Tre fina spelvärden i sista Allsvenska omgången innan VM-uppehållet – Monsieur
26 maj, 2018
Årets andra Grand Slam har inletts. Spelvärden från onsdagens utbud i Paris. – Monsieur
30 maj, 2018

Loris Karius tabbade sig och förlorade. Blev sedan förlåten och vann hela världen. – Av Birro

Olle Ljungström sjöng om att han var världens räddaste man. En av de allra ensammaste männen i världen i lördags var Liverpools målvakt Loris Karius.

Det var som att se underjorden öppna sig under hans fötter, om och om igen. För varje repris som vevades, öppnades sig den där förbannade underjorden varje gång. Jag satt och hoppades att domaren, om inte annat av ren barmhärtighet, skulle blåsa bort det där målet.

Men det gjorde han inte. Real hade gjort 1-0 och det var den gode Karius som hade kastat in bollen i eget mål.

Liverpool är ju klubben där ingen vandrar ensam, den där sången betyder verkligen något och den gör det varenda gång den spelas.

På ett sätt räddas Karius av Bales episka mästerverk som betyder 2-1 men sedan fumlar han in bollen till 3-1 och en kväll han kommer få höra om resen av sitt liv fullbordas. Miljoner och åter miljoner människor har sett honom göra de här två tabbarna.

Men samtidigt, redan under kvällen, fylls sociala medier av hyllningar, av tröst, av virtuella kramar och värdiga applåder från hela världen.

Han går fram till sina fans efteråt. Det är en av det här årets vackraste bilder i fotbollsvärlden alla kategorier. Han går fram. Han ber om ursäkt med händerna och kroppen i en förlåtande gest. Han blir förlåten där och då av sina fans som står rakryggade som en man, som en man i rött som aldrig låter någon enda vandra ensam.

Han är förlåten. Han vann. På något märkligt sätt så vann han hela världens hjärta den där kvällen.

Nu har han vad många andra av oss också har. Nu har han något som alla lever med. Han har ett sår. Det vackra i den här sången är att hela världen såg han när han tilldelades detta sår men hela världen såg också hur han började läka det där såret.

Något säger mig att Karius kommer använda detta och en vacker dag, eller ännu hellre, en regnig dag, kommer vända det där ansikte mot himlarna och skrika rakt ut efter en revansch som kommer svepa fotbollsvärlden av mattan.