Låt den verkliga rättvisan först ha sin gång. – Av Marcus Birro
8 maj, 2018
Han var bron mellan förstånd och passion. – Av Marcus Birro
9 maj, 2018

Äntligen ATP Mastersturnering igen! – TISDAG

Dåså, grussäsongen börjar ta sig och vi närmar oss allt mer årets andra Grand Slam-turnering i form av French Open som drar igång i slutet på månaden. Just i detta nu har vi en Mastersturnering i Madrid som är i fullgång (inleddes igår) och det brukar vara i denna turnering och framåt man börjar kunna läsa av vilka som kan bli något hot i Franska Öppna.

Ska vi börja med Vinnarspelen? Eller ska vi bara strunta i att ens gå igenom oddsen där? Nadal har 1,40. Om någon inte tar på sig ansvaret att såga isär hans knäskålar så kommer han att vinna även denna turnering utan att tappa ett set. Så överlägsen är han. Därför känns det bara fånigt att lägga tid på vinnaroddsen även om jag verkligen hoppas att få se Del Potro ställas mot Nadal i semin på lördag. Dels då Delpo gör sin grusdebut för i år denna vecka och dels då dem två gossarna ofattbart nog bara ställts mot varandra EN endaste gång på grusunderlaget. Inte för att jag egentligen tror att Del Potro  ska ha någonting att hämta mot Nadal på grus, men ändå intressant att se om den gode argentinaren kan hitta någonting som stör Nadal. Eftersom Federer fegar/vilar/avstår gruset har vi ju inte många spelare som knappt ens förmår att ta ett gem mot Nadal på grus, men Del Potro tillhör trots allt den lilla skara spelare som ändå skulle kunna hota Nadal om precis ALLTING stämde för dagen.

Hur som, förstarundan idag för en hel del spelare. Jag tycker det finns intressanta värden i hela fyra matcher.

Vi kör i tidsmässig följordning.

ATP Madrid Masters TISDAG 

Pablo Cuevas vs Jack Sock. SPEL Cuevas till 1,74 

Jack Sock har egentligen varit formsvag och direkt dålig under hela 2018 med enstaka undantag. När han nu har grusunderlag under fötterna blir inte saken bättre. Tycker det här är alldeles för högt odds på Cuevas. Nu är ju förvisso Cuevas ingen man skulle vilja försäkra sitt liv på  men mot en Jack Sock som i stort sett inte visat någonting i år ska Cuevas vara större favorit på grus där Cuevas ändå får betraktas som lite av en grusspecialist. Cuevas till 1,74 – taget.

Paolo Carreno Busta vs Borna Coric. SPEL Carreno Busta till 2,15  

Ska verkligen Coric vara favorit här? Jag ställer mig högst tveksam till det. Carreno Busta har sedan Miami visat fin form och gruset behärskar han mer än väl. Coric har mer att bevisa tycker jag. Förlorade senast i Monte Carlo mot Djokovic vilket i sig inte är någon skam men spelet imponerade inte mot en ganska så blek Djokovic. Busta är mer inspelad på gruset och känns som den stabilare spelaren. Tycker Busta står för högt här och spelar Carreno Busta till 2,15 som vinnare.  

 

Marius Copil vs Jan Lennard Struff. SPEL Jan Lennard Struff till 1,64.  

Bara namnet Jan Lennard gör ju att man borde ha autospel på den gode tysken. Räcker så? Nej okej, kanske inte. Copil är inte bra på grus och och tråcklade sig med nöd och näppe vidare från kvalet med minsta marginal mot mediokert motstånd. Struff däremot, han har gjort bra resultat på sistone och har bara förlorat mot Zverev och en stekhet Ceccinato på sista tiden. Tycker tysken här bör vinna det här. Jan Lennard Struff till 1,64 tar vi, även detta hos Bethard som på matchspel på tennistouren nästintill alltid är marknadshögst.  

 

Milos Raonic vs Grigor Dimitrov. SPEL Raonic till 2,25 

Två spelare som ska aspirera på top5 men som inte alls kommit upp i nivå på ett bra tag. Såg däremot Raonics match igår mot Kicker och även om Kicker är en spelare modell uslare så tycker jag att jag såg tendenser av Raonic som bådade väldigt gott. Får bra utdelning på serven här trots grus då det är ett relativt snabbt underlag för att vara grus. Dimitrov blandar och ger som vanligt men har i mångt och mycket sett väldigt blek ut på senaste. Med en match i benen här i Madrid för Raonic mot en Dimitrov som inte spelat på över 10 dagar, jag tycker Raonic ska ha jättefin chans här. 2,25 är klart spelvärt. 

 

***

 

Gör som Zlatan. Anslut dig till Bethard och få nu en insättningsbonus på 200% upp till 1000kr.  

(Vänligen avaktivera Adblockers om länken ej funkar)