Krismöte? i Malmö.
3 maj, 2018
Två spel från Div2 Norra Svealand i helgen
4 maj, 2018

Snabb summering av gårdagen och kvällens Spelvärde i Madrid – Monsieur

Gårdagens spel på Roma ö1.5 mål till 1.78 satt ju utan några större svårigheter men det är ändå med en stor bitterhet man lämnade Olimpico igår. Sett till matchbilden gav Roma VERKLIGEN sig själva en chans att vända på det där mötet men med lite väl taffligt försvarsspel, ineffektivitet i avsluten och en viss oflyt med domsluten blev det tyvärr ett litet för högt berg att bestiga. Trots både 0-1 och 1-2 kändes det hela vägen in till drygt 80onde minuten att det faktiskt var möjligt att hota Liverpool om finalplatsen. Jag tycker det säger enormt mycket om hur ofattbart svaga liverpool är på att kontrollera matchbilder och styra tempot. Som sagt, med viss marginal på sin sida hade Roma snott åt sig den där finalplatsen, så pass nära kändes det faktiskt.

I övrigt fick vi ju aldrig Olimpico riktigt att explodera i o med att Pool tog ledningen både en och två gånger men ett fullsatt Olimpico är ändå svårslaget må jag säga. Hetsig stämning både innan och efter och rapporterna gav gällande att Liverpoolfansen ABSOLUT inte fick röra sig ensamma gåendes runt kring stadion och staden. I takt med att mycket av fotbollen blir allt mesigare kan jag faktiskt tycka att det är rätt befriande att passionen och rivaliteten fortfarande finns kvar hos vissa av dem stora lagen i alla fall.

Ikväll Europa Leauge och även detta ett möte man mer än gärna varit på plats under. Tyvärr får kvällens match glos från TV-soffan men då kan man å andra sidan gotta sig med dubbla skärmar på två grymma matcher och innan dess två allsvenska storlag i någon slags ”minikris”.

****

EUROPA LEAUGE SEMIFINAL 21.05
ATLETICO DE MADRID VS ARSENAL. SPEL ARSENAL +0.5 (DUBBELCHANS X2) TILL 2.08.

Simeone vs Wenger i vad som kan bli fransosens sista match för Arsenal i Europasammanhang. Blir det så? Ja, enligt oddsen som råder står det glasklart att Atletico går till final ikväll. Enligt mig då? Nja, inte alls lika säker på det.

Jag var på plats på Emirates förra torsdagen när Arsenal fullkomligt körde över Atletico och verkligen förtjänade att få med sig ett bättre resultat än 1-1. Nu fick ju Atletico förvisso en tidig utvisning men även innan dess stod glasklart till att Arsenal var det bättre och hungrigare laget.

1-1 från första mötet ger alltså följande förutsättningar: Arsenal måste göra mål för att gå vidare. 0-0 som slutresultat och Simoene och hans Atletico är i final. Atletico är som alltid, särskilt på hemmaplan väldigt målsnåla och tighta bakåt. Blir förvånad om vi får ett målkalas likt föregående CL semis vi sett denna vecka.

Följer och har följt båda av dem här lagen noga under säsongen. I början på 2018 var Atletico inne i en ruggig formtopp och med en nykritad Diego Costa i truppen var man där och då världens kanske bästa fungerande lag (frånsett ev. City) och det såg länge ut som man skulle hacka in på Barca i titelracet. Sedan dog deras momentum och man har dem sista veckorna sett direkt svaga ut och gjort ett par osedvanligt dåliga insatser på sistone.

Arsenal däremot har efter en usel säsong på alla sätt verkligen höjt sig sista månaden och har idel bra resultat och prestationer senaste månaden (frånsett förlusten senast mot UTD om än med en ytterst B-betonad elva).

Tidigare i slutspelet åkte man till Milano och vann med 2-0 så att man klarar av tuffa utmaningar även utanför England har man också bevisat.

Jag håller inte alls med om att Atletico är såpass höga favoriter idag. Atletico saknar av allt att döma även ikväll Felipe Luiz, Juanfran och avstängde Vrsaljko.

Arsenal kommer däremot ställa upp med absolut bästa möjliga lag (Aubamayeng får ej användas pga UEFA-REGLER) där dem offensiva spelarna verkligen höjt sin nivå sista tiden.

Jag är sugen på att spela Arsenal att avancera till final till höga 3.65 (!). MEN, jag har lite för stor respekt för Simeone och hans Atletico i just cupsammanhang att jag istället tar X2 här till väldigt fina 2.08.

Vid ett oavgjort resultat längre in i matchen går Atletico går VIDARE på 0-0 och når förlängning på 1-1. Alltså ingen anledning att forcera offensivt i onödan. Lägg därtill att Atletico är så pass trygga i sin försvarsorganisation att man aldrig känner någon stress att döda en viktande match med att göra mål likt ett visst rödklätt engelsk lag har. Atletico är världsmästare på att spela på resultat vilket bara är till vår fördel här.

Arsenal ser riktigt fina ut. Formen klart bättre hos engelsmännen. Truppläget finfint. Spelarna har verkligen gett sken av att ge sig fan på att ge sin tränare Wenger den absolut bästa möjliga avslutningen på hans osannolikt långa sejour i klubben. Jag ger Arsenal klart bra chanser att gå vidare. När vi istället kan gardera oss med X2 till 2.08, ja då måste det bara skjutas in polletter.

Lär oavsett vad bli en match man måste se ikväll. Innan det Malmö-DIF vid 19 och sen parallellt med Atl-Ars den hysteriskt offensiva bataljen mellan Marseille å Salzburg. Bara att bänka sig.

Chum Yetza! 

***

Vänligen avvaktivera adblockers för tillgång till länken. 

Gör som Zlatan. Anslut dig till Bethard och få nu en insättningsbonus på 200% upp till 1000kr.