Loris Karius tabbade sig och förlorade. Blev sedan förlåten och vann hela världen. – Av Birro
29 maj, 2018
Revanschen och tiden är alltid din vän. – Av Marcus Birro
30 maj, 2018

Årets andra Grand Slam har inletts. Spelvärden från onsdagens utbud i Paris. – Monsieur

Årets andra Grand Slam inelddes för ett par dagar sen och inte först förrän nu kommer första inlägget gällande Franska Öppna. Dels tycker jag första omgången ur en spelmässig synvinkel var rätt så svårläst och sen brukar första omgångarna bjuda på en del oväntade resultat. Nu inför andra omgången har vi lite mer kött på benen att utgå ifrån och redan till idag hittar jag fyra spel som känns riktigt bra.

Att rapporetera om från första rundan är väl främst det att Stanislas Wawrinka rök i en femsetare mot Garcia Lopez och en av turneringens jokrar alltså utslagen. I övrigt vill jag nog se en omgång till innan vi grottar ner oss i outright-oddsen som inte borde skifta särskilt mycket kommande dagar då Rafa Nadal alltjämt kvarstår som stor superfavorit till titeln. Med all rätt ska sägas, även om det känns öppnare i år än vad det gjorde förra året. Fler spelare ska kunna utmana och Rafa har visat att det åtminstone går att hota honom.

Franska Öppna Onsdag Omgång 2, start kl 11.00 och framåt.  

Marco Ceccinato vs Marco Trungelliti. SPEL Checcinato -3,5 gem  till 1,83 

Orkar man dra solskenshistorien om Trungelliti igen? Den om hans roadtrip från Barcelona i sista sekund för att hinna till första matchen som han fick ett wild card till? Nej, googla den istället. Trungen slog en medioker Tomic medan Checcinato vann en tuff femsetare mot Copil i förra rundan. Jag förutspår att luften borde gå ur Trungelliti här och att den stora kvalitetsskillnaden ska utspegla sig på resultatbrädan när matchen är slut. Checcinato är en bra grusspelare på frammarsch, Trungelliti gick inte ens vidare i kvalet mot svagt motstånd. Nej, detta spel ska in. Checcinato -3,5 gem till 1,83 tar vi.  

**
Gael Monfils vs Martin Klizan. SPEL Monfils 1,66 

Klizan är och har alltid varit lite av en favorit bland dem lite sämre rankade spelarna för mig. Skön spelstil och ruggig vänstersläggad forehand. Gjort en fin vår säsong med flera bra resultat MEN, på slutet har det börjat gå riktigt knackigt. Kämpade sig med nöd och näppe vidare via kvalet och idag ställs han mot en spelare med top-10 egenskaper som dessutom spelar på hemmaplan. Uselt förstaset från Monfils i förra rundan innan han enkelt städade av matchen efter det.

Monfils är en spelare som höjer sig på stora arenor och särskilt på hemmaplan. Att han besitter kvalitén råder det inget tvivel om, allt handlar om skallen. Är han någorlunda frisk mentalt idag ska Klizan inte vara något hot över huvudtaget och 1,66 är då klart spelbart. Monfils att vinna till 1,66.   

**
Gilles Simon vs Sam Querrey. SPEL Querrey till 2,10 

Sett mycket av Sam Querrey under hela året och inte minst under grussäsongen. Eller mycket, han har inte spelat särskilt mycket då  han i stort sett åkt ut i första rundan i varje turnerirng han spelat. Därför trodde jag han skulle ryka med buller och bång mot Tiafoe i första rundan men icke sa nicke (centerkrona) , helt plötsligt  bjöd han på en ruskigt stabil insats mot en ganska så duktig grusspelare Tiafoe. Grymt stabil i serven och bra träff på bollen i duellerna.

Gilles Simon har inte en allt för olik spelstil som Tiafoe och kommer Sam Querrey upp i samma nivå som sist är han en kompetentare tennisspelare än vad Simon är, även på grus skulle jag säga. 2,10 på Sam Querrey att vinna känns ett par punkter för högt för att avstå. 

***

Karen Khachanov vs Guelliero Garcia Lopez. SPEL Garcia Lopez till 2,65 (!) 

Kachanov har inte gjort någon vidare säsong på gruset och är fortsatt svajjig i sina prestationer. Garcia Lopez slog mycket imponerande ut Stan Wawrinka i förra rundan och även om Stan The Man har en bit kvar till storformen har han varit helt okej på sistone men inte lyckats få med sig dem jämna matcherna. Garcia Lopez är också en erkänd grusspecialist som spelar i högt tempo. Just det höga tempot kommer bli bökigt för Khachanov att hantera, nej, 2,65 på Garcia Lopez här känns oerhört spelvärt.

***

Gör som Zlatan. Anslut dig till Bethard och få nu en insättningsbonus på 200% upp till 1000kr.