Dalkurd – Kalmar
6 maj, 2018
Äntligen ATP Mastersturnering igen! – TISDAG
8 maj, 2018

Låt den verkliga rättvisan först ha sin gång. – Av Marcus Birro

Tidigare tyckte jag det var lite fånigt med tidningar och mediehus som inte ville namnge personer som alla redan visste vilka de var.

Men jag har svängt där. Under måndagen inleddes en rättegång mot en spelare i Malmö FF (tidigare Sirius) och vill man veta vad han heter kan man klicka sig en centimeter åt skuggorna till. Det går att få reda på allt. Betyder det att all media zombielikt måste härma alla?

Nej, jag tycker inte det.

Aftonbladets skamlösa drev mot Stadsteaterns Benny Fredriksson föranledde några krokodiltårar hos kulturchef Åsa Linderborg men sedan var allt som vanligt igen. Media älskar att röra sig i samma riktning. Ingenting attraherar en folksamling som en folksamling och de flesta journalister är patetiska flockdjur som går igång på lukten av blod.

Varje skribent eller krönikör som vågar hålla en egen tanke i huvudet och som på allvar vågar gå sin egen väg är värd all respekt.

Det är inget bra argument att ”alla andra har ju namngett”. Jag skiter i vad alla andra gör. Jag vll inte vara som alla andra. Bara för att alla står med brallorna nere av tokfylla och pissar ner sig själva så behöver inte jag göra det.  Bara för att en del vill slå en ännu inte dömd persons liv i spillror så behöver det inte betyda att jag också måste vilja det. Låt den verkliga rättvisan först ha sin gång.

Offentligheten är allt som oftast en gyttjig pöl och alla vi som är naiva och harhjärtade nog att våga stå för någon form av solidaritet och medmänsklighet får fortsätta att hålla två varma tankar i samma hjärta och skalle samtidigt.

Jag törs lova att varken du eller jag vet något om vad som hänt. Om det faktiskt är så att den här spelaren hat sex med minderåriga och satt det i system så kommer han dömas för det. Men låt den instans som dömer, döma. Journalister och tyckare ska hålla sig för goda för att vara där och vrida om kniven.