankar inför Malmö vs AIK och tvåan synas på Grimsta. – Monsieur

Summerar helgens sex speltankar med följande resultat: 3 vinster ( 1.81 , 1.80, 1.98  )  , 1 förlust och 2 push (pengarna tillbaka). Helgens enda riktiga plump var ju gårdagens sanslösa felbedömning på Dalkurd vs Östersund. Förstår fortfarande inte riktigt vad som hände där.

Hur som, fortsatt konstant stadigt plus och ikväll hittas två fina spelvärden till dryga dubbla degen.

Vi börjar på Malmö Stadion där det nalkas ett dundermöte. Allsvenskans två favorittippade lag till titeln möts alltså redan i omgång två.

Allsvenskan kl 19.00 Malmö vs AIK. SPEL BLGM (båda lagen gör mål) till 1,95

Tycker det här oddset är för högt satt. Det kryllar av offensiv kvalité hos båda lagen här och med Rasmus Bengtson som enda tunga avbräck i båda lagen kommer det vara en drös med spelare av den yppersta digniteten som gör upp om dem tre poängen ikväll.  Bahoui väntas kliva in från start för AIK och med Rasmus Bengtson utanför elvan kan Malmö få det svettigt.

AIK å sin tur brottas ju såklart en del med sin nykomponerade backlinje i och med Nisses karriärsavslut och Nyholms benbrott. Fjolårsmötet här i Malmö slutade 0-0 men resultatet var väldigt missvisande. Var en mycket intensiv match med ganska så öppna spjäll redan från första minuten och jag tror vi kommer få se en liknande matchbild ikväll. Skillnaden nu är att lagen har spetsat till sig ytterligare framåt.

Tycker Malmö i premiären visade en välorienterad offensiv men en del brister i defensiven. AIK å sin sida stod väldigt lågt mot Dalkurd för att minimera Dalkurds genombrottsspel men fanns skeden där det inte såg så synkat ut.

Finns inget att vara rädd för såhär tidigt in på säsongen. Ordinarie elvor (frånsett Bengtson), 3 poäng i ryggen från premiären, fullsatt arena. Båda lagen kliver in på banan ikväll med full energi. Borde nätas åt båda håll ikväll tycker jag.

1.95 på att båda lagen hänger minst en kasse vardera. Det tar vi hos 10bet.com. 

 

Kl 19.00 BP vs Häcken. SPEL rak tvåa Häckenseger till 1,94 

Lite liknande analys som Östersund vs Dalkurd igår. Nu gick ju det spelet inte riktigt som vi tänkt oss men så är det ibland. Utfallet renderar inte alltid i samma manus som analysen.

Häcken såg bra ut mot Kalmar. En vansinnigt vass offensiv trio där till denna match förra matchens målskytt El Kabir lär komplettera laget och kliva in från start denna gång. Alm är en erkänt mycket vass tränare som vet hur man plockar på sig bortasegrar.

BP är en intressant nykomling med en säregen tränare och spelstil. Premiären borta mot Norrköping såg väl sådär ut kan jag tycka. Ganska så ihåliga centralt där Norrköping kom igenom lite väl lätt. Det känns som den här upplagan av BP inte är särskilt intresserade av att gneta sig till poäng utan vill envist spela sitt spel till varje pris. Hedersamt men ikväll blir det nog mer av kostsamt.

Häcken är ett bättre lag i grunden, bättre spelare, tydligare och rakare spelidé. Brommapojkarna har 4 raka förluster och jag tror tyvärr för deras del att dem får en femte förlust i den raden ikväll på Grimsta IP.

Bortasegern på Häcken betalar 1,94. Det tycker jag är klart spelbart. 

Klicka på bilden för att ta er direkt till deras sida och ta del av deras 100% bonus upp till 2000kr!