Final i världens bästa innebandyliga!
20 april, 2018
Washington – Colombus!
21 april, 2018

Monte Carlo Masters Lördag – Semifinaldags

Grym kvartsfinaldag igår där dem två sista matcherna mellan Nisihkori vs Cilic och Zverev vs Gasquet höll riktigt hög nivå på alla sätt och vis. Innan dess hade Dimitrov traskat sig förbi Goffin medan Rafa Nadal, ja vad var det han gjorde egentligen? Han förnedrade hånfullt Thiem i en match som såg ut att vara mellan en elitspelare som mötte en halvalkoholiserad ekobrottsling. Då ska man komma ihåg att Thiem av många betraktas som världens näst bäste grusspelare. Helt ofattbart hur överlägsen Rafa Nadal på det här underlaget. Trist faktiskt.

I övrigt då? Jo, är ju som bekant på plats här i Monaco och det går ju inget annat än att stryka under att det här förmodligen är världens mest vackra idrottsanläggning. Ligger precis intill havet uppe i bergen med några fåtal minuter till Monte Carlos casino och hamnen där dem privata Yachterna som mer påminner om stora lyxkryssningsfartyg avlöser varandra. Mer värt att nämna är ju att förbindelserna går att likställa med fransmännens förmåga att tala engelska. Helt osannolikt usla förbindelser. Finns knappt en taxibil i hela staden, tågen går endast under påskhelgen (typ), bussar strejkar eller är tomma på bensin och häst och vagn blir lite osmidigt. Så, nästa år är det nog vettigare att bo i Monaco och inte vara dum nog att boka in sig i Nice, dryga 15-20 minuter ifrån Monaco. Dem 15-20 minuterna visar sig utan tillgång till egen bil vara dryga 2 dygn restid. Minst.

Dagens semifinaler, varav den ena börjar inom några minuter är :

Rafael Nadal 1,04 vs Grigor Dimitrov  12,0

Såklart inga speltips här då oddsen är som dem är. Dimitrov är en etablerad top10 spelare men han värderas ungefär som om han aldrig hållt i ett tennisrack. Trots detta, ja, oddsen är korrekt satta. Sådär överlägsen är och ska han vara, den gode spanjoren. 

Kei Nishikori vs Alexander Zverev. SPEL Kei Nishikori 2,40  BETHARD.com 

Klev in på Gasquet igår med ganska tung insats och det med nöd och näppe den unge tysken Zverev tråcklade sig vidare från den matchen som för övrigt nog var en av årets mest sevärda match. Grym underhållning och hög kvalité rakt igenom. Även om Zverev verkligen spelade betydligt bättre igår än han gjort tidigare under veckan så blir motståndet nu lite av en annan karaktär. Kei Nishikori  såg bra ut mot Cilic och borde stängt butiken redan i raka set. Jag tycker nog den här oddsfördelningen borde vara jämnare. Nishikori är extremt tempostark och ruskigt vass från backhandsidan. Nishikori är en av ytterst få spelare i hela världen som kan mäta sig med Zverev i backhandkrossdueller. Wawrinka, Nishikori och en Djokovic i högform är väl i stort sett dem enda som ens är i närheten av Zverevs backhandstyrka.

Hur som helst, jag tror på en jämn match. Zverevs serve har inte allt fått så bra betalt här i Monte Carlo som han annars får och en Nishikori på framfart, med ett par timmars extra vila i kroppen, mot en Zverev som ibland får problem ute i hörnorna när tempot är lite för högt. Jag tror Nishikori har grym chans här.

2,40 på japansk seger är taget. Framåt Nishikori!  Ska läggas till att om man inte är den typiska tennisnörden är den här matchen ändå en ytterst sevärd match. Inte bara då båda spelarna har en väldigt hög nivå i sig utan för att deras kroppspråk och arrogans får mig att vilja slita av båda tänder och hårstrån såfort dem beträder en tennisplan. Odrägliga typer, åtmisntone inne på banan. Kanske lite motsägelsefullt att då betrakta det som sevärt, men jo, det är mer intressant att se dem här asen än världens i särklass mest platta figur Bautista Agut, för att nämna någon.

Gör som Zlatan. Anslut dig till Bethard och få nu en insättningsbonus på 200% upp till 1000kr.