Allsvenskan!
13 maj, 2018
14 maj, 2018

Två gamla rävars återkomster till fina odds- ATP Masters Rom

Tennisspelen har under hela våren tutat på i väldigt bra resultat men torsdagens tre Madrid-spel med större volym gick ju inte riktigt så smort som vi tänkt oss. Var några studsar och viktiga poäng som verkligen gick emot oss men går såklart inte bara att skylla på otur. Alldeles för dåligt helt enkelt. Den första riktiga tennissmällen på en längre period med 3/3 torsk. Hur vänder man det? Jo, jag tror mig ha goda skäl att tro att vi kan vända på den lilla formsvackan redan idag.

ATP Masters Rom har precis dragit igång man brukar säga det att det är i den här turneringen man verkligen börjar se vem som har en bra respektive usel Franska Öppna att se fram emot. Spelförhållandena är extremt lika (betydligt långsammare än senast i Madrid) och Franska Öppna är bara några veckor ifrån. 

Både intressant och kul att Thiem lyckades slå Nadal häromdagen i Madrid. Är nog bra för hela tennistouren egentligen att slippa se Nadal som ett fullständigt ohotat och oövervinnligt monster. Nu bevisade iallafall Thiem att det GÅR även om gruset i Madrid kontra Rom och sedan i Paris under franska Öppna skiljer sig oerhört mycket, till rafas fördel.

***

Turneringen i Rom drar väl egentligen på riktigt igång imorgon måndag och vi återkommer tills imorgon med vinnarodds óch andra långtidsspel som kan vara intressanta att rota i. Idag nöjer vi oss med att ägna våra investeringstankar åt två riktiga gamla rävar som gör comeback efter en tids frånvaro. David Ferrer och Stan ”Stanimal” Wawrinka. Den sistnämnda borde göra att hela tennisvärlden borde känna som ett girigt barn på julafton. Som vi längtat på den gubbens comeback.

Kort kan vi summera hans 2018 efter sin långa knäskada förra hösten i en väldigt misslyckad snabb och hastig comeback till Aus Open, följt av ett par inomhusturrar i Europa som gick åt helvete innan han insåg och bestämde sig för att ta ett nytt uppehåll och komma tillbaka på riktigt utan skavanker. Att han dessutom återrekryterat vår svenska tränardemon Magnus Norman in i tränarstaben gör att jag verkligen tror att han är redo denna gång.

Ska sägas för den mindre inbitne att grus är Wawrinkas bästa underlag och en Wawrinka i högform på detta underlag slår precis vem som helst en bra dag. Nu ska vi inte räkna med att han är i högform förvisso, men dagens motståndare i den på grus oduglige Steve Johnson ska passa Wawrinka som handen i handsken hur dåligt matchtränad Wawrinka än må vara.

Söndag ATP Rom Start kl 12.30

Stan Wawrinka vs Steve Johnson. SPEL Wawrinka 1,90 Bethard. 

Gör Wawrinka comeback nu, ja då måste vi anta att han är tillräckligt fit för det. Att han dessutom som sagt numera återigen har Mange Norman i staben gör att jag känner mig vansinnigt trygg i att rätt beslut tas och att dem med andra ord är helt övertygade om att Wawrinka är redo för comeback nu.

Är han det, då är Steve Johnson en spelare som Stan bara ska städa av utan några som helst bekymmer. Dels är Wawrinka en av världens bästa spelare på att vinkla sina slag (förmodligen den bästa). Steve Johnson ute i hörnorna, särskilt på backhandsidan, inte direkt en gubbe jag skulle vilja lägga mina försäkringsfonder på.

En matchtränad Wawrinka hade stått i dryga 1,15 här, som mest. Nu är han inte matchtränad, men 1,95 – Kom igen!? Steve Johnson är en fullständigt urusel grusspelare och Wawrinkas spelstil ska vara en mardröm för amerikanen.

Men vadå usel grusspelare? Steve Johnson vann ju grusturren i Houston för någon månad sen? Absolut, men det gruset ska knappt ens benämnas som grus och dessutom i ett svagt startfält.

Wawrinka till 1,90 – ALLDELES för bra högt för att avstå. Ska väl tilläggas att Wawrinka historiskt sett alltid haft tendensen att i mindre turneringar förlora mot mer eller mindre vem som helst då motivationsbristen ibland varit påtaglig. Det kommer det inte vara idag kan jag lova. Han kommer vara extremt mån om att hitta självförtroendet och få sig så många mathcer som möjligt i benen innan French Open drar igång i slutet på maj.

**

David Ferrer vs Jack Sock. SPEL Ferrer 1.90 

Inte alls lika långt uppehåll för Ferrer som i Wawrinkas fall. Här är det knappt ens värt att nämna att Ferrer är särskilt matchotränad. Ferrers karriär såklart på väg nedåt men på grus i dem här förhållandena ska han fortfarande ha saker att hämta.

Sock då? Fortfarande en alldeles för överrankad spelare som dessutom har gruset som sitt absolut sämsta underlag. En bollmotande och stadig Ferrer lär sätta myror i Jack Socks kopiöst svaga psyke och det lär inte dröja länge innan Sock börjar spreta bollar åt alla möjliga håll och kanter.

Båda spelare har få matcher på grus hittills i år så svårt att bedöma formen pricksäkert, men grundstyrkan på grus, ja där har Ferrer ett stort övertag. 1,90 är bra anser jag.  

**

I övrigt en lika fin fotbollsdag som tennisdag denna magiska soldränkta söndag. Rekommenderar starkt att rygga Dantes spel med en stor skopa keramik på både Djurgården och Över 2,5 i Örebro vs Bajen i eftermiddag.

 

Gör som Zlatan. Anslut dig till Bethard och få nu en insättningsbonus på 200% upp till 1000kr.