Han var bron mellan förstånd och passion. – Av Marcus Birro
9 maj, 2018
Krismöte igen!
10 maj, 2018

ATP Masters Madrid Torsdag – Åttondelsfinalsspel av den högre kalibern.

3/4 speltips från i tisdags hittade hem och tennisen fortsätter alltjämt gå bra. Det förekommer ju när man gör och sedan skriver sina spelanalyser att man eventuellt ibland skräder med lovorden en liten gnutta för att verkligen övertyga sig själv om att man är rätt ute på värdefyndet men till idag torsdag måste jag säga att det verkligen var länge sedan jag hade tre på förhand så väldigt fina oddsspel. Om inte MAXBET så kommer jag åtminstone kliva in tungt på samtliga nedanstående spel.

Vi kör som vanligt i tidsmässig turordning beroende på när dem är schemalagda att dra igång men så länge ni hinner placera spelen innan 12.30 ska det inte vara någon fara.

ATP Madrid Torsdag, start kl 12.30

Kolschreiber vs Anderson. SPEL Kolschreiber till 1,80 hos Bethard.  

Förvisso ett relativt snabbt grus det här underlaget i Madrid men fortfarande, grus är grus. Anderson är långt ifrån någon specialist på grus medan Kolschreiber trivs som fisken i vattnet på det här underlaget. Anderson har spelat sparsamt på gruset under våren så det går inte riktigt att utläsa varken någon toppform eller svacka. Kolschreiber däremot, herre jösses så fint han spelar för stunden. Innan hans tighta vinst mot Bautista-Agut igår gjorde han en fenomenal turnering i Munchen förra veckan.

Formen och underlaget talar defintivt till Kolschreibers favör här. Något mer? Anderson är inte skicklig ute i hörnorna eller när han rycks i sidled. Vad är Kolschreibers absoluta styrka? Jo, hans briljanta förmåga att vinkla slagen både från forehand och backhand. Han kommer få springa här, den gode Anderson.

Vad kan sätta käppar i hjulet för det här spelet då? Om Anderson servar i sitt yttersta och har en för dagen prickfri och glasklar träff och tyngd i slagen, ja då kan han såklart slå igenom tysken. Troligt? Inte särskilt.

Kolschreiber att vinna till 1,80. Taget.  

**

Borna Coric vs Dom Thiem. SPEL Coric till 2,40 

Vad har hänt med Thiem egentligen? Från att vara den absolut största och bästa utmanaren till Rafa Nadal på gruset har han sista veckorna verkligen svajjat i prestationerna på det här underlaget som han annars vanligen kör över dem flesta spelarna han ställs emot. Igår mot Delbonis var inte det någon höjdare heller.

Coric då? Ja, jag som var lite tveksam till om han hade tappat en hel del i form sen hardcourturneringarna i USA tidigare i vår men av allt att döma var den oron enormt obefogad. Både hans match i tisdags mot Carreno Busta och nu igår mot Jan Lennard Struff, satan så bra han sett ut och spelat. Inga dussinspelare han ställts emot men det var verkligen spel mot ett mål. Otroligt imponerad att se. Når han samma nivå idag kommer Thiem få det väldigt tufft.

2,40 känns väldigt högt baserat på Thiems svaga form som varat över en längre tid och Coric alldeles fenomenala inledning på den här turneringen.

2.40 Coric att vinna. Ja tack. 

**
John Isner vs Pablo Cuevas. SPEL Cuevas till 2,0 

Sist men inte minst hittar jag ett stort värde på Cuevas under torsdagen. Tycker dem här oddsen är alldeles felsatta. Även om underlaget i Madrid är snabbt och Isner får mer betalt än han brukar på grus på sin serve måste det verkligen betonas att Isner absolut inte är bra på grus. Cuevas däremot, ja han har gruset som sitt ABSOLUT bästa underlag. Med hästlängder dessutom. En Cuevas på hardcourt elr gräs, inte särskilt kul att titta på. En Cuevas i form på grus, stundtals fenomenalt.

Isner tog sig vidare mot landsmannen Harrison igår via två tiebreaks. På resultattavlan står det 2-0 i set. Komfortabelt? Inte särskilt. Cuevas tappade set mot både Jack Sock och Ramos-Vinolas. 2-1,2-1. Ser inte lika bra ut på resultatraden och jag antar att det är baserat på resultaten man han gjort den här oddssättningen när man dessutom inte har några inbördes möten att ta hänsyn till.

För ser man till hur matcherna verkligen sett ut, ja då har Cuevas varit totalt överlägsen i båda sina matcher. Väldigt stabil i sin serve har han dessutom varit och bra tryck och stabil från baslinjen. Dessutom väldigt klok.

Isner är som alltid svårbruten såklart, men 2,0 gånger pengarna på en formstark grusspecialist i Pablo Cuevas, ALLDELES för bra för att avstå på detta underlag.

***

Sällan jag på förhand har sån här god och fin känsla på spel till såhär pass höga odds. På tal om höga odds har jag tagit alla odds hos Bethard som just när det kommer till ATP Tennis är oslagbara.

Gör som Zlatan. Anslut dig till Bethard och få nu en insättningsbonus på 200% upp till 1000kr.