Spelprognos inför Champions League-finalen. – Monsieur
26 maj, 2018
Loris Karius tabbade sig och förlorade. Blev sedan förlåten och vann hela världen. – Av Birro
29 maj, 2018

Tre fina spelvärden i sista Allsvenska omgången innan VM-uppehållet – Monsieur

150824 Djurgårdens supportrar med Tifo före fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Hammarby den 24 augusti 2015 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

Med högsommarvärme och CL-final framför oss kanske Allsvenskan eventuellt flyttas lite åt sidan en helg som denna men nja, ett par getögon förtjänar Allsvenskan även en helg som denna. Vi går rakt på sak och tittar till var jag tror mig hittat ett par spelvärden under helgens Allsvenska.

Lördag kl 16.00: AIK vs IFK Norrköping. SPEL Under 2,5 mål till 1,76 bethard.com 

AIK är ett av det lagen jag följt mest noga under våren och man är nu verkligen uppe och snuddar på serieledning. Ett bättre läge för SM-guld än vad man har nu är det mycket länge sen man hade. Bästa truppen på många många år, fin resultatrad redan från start och dessutom sin största konkurrent i Malmö FF som halkat efter för mycket. Nåväl, spelet däremot har väl kanske inte rosat marknaden även om man är ruskigt skickliga på att göra det som fotboll går ut på, nämligen att vinna. Och framför allt kanske, inte förlora.  Över 20 matcher utan förlust för Norlings gäng och det finns inget tecken på att den sviten skulle brytas i närtid.

Fler trender att notera? Det här tycker jag är väldigt intressant och verkligen signifikativt för AIK. 11 matcher hittills i Allsvenskan har dem spelat. 10 av desssa 11 har alla slutat i under 2,5 mål. Det sprutar med andra ord inte in mål, varken framåt eller bakåt.  I uddamålsledning gör AIK väldigt sällan tappra försök att döda matchen med ett 2-0 mål till skillnad från andra topplag utan faller gärna hem istället då man är så trygga i sin organisation och litar på att man håller tätt så länge man vidhåller sin kompakta defensiv.

Tillbaka till den här matchen får man viktiga mittbackskuggen Milosevic tillbaka i elvan vilket ytterligare väger över till att AIK förmodligen går mot ännu en hållen nolla.

Norrköping då? Gått riktigt bra och är i allra högtsa grad uppe i toppen och hotar om guldet i skrivande stund. Finns gott om kvalité både offensivt och defensivt och i tränare Jens Gustafsson  har man en erkänt duktig taktiker som dessutom för bara ett år sedan var assisterande i AIK. Han bör med andra ord ha rätt så bra koll på sin gamla arbetsgivare. Även om Norrköping är ett betydligt mer offensivt balanserat lag än AIK har man en solid defensiv vilket sina hållna nollor i senaste matcher borta mot Göteborg och Östersund inte minst visar.

Målsnålt till 1,76. Taget.   

***

Söndag kl 15.00: Malmö FF vs Dalkurd. SPEL Malmö -1,5 till 2,0 hos bethard.

Stabil seger för Malmö hemma mot Häcken i veckan och nu känns det verkligen som det är läge och dags för säsongens riktiga islossning. Ett riktigt ruttet Dalkurd med nyligen sparkad tränare ska åka ner till ett hungrigt och revanschsuget Malmö, nej det kan bara sluta på ett sätt. Malmö har gjort en poängmässigt fruktansvärt dålig säsong hittills men har sedan Magnus Pehrsson lämnade spelat upp sig och det finns gott om kvalité i laget. Är övertygad om att Malmö kommer börja närma sig toppen så småningom och om att dem är väldigt måna om att avsluta denna stormiga vårsäsong med positiva vindar inför omstarten efter VM. Är förvånad över att vi får dubbla pengen på minus 1,5 här.

Malmö måste alltså vinna med minst 2 mål, då sittter vårt spel. Hittar 2,0 hos Bethard.com.

***

Söndag kl 17.30: Sirius vs Djurgårdens IF. SPEL Rak tvåa Djurgårdsseger till 1,76 

Sedan cuptiteln har Djurgården verkligen spunnit vidare på framgången och kommer inför den här matchen med två fina skalper mot både Örebro och nu senast 3-0 segern borta mot Göteborg. Inga avstängningar eller skador i Djurgården som fortsatt är i stort behov av trepoängare för att hänga på uppe i toppen. Spelmässigt ser det väldigt bra ut för stunden och Kerims återvändo i laget har verkligen fått en oerhörd effekt och från att bara för några veckor sedan ha ett av Allsvenskans sämsta forwardspar i Badji & Tino har man nu ett av allsvenskans bästa i Kerim och Tino. För jo, det är påtagligt hur mycket bättre Tino har blivit när han omges av Kerim Mrabti. För övrigt en makalös utveckling på Tino överlag sedan i höstas när han gjorde några inhopp och såg ut som en berusad vandrande pinne på disco.

Sirius då? Skadelistan ungefär lika lång som förlustraden. Kim Bergstrands Sirius är verkligen ute på hal is och ser ut som ett Superettan lag redan nu. Truppen är långtifrån densamma som man hade ifjol och ändå envisas Bergstrand med att försöka spela en spelförande fotboll. Det kommer inte hålla med den avsaknad av spelmässig kvalité man har numera.

Nej, Djurgården ska vara ett nummer för stort i den här matchen och kommer med ett stort bortafölje till Uppsala på söndag. Inget annat än vinst är acceptabelt. 1,76 knappar vi in på DIF-seger. 

 

**

Gör som Zlatan. Anslut dig till Bethard och få nu en insättningsbonus på 200% upp till 1000kr.