Äntligen ATP Mastersturnering igen! – TISDAG
8 maj, 2018
ATP Masters Madrid Torsdag – Åttondelsfinalsspel av den högre kalibern.
10 maj, 2018

Han var bron mellan förstånd och passion. – Av Marcus Birro

Herregud vad jag älskar Gennaro Gattuso.

Jag minns en spritdränkt kväll i Neapel i början av 00-talet. Jag var på besök hos min brorsa som bodde där då. Vi satt i en hotellfoaje och drack och såg Italien möta Sverige i en träningsmatch. Gattuso gjorde mål och vi jublade där i soffan.

2006 var han en av hjältarna som reste över Alperna (i ett av världens mest hatade landslag) efter Calciopoli och såg till att Italien vann VM i fotboll. Gattuso är knappat en av de bättre fotbollspelarna jag sett på en plan.

Men Gattuso är en del av en tidlös era, en oumbärlig och nödvändig del av all idrott. Han är ett bultande hjärta på två ben. Han är bättre än sig själv. Han är mer än en slitvarg. Han är en hel arme´av vargar helt på egen hand.

Jag tror att hans främsta uppgift under den magiska sommaren 2006 var att klappa hårt i händerna och mana på sina lagkamrater. Kanske slog han en och annan passning till dem också. Men redan under VM 2006 var Gattuso den vackra länken mellan det briljanta snillet hos Marcello Lippi och spelarna. Han var bron mellan förstånd och passion. Han var elden i mörkret för många av den andra spelarna. Han gjorde deras utsökta fotbollskonst möjlig genom att slå undan allt sly på det centrala mittfältet.

Efter VM-finalen 2006 satt han i kalsongerna i italiensk teve, halvpackad och skön, och bara briljerade. Han erkände att Italien aldrig skulle ha vunnit om det inte vore för det där som hände i maj 2006, när hela den stora skandalen om mutor, uppgjorda matcher och skit vevades upp i hemlandet.

En sann krigare är som bäst under hårt motstånd.

Mycket av det där har han helt naturligt fört över till laget som tränare för Milan. Men han är mer än en passionerad fotbollsidiot. Han kan spelet. Han har blicken. Han vet hur ska förmedla det han ser och det han tror på till sina spelare.

Ikväll möter Milan Juventus i den italienska cupfinalen. Jag har en farsa som håller på Juve men jag unnar verkligen Gattuso den här segern.

***
21.00 på Stadio Olimpico i Rom ikväll spelas den italienska cupfinalen ikväll mellan Juventus vs Milan.

Spela på matchen hos Bethard.com och använd deras 200% oddsbonus. 

Gör som Zlatan. Anslut dig till Bethard och få nu en insättningsbonus på 200% upp till 1000kr.