Vem har inte drömt om att vara den mannen? – Av Marcus Birro
4 juni, 2018
VM 2018: Sju dagar och sju nätter kvar. Sedan är världen aldrig mer sig lik. – Av Birro
7 juni, 2018

Kvartsfinaldags i Franska Öppna! – Monsiuer

Dåså, endast åtta spelare kvar att göra upp om Roland-Garros titeln 2018. Oddsen ligger som följande;

Del Potro borde nog stå en aning lägre där och Zverev ett par nummer högre. Ser det som troligare att Thiem vinner än Djokovic men här har man såklart tagit i beaktning att man räknar med att Djokos seminfinalplats är så gott som klar medans Thiem har en kämpigare match idag. Nadal 1,30, ränta? Ja, eventuellt. Men nej, inte varit så där kopiöst överlägsen som han varit tidigare år i Franska och dessutom med hans skaderisk, vi avstår 1,30 trots allt tycker jag.

Idag då, två semifinaler på den mest ovissa halvan. Först ut kl 14.00 Onsdag;

Dominic Thiem 1,55 vs Alex Zverev 2.60

När oddsen släpptes var priserna betydligt jämnare än sådär men har ju närmre matchstart vi kommit tryckts ner rejält på Thiem. Förståeligt å ena sidan, lite väl drastiskt å andra sidan. Thiem har sett väldigt bra ut under turneringen medan Zverev verkligen gnetat sig igenom rundorna med tre raka 5-setare utan att imponera det minsta, förutom på den mentala biten ska sägas. Är det ett kvitto på att Thiem kommer köra över Zverev idag då? Såklart inte!

Sist dem möttes körde den långe (och på planen fruktansvärt osympatiske) tysken över Thiem i Madrid i en fullständig slakt. Ska sägas att underlaget var betydligt snabbare då på det gruset, men ändå. Zverev har visat att han växer i stora matcher och nu inför den här kvarten när alla tror att han är sliten och ett stort favoritskap ligger hos motståndarn Thiem, borde det inte kännas som drömläge för Zverev då?

Jag tror trots detta att Thiem vinner det här, men 1,55 – kära någon. Alldeles för lågt. Däremot är jag rätt övertygad om att marknaden kommer justeras och jämnas ut ganska så fort in i matchen om Zverev inleder hyffsat piggt, vilket jag har en stark känsla att han gör. Zverev har inte råd att inleda svagt och jobba i uppförsbacke ännu en gång. Jag räknar med att han går ruskigt aggressivt in i det här redan från start och på så sätt försöker koppla grepp om matchen tidigt.

Break eller inte, ser marknaden att Zverev på allvar idag, då kommer oddsen jämna ut sig hastigt och då tror jag det kan vara läge för att köpa på sig Thiem. Thiem som tenderar att vara lite trögstartad ibland men som måste vara betydligt fräschare än Zverev i kroppen, med sin fina form och i denna turenering har trivs som allra bäst i, han kommer inte förlora det här över fem set. Det känns verkligen inte så.

Jag tar för givet att Thiem och hans team har snackat om att inte vara allt för aggressivt som han ibland tenderar att vara. Desto längre bollar dem spelar, desto mer fysiskt det blir, ja då måste Zverev till slut få betala för att han har så många timmar spelade hittills under veckan. Slår Thiem däremot ut sig och bombar på och har en dålig dag, ja då bjuder han in Zverev.

Min rekommendation: Avstå spela något Pre, håll koll på Live-marknaden. Gör inte för drastiska slutsatser om Zverev ser blixtrande bra ut i början. Över 5 set ska Thiem ta sig vidare till semifinal med förutsättningarna som råder om han lägger upp matchplanen korrekt.

***

Novak Djokovic 1,06 vs Marco Ceccinato 9,50 . Mitt SPEL: Checcinato +2,5 set ( kniper minst ett set) till 2,30  

Djokovic har fått världens chans att ta sig till en semifinal i en Grand Slam, detta trots att alla ständigt tjatar om hur risig han ser ut. Gigantisk favorit såklart, men ska han vara det verkligen? Både ja och nej hävdar jag.

Djokovic vann komfortabelt förra rundan mot Verdasco i raka set men det var snarare Verdascos usla dag än Djokos briljans som fällde avgörandet där. Djokovic var rätt så stabil visst, men inte mer än så.

Den tidigare matchfixaren Ceccinato då? Han var fruktansvärt bra mot Goffin i förra rundan och har innan dess slagit ut bland annat Carreno Busta. Det gör man inte om man inte är bra, så kan vi säga. Bra på att driva upp tempot, bra försvar och stabil i sitt servande. Nog får Djoko ändå ingen transportsträcka här.

För det ska föras till protokollet, Goffin kontra Djokovic i dessa dagar är ingen gigantisk nivåskillnad. Djoko gav Verdasco flertalet chanser att både bryta och plocka på sig set men som sagt, Verdasco var för dagen inte där mentalt. Får Ceccinato samma chanser lär han knipa dem.

Såvida inte Ceccinato skräms av stundens allvar och att han spelar sin största match i sitt liv mot en av historiens främste spelare, ja då tror jag han kan hänga med bra i den här matchupen. Ett set har han defintivt både kapaciteten och kommer få möjligheten att knipa. 2,30 +2,5 set Ceccinato. Taget. 

***

I övrigt: I dessa Grand Slam-stunder som råder har ju sändande TV-hus gett oss förmånen att i princip följa allting och alla matcher. Det har gjort att man sett en och annan match på Damsidans turnering under veckan och jag skulle defintivt vilja slå ett slag för Madison Keys att vinna turneringen till 11,0 gånger pengarna. Storfavorit idag, kommer vara favorit i semin, sett ruskigt stark ut hittills. Nej, 11 gånger pengarna på Madison Keys känns för högt. Klart värt att testa.

Nya STORsatsande RoyRichie erbjuder oss och våra läsare 100% upp till 3000kronor i insättningsbonus. Stort utbud på casino men framför allt Odds och Liveodds. Skapa konto via länken eller klicka på bilden.