Två spel från Div2 Norra Svealand i helgen
4 maj, 2018
Östersund vs Peking lovar mål. – Monsieur
5 maj, 2018

Vi vann men föll ändå. Vi föll men vann ändå. – Av Birro

Natten är ljum, fylld av doften av kastanjer och konfetti. Natten är ett syskon. Roma har just besegrat Liverpool med 4-2 och jag har bara några timmar kvar av min vistelse i den eviga staden. Jag går under de där lyktorna som spiller sitt ljus över mig och alla andra vandrare.

En segrares men ändå en förlorares väg. Sorgen bor även i tingen. Flaggor från balkonger som knappt lyfter i den svarta vinden. Pappor med barn i Totti-tröjor som klamrar sig fast runt halsen. Man ser att de gråtit. Papporna alltså. Barnen sover.

Vi hör segersånger från britterna på pubarna som klär trottoarerna på väg in mot Piazza del Popolo, Folkets Torg. Från kurvan som leder upp mot parken kommer barnfamiljer med ihopvikta picknick-filtar under armarna. Det är natt men ljummet. 

Ger man en duktig motståndare chanser med öppen hand kommer den duktiga motståndaren att käka upp en. Så enkelt är det. Då spelar det väldigt liten roll att man återhämtar sig och tar revansch på sig själv. Då spelar de där två sista målen ingen roll.

Vi vann men föll ändå.

Vi föll men vann ändå.

En ung kvinna sitter på en trottoar utanför en pub, invirad i en Roma-flagga. Hon gråter. En man hämtar en flaska vatten åt henne och ger henne en kram. Ett inställt mirakel, särskilt när det kom nära, gör ont. Som när man tror att man är älskad och precis upptäcker att man inte är det. Som när man ser ljuset i tunneln och det visar sig vara ett tåg.

Hotellrummet är stilla. Jag kryper ner bredvid henne jag älskar. Imorgon gryr en ny dag och den dagen kommer, liksom alla dagar, sluta i en enastående vacker kväll som kommer vara gul och röd den också. Som alla dagar, och alla hjärtan i den här världen.