Pittsburgh – Philadelphia!
11 april, 2018
Pittsburgh – Philadelphia!
13 april, 2018

Att landa efter Semi-lottningen. Av Marcus Birro

Frågan nu är väl om Roma verkligen har landat än? Är drömmen drömd? Är firandet över? Klubben själv lägger ut storslagna bilder med klubbmärket bredvid de tre andra som gick till semifinal. 

”Kolla. Vi får vara med de riktigt stora pojkarna.”

Hur klättrar man ner för det där berget? Vill man ens ner? Hur får man Manolas tillbaka till jorden efter det där målet?

Lottningen blev klar alldeles nyss och det blir Liverpool för Roma. Av de tre lag som återstod fick Roma den bästa lottningen Det betyder inte att jag tror att Roma tar det här. Liverpool har en tyng, en mognare framförhållning än Roma. 

Roma drömde så hårt och intensivt om detta och man har firat den här segern som allt är klart och färdigt. Drömmen är drömd. Liverpool har precis börjat drömma. 

Men med de skrivet. Både att det blev Liverpool och att Roma börjar borta är en fördel, och även bästa möjliga lottning utifrån förutsättningarna.

I den andra möts Real Madrid och Bayern Munchen och den känns ju galet öppen. Juventus klädde av Real i returmatchen (men föll ändå) och Bayern har nästan gått lite under radarn medan allt ljus varit på Roma-matchen och Juventus nästan-upphämtning mot Real Madrid.

Jag frågade Martin Åslund (Viasat) idag fredag om det varit den bästa upplagan av CL i år och han svarade:

  • Inte den bästa kanske men det har varit väldigt roligt att se att klubbar med mindre ekonomi faktiskt också lyckas i de riktigt och verkligt stora sammanhangen.

Han har en poäng den gode Åslund. Världsfotbollen har tidigare bevisat att mest pengar vinner och så är det väl fortfarande till viss del men kolla PSG, kolla Chelsea, kolla City, kolla Barcelona. Inget av de lagen är i semifinal i CL. Nu är varken Roma eller Liverpool Halmia eller Grimsås men rent ekonomiskt är i alla fall Roma på en helt annan, och lägre nivå än de övriga tre i den här gruppen.

Den här veckan har jag gjort långa intervjuer med Gusten Dahlin, Thomas Wilbacher (Tutto Balutto) och just med Åslund (publiceras kommande veckor i Birros Sportpodcast) och en sak som är gemensamt för dessa människor och mina samtal med dem, är drivkraften, elden, passionen, revanschen, beslutsamheten.

Den är monumental. Den är oövervinnerlig. Den är konstant och den en del av själva livet.