Ett hysteriskt Olimpico i medvind kan förvandla Roma till brutala spöken för Pool. – Av Birro ifrån Rom.
2 maj, 2018
Nya bonusar på marknaden!
2 maj, 2018

Roma – Liverpool, vi hoppas på en ny mirakelkväll! – Monsieur

Onsdag Champions League kl 20.45 ROMA vs LIVERPOOL. SPEL Roma över 1,5 mål till 1,78 

 

Sitter i skrivande stund på en bar nere i Rom och det är med halvdan entusiasm man känner inför kvällens möte. Folk runtomkring med sympatier för Roma har definitivt en mer optimistiskt inställning än vad man kanske borde ha vid det här laget, såklart med Barca-matchen tätt i minnet. Det KAN bli en kväll igen som går till historien som en av CL-historiens mäktigaste men men det kan också bli en ganska trist transportsträcka där Liverpool spelar på det befintliga resultatet som bekant är 5-2 till engelsmännen efter första mötet.

Frånsett att Roma faktiskt osannolikt nog lyckades vända mot Barcelona ur ett liknande scenario är det faktum att det är just Liverpool på andra sidan som ändå får mig att tro och tycka att det åtminstone finns en liten möjlighet för ännu en magisk upphämtning på ett hysterisk Olimpico.

Likväl som Liverpools prestationstoppar denna säsong varit och snuddat vid världsbäst har man enda sedan Jurgen Klopp tog över laget haft en hel del rejäla dippar och bottennapp. När Liverpools presspel inte fungerar har man ibland tendensen att blotta sig bakåt som bottnar i att laget fortfarande är ganska så o-organiserade på defensiv planhalva och mycket förlitar sig på det individuella försvarsspelet.

För att Roma ska ha någon chans ikväll att vända på det här krävs det såklart att man inte släpper in nåt mål men framför allt lyckas få hål på Liverpool ganska så tidigt. Lyckas Roma göra 1-0 kommer arenan att fullkomligt explodera och trycket och nervositet på Liverpool kommer såklart att växa sig stor.

Roma går in i den här matchen med absolut INGENTING att förlora. Att dem ens tagit sig till semi är långt över vad man kan kräva av Romlaget och med tanke på att man låg under med 5-0 ( vilket nästan var i underkant) var man ju egentligen ute ur den här turnering. Dem två sena reduceringsmålen på Anfield har nu istället gett romarna något slags hopp medans Liverpool har precis ALLT att förlora. Sådana faktorer har och kommer alltid spela stor roll, även på den här nivån. Det krävs en mental kollaps från Liverpool för att det här ska gå att vända på.

Jag tycker oddspriserna i det stora hela känns korrekt satta. Roma drawnobet till 2,0 lockar en aning men tycker det är några punkter för lågt för att spela. Även om Roma gör både 1-0 och 2-0 kommer ju risken alltid vara extremt stor att Liverpool sårar Roma via omställning och desto mer ju längre matchen lider och Roma måste trycka på framåt.

Det är tydlig vikt på överlinorna ikväll men eftersom Liverpool kommer vara så extremt måna om att hålla siffrorna nere avstår jag även överspelet till dem låga oddspriserna som sitter i skrivande stund. (Över 3,5 ger bara drygt 1,90).

Det spelet jag väljer ikväll som jag tycker det finns värde i är Roma över 1,5 mål till 1,79. Oavsett vad kommer Roma kliva fram med allt vad dem har. Kvalité i laget finns det och även om första mötet liknade en utklassning ska vi komma ihåg att Roma första 20-25 minuterna faktiskt hade total kontroll på matchen innan man idiotiskt nog fick högmod och ställde backlinjen för högt upp. Trots total underlägsenhet i resten av matchen lyckades man ändå till slut göra två mål och hade faktiskt bud på flera.

Ikväll kommer det att KOKA inne på Olimpico. Med Barcavändningen tätt i minnet kommer minsta lilla halmstrå av medvind eskalera en ljudvolym inne på stadion som lär bära fram laget. Ett Liverpool som visat stora tendenser tidigare på att försvarsspelet i pressade lägen inte alls sitter ordentligt kommer få det svettigt ikväll. Strootman och Diego Perotti missar kvällens möte vilket såklart är avbräck men just på den offensiva delen har Roma det ganska så bra ställt i truppen.

Anledningen till varför jag inte spelar Roma att vinna istället för över 1,5 är av det faktum att jag räds Liverpools omställningsspel för mycket. Roma lär stå högt med backlinjen även ikväll och trots att man höll nollan och hade total kontroll mot Barca i kvarten skulle jag vilja påstå att Liverpools sätt att spela är farligare mot just Roma. Ett Barca som inte gärna slår bollen tidigt bakom motståndarens backlinje utan istället vill etablera långvariga anfall sårar inte alls en hög och långsam backlinje som Salah o co kan göra. Nu tros Mané missa matchen ikväll men Salah och Firmino är skräckspelare även utan Mané.

Oavsett scenario, om Roma får hål på Liverpool tidigt eller om det blir tvärtom kommer Roma gasa på framåt. Man kommer vilja visa inför ett fullsatt Olimpico att man förtjänar den här semifinalplatsen och ett Liverpool som pressas bakåt i planen brukar sällan ha förmågan att hålla nollan.

Roma gjorde 4 mål senast i helgen och som sagt, TROTS att man var underlägsna Liverpool i förra veckans möte lyckades man ändå göra två mål borta och dessutom ha bud på flera. Att man idag kommer äga matchbilden ser jag som givet. Över 90 minuter kommer man ha skapat tillräckligt med chanser för att näta minst två gånger. Liverpools försvarsspel är alldeles för osynkat för att kontrollera och bara spela av en match utan darr.

Roma att göra över 1,5 mål tar jag till 1,78 hos Bethard.

Nu hoppas vi på en magisk kväll i Rom. Ge oss ett tidigt 1-0 till Roma och det kommer att vibrera i huvudstaden. Var så säkra.

 

Gör som Zlatan. Anslut dig till Bethard och få nu en insättningsbonus på 200% upp till 1000kr.