8-delsfinaler i Rom ATP Masters Torsdag
17 maj, 2018
Buffon startade en ny tidsordning. – Av Marcus Birro
18 maj, 2018

ATP Rom Kvartsfinaler under fredagen! – ;M

Fortsätter gå trögt under Rom-turneringen på spelfronten. Endast hälften av spelrekommendationerna har hittat hem och även om det kanske inte är några katastrofresultat så är det långt ifrån bra. Skärpning utlovas. Förhoppningsvis redan idag. I övrigt var väl gårdagens stora rubrik att Juan Martin Del Potro ådrog sig en skada som förmodligen gör att han missar Franska Öppna som börjar om 10-12 dagar. Oerhört jävla trist för att tala klarspråk.

Fredag ATP Rom Masters Kvartsfinaler start kl 12 – och framåt.

Rafa Nadal vs Fabio Fognini. SPEL Över 18,5 gem till 1,82 

Jesus vilken lunchmatch inne på centercourten vi får. Självklart har Fabio (hemmasonen) bett om att få spela tidiga dagsmatchen idag likväl som igår, annars vore det här en fruktansvärt given kvällsmatch på egentligen vilken centercourt i världen som helst. För det ska man veta, även om Fabio Fognini aldrig tillhört den absoluta topskaran i världen rent kvalitetsmässigt kommer han alltid vara en av den mest sevärda spelaren. I Rom, på hemmaplan, där är det näst intill sydamerikansk fotbollsstämning på läktaren när Fabio Fognini spelar. Och som han har spelat hittills. Monfils, Thiem och Gojowzjyk har alla fått smaka på en seriös och fokuserad Fabbe Fognini och när han är det, ja då är det en satans vass tennisspelare.

I vanliga fall när Fognini möter på pappret bättre spelare tenderar han att vika ner sig och falla ihop och låtsas som att han inte bryr sig. Men just mot Nadal har han oerhört sällan fallit igenom. Han både trivs och triggas mot Nadal. 10 av deras 13 senaste möten har slutat i över 18,5 gem och då ska man verkligen betona av Fognini väldigt ofta har en påfallanade lägre nivå i sitt spel än det han visat upp här på hemmaplan. Nadal vinner såklart de här, men nog ska Fabio åtminstone skrapa ihop en 7-8 gem och då sitter spelet i säker hamn.

Nadal imponerar såklart och gjorde en bra match igår mot Shapo även om han bitvis hade ovanliga problem i returnerandet. Däremot fick han oerhört mycket gratis på sin egna serve vilket han inte brukar få den gode Nadal, och jag tror sannerligen inte Fognini kommer vara lika slarvig i sina returer som Shapo var igår. Nej, grym match det här. Vi spelar över 18,5 gem till 1,82 och både tror och hoppas på en grym match i en grym atmosfär nere i Rom.

*

Pablo Carreno Busta vs Marin Cilic. SPEL Carreno Busta till 2,75 

Nog är detta för högt va? Ja, det tycker jag verkligen. Av det jag sett hittills i Rom tycker jag Busta bitvis riktigt bra ut. Resultaten visar setförlust i samtliga omgångar men ta gårdagen som exempel. Tog första set komfortabelt och sedan en ledning på 5-0 som han lyckades tappa till 6-7. Ren fokusbrist såklart, men sedan i avgörande set var det såklart inget snack när han skärpte till sig och vann enkelt till slut.

Cilic har nästan aldrig imponerat på mig när han grus under skorna. Han borde vara bättre på grus än han är kan jag tycka men nej, tycker sällan han kommer upp i nivå. På grus tycker jag det här är två rätt så jämnbördiga spelare. Cilic aggressivare och betydligt bättre serve, men i långsamma Rom är det inte alltid man får betalt på det. I rena bollandet hävdar jag nog att Carreno Busta är den bättre och stabilare. Busta har även fina returer så nej, det här kommer nog bli jämnt. 2,75 tycker jag är alldeles för högt. Hade nog plitat ner 2,40 som mest här. Med andra ord, Carreno Busta att vinna till 2,75 – Det är taget.  

****

Gör som Zlatan. Anslut dig till Bethard och få nu en insättningsbonus på 200% upp till 1000kr.