Sirius – AIK
2 maj, 2018
Roma – Liverpool, vi hoppas på en ny mirakelkväll! – Monsieur
2 maj, 2018

Ett hysteriskt Olimpico i medvind kan förvandla Roma till brutala spöken för Pool. – Av Birro ifrån Rom.

Jag hör sångerna från de brittiska fansen från mitt rum. Deras sång bärs genom den kvava luften hela vägen in till mig.

Jag vaknade tidigt, klev upp och tassade ut i en stad som aldrig är så vacker som precis när den vaknar. Den varsamma solen, butikerna som öppnar, klirret från koppar mot fat, den svarta perfektionen kaffe i de där kopparna vid disken inne på den lokala baren där man blir vän med ägaren redan andra gången man är där.

Turisterna sover ännu. Kyrkorna är öppna och jag går in i några av dem. Jag tänder ett ljus, ber för mina barn, ber om försoning och vägledning genom det här märkliga livet.

Jag kommer tillbaka till M och hotellrummet och vi äter frukost på en terrass som har Rom i 360 grader runt omkring oss. Fåglarna ser på oss med sina små nyfikna huvuden.

Promenerar sedan på smala, vacker gator med murgröna på de gamla husen, återupptäcker mina små genvägar och irrgångar, gränder och vrår dit turisterna inte hittar, torgen, krogarna, barerna, de smala gränderna med de vackra lyktorna och de allra finaste fontänerna.

Rom är lika enastående unikt varje gång man är här. När man blir äldre är det allt färre saker som orkar bryta sig in och ända fram på samma kärleksfulla sätt.

Det är inte bara för att de är fulla som engelsmännen sjunger högst.

5-2 ska inte gå att ta in. Ett mirakel brukar sällan upprepa sig två gånger på samma plats. Liverpool är förvarnat. Ingenting talar för att Liverpool kommer gå i samma fälla som Barcelona gjorde, med underskattning. Å andra sidan är Liverpool ett lag som det kollektivt går att komma innanför skallen på. Det går att få dem att skaka. Ett hysteriskt fullsatt Studio Olimpico och ett tidigt mål kan förvandla Roma till elva brutala spöken i Liverpool-spelarnas huvuden.

Men vad skulle kunna hindra Salah från att göra mål ikväll? Hur ordnar man ett identiskt mirakel på samma plats inom loppet av några veckor? Är det ens ett mirakel Roma önskar sig och hoppas på? Eller kan ihärdighet, arbete, lite tur och rädda motståndare göra jobbet?

Jag trodde aldrig på att Roma skulle kunna vända mot Barcelona. Nu tycks hela världen tro att Roma kan göra det igen. Den logiken går inte riktigt ihop. Liverpool är för ett snabbt och för smart lag för att gå i underskattningens fälla. Jag tror de fulla brittiska männen på Piazza del Popolo kommer få sjunga hela natten tills regnet faller och sköljer undan den här kvava dammiga hettan som huvudstaden hamnat i. Jag tror de brittiska sångerna kommer stiga som varsamma eldflugor mot den romska natten.

Men jag ber till den Gud jag vet finns att Roma ska arbeta tålmodigt och konsekvent och därmed göra sig förtjänt av ännu ett mirakel.

Forza Roma.

 

*****

Betfair har idag ett erbjudande på matchen som ger nya kunder hela 5,0 (!!!) gånger pengarna på att Liverpool tar sig vidare till final. Detta får man via länken HÄR.  Vänligen avvaktivera Adblockers.