Norrlandsderby med hög mållina under lördagen! 19/5
19 maj, 2018
Världsmästare i Hockey, igen. – Av Marcus Birro
21 maj, 2018

Hammarby vs AIK där Gnaget måste undvika förlust.

Allsvenskan söndag 20/5

Hammarby vs AIK. SPEL X Oavvjort till 3,70  

Kan väl börja med att konstatera att det inte hör till vanligheten att jag rekar ett kryss men när de flesta bolag ligger runt 3,40-3,50 och förutsättningarna är som dem är, ja då tycker jag 3,70 är ett överodds.

Bajen saknar inför dagens möte viktige Jeppe Anderson  på centralt mittfält. Utöver honom är Borges och Kennedy också frånvaranade. Startelvan då? Jo, faktum är att Bajen igår kväll redan släppte elvan. En extremt ovanlig handling att släppa elvan 24h innan match till allmämheten och det visar väl bara att man för stunden är otroligt trygga i det man gör och att inget finns att dölja.

Ingen nyhet att Hammarby har gått helt osannolikt bra i inledningen på serien och många hävdar att vid vinst idag blir gapet såpass stort att Hammarby nog redan kan betraktas som svenska mästare 2018. Jag vill kanske inte riktigt sträcka mig så långt men det klart, 9 poängs ledning efter en tredjedel av säsongen är en markant ledning. Med andra ord, AIK får inte förlora idag.

AIK kommer till matchen utan några nya skador att rapportera om och det är fortsatt oklart hur Rikard Norling tänker formera sin offensiv. Han har ju en del att välja på minst sagt. Därför, av just den anledningen, är det beklämmande att se AIK spela sin allt för ofta sterila anfallsfotboll när man har ett sånt magiskt material att arbeta med. Den kritiken åsido, det går ej att ifrågasätta AIK:s otroliga stabilitet i defensiven och jag vågar bestämt hävda att Gnaget  är allsvenskans i särklass mest svårslagna lag. Ett AIK som med kniven mot strupen inte får förlora, dem gör det heller inte. Tror inte ens ett Bajen i total medvind kan rubba den muren.

Bajen har spelat med öppna spjäll och släppt in massor med mål men har med sin offensiva förmåga att göra ännu fler mål lyckats vinna i stort sett allt hittills. En del matchbilder har gått lite väl mycket deras väg och även om man förtjänar serieledningen har man nog fått ett par poäng för mycket sett till prestationerna. Man lär defintivt respektera AIK:s offensiv och nog ställa laget en aning lägre än man gjort tidigare i säsongen och precis som AIK vara väldigt måna om att inte förlora. Ett Oavgjort resultat är nog båda lagen relativt nöjda med och jag förväntar mig ingen total slutforcering ifall vi har ett oavgjort resultat med dryga kvarten kvar.

Ska bli mycket intressant att se hur Bajen förmår att kombinera sig igenom AIK:s ruskigt låga försvarspel. Hittills har Bajen mest mött lag som står ganska högt med sin backlinje och där har Bajen kunnat utnyttja ytorna bakom bakom backlinjen med sin offensiva fart i djupled. Idag mot Gnaget lär inte dem ytorna uppstå. Har man kompetensen att kombinera sig igenom på små ytor framför AIK:s backlinje? Tveksamt, men låt oss se.

Förutsättningarna som råder där undvika att förlora för båda lagen är prio ett, ett ramstarkt försvar i AIK men desto sämre synkad offensiv. Visst känns det som 3.70 är ett för högt pris på krysset här? 

Lägg därtill att derby långt ifrån sällan slutar just kryss. Inga monumentala insatser men klart värt att köpa på sig krysset här till 3,70 utan någon som helst tvekan. Oddset hittas hos Bethard.

Gör som Zlatan. Anslut dig till Bethard och få nu en insättningsbonus på 200% upp till 1000kr.