Tampa Bay Lightning – Boston Bruins
28 april, 2018
På plats i Rom, dagen före. – Av Marcus Birro
1 maj, 2018

Helgens mest givna spel hittas i Stockholmsderbyt – Monsieur

Allsvenskan SÖNDAG kl 15.00 – Djurgården vs Hammarby. SPEL Över 2,5 mål till 1,80 Betfair.com 

Lyssna (eller läs) på det här.

Hammarbys senaste 13 matcher har slutat över 2,5 mål. Sedan Bajen gick upp till allsvenskan för tre år sedan har man spelat 7 derbyn mot Djurgården. ALLA sju matcher har slutat i över 2,5 mål.

Djurgården har gjort 5 mål på dem senaste två matcherna. Utöver Kerim Mrabti finns det absolut inga avbräck hos varken Bajen eller Djurgården som skulle spelat den här matchen.

Djurgårdens mest signifikativa drag är deras höga presspel som nog får betraktas som ligans bästa. Bajen i sin tur har inlett säsongen strålande och under Stefan Billborn har man verkligen lyckats sätta en spetsig offensiv fotboll med mycket bra kombinationsspel. Tolkar jag Stefan Billborn rätt kommer han inte tumma på deras filosofi om att ständigt försöka spela bollen och det finns risk för att det kan kosta dem dyrt ifall Djurgården sätter sin press så högt i banan vi är vana att se och Bajen för stunden ej har tillräckligt bra dag för att förmå att spela sig igenom den pressen. Lyckas man däremot med det kommer det finnas mängder av ytor för Bajens offensiva spetsspelare att operera på.

Alltså, hur man än vrider och vänder på det här blir slutsatsen av analysen att det kommer bli chansrikt, som det alltid blir när dem här lagen möts. Inget lag har någon som helst anledning att försöka fega till sig ett kryss och har Djurgården en dålig dag, ja då finns det risk att Bajen kör över DIF imorn som dem gjort de senaste mötena. Har Bajen en dålig dag, ja då finns det chans för DIF att pressa sönder Bajen, vinna bollen högt när Bajen är dåligt samlade och därmed skapa mängder av chanser. Har båda lagen en bra dag, ja då kan det bli chanser så det räcker och blir över åt bägge håll.

Djurgården inledde säsongen med ett väldigt tight och skickligt försvarsspel vilket man fortfarande besitter. Men läser jag Özcans försnack rätt kommer man ställa laget högt och pressa Bajen tidigt. Finns både risker och vinster av att göra av det. Oavsett vilket, chanser skapas. Antingen åt DIF eller Bajens favör.

Nej, det här ska bli tillräckligt med målchanser för att bägge lag ska näta och någon kliva hem med tre poäng. I Bajen finns det otroligt formstarka spelare att hitta i offensiven och i Djurgården har Jonathan Ring verkligen spelat till sig en startplats och en Tino Kadewere som trots sin ganska kantiga spelaura mäktat med att göra en hel del mål på sistone.

Ser oerhört mycket fram emot den här matchen och kommer självklart befinna mig på plats. 15.00 är det dags.

Vi hoppas och tror på en målrik match. Över 2,5 hittas till 1,80 hos Betfair.com.   

****

Senare under söndagens gästas IFK Norrköping av Trelleborg. Det jag sett hittils i år av Peking har varit väldigt bra, särskilt offensivt. Ett Trelleborg på konstgräset i Norrköping kommer få det tufft och hett om öronen. En ynka poäng har nykomligen Trelleborg samlat på sig och jag tror inte den poängskörden förbättras efter det här mötet. Peking är inget lag som heller slår av på takten vid ledning. Jag förväntar mig att IFK kör över Trelleborg här. Klockan 17.30 sparkar den matchen igång och jag hittar Norrköping -1,5 till 1,94. Klart spelbart hela vägen ner till 1,80. 

 

Gör som Henke Larsson – Regga ett konto på Betfair och ta del av grymma odds och 1000kronor välkomstbonus!