Speltankar inför finalen av Franska Öppna!
10 juni, 2018
Ytterligare långtidsspel till höga värden i Fotbolls-VM!! – Monsieur
12 juni, 2018

Långtidsspel inför Fotbolls-VM 2018! – Monsieur

Med endast ett par fåtal dagar till världens största idrottsevenemang vevar igång är det nu verkligen på god tid att vi slår oss ner och granskar långtidsspelen som erbjuds. Just Långtidsspel är något vi på Oddsbaren redan från dag 1 haft ruskigt fina resultat på vare sig det gällt fotboll, tennis eller Ishockey. Inför VM är såklart kravställningen att fortsätta på den vinstgivande trenden.

VM i fotboll är inte bara unikt för dess storhet och popularitet och att hela världen stannar upp under en månads tid, den är också unik för oss spelare och självklart även för spelbolagen. Oddsen tenderar ganska så ofta (särskilt på förhand) hamna rätt så snett ute likväl som man som spelanalytiker kan hamna fel på en del lag och spel. Detta beror främst på att inget av dem 32 deltagande nationerna har spelat en tävlingsmatch på över ett halv år. De flesta länder har inte spelat en tävlingsmatch på över 7 månader och vi som följer fotboll dagligen vet hur stor skillnad det är på att bedömma en tävling – respktive träningsmatch, och vi vet defintivt hur mycket som kan hända i ett fotbollslag på så lång tid vad gäller form, struktur, lagsammanhållning och ren kvalité.  Detta gör VM i fotboll väldigt unikt ur ett spelperspektiv, både på gott och ont.

Dem stora nationerna har dem flesta såklart råkoll på men länder som Tunisien, Panama, Saudi, Costa Rica, Peru? Jag noterar flertalet självutnämnda experter både i TV och på diverse bettingforum beskriva lag utan och innan som om dem vore uppväxta i länderna men som sagt, jag tycker man verkligen ska vara varsam med att sätta etiketter på nationer som man endast sett en handfull gånger senaste året. Och även om man sett dem, det var som sagt länge sedan lagen spelade en tävlingsmatch.

Jag själv har ägnat senaste veckorna åt att förkovra mig så mycket som möjligt, särskilt i dem här mindre nationerna som man till vardags inte följer allt för intensivt. Alltifrån VM-guider, insatta internationella journalister, poddar, Twitterforum, VM-magasin och inte minst sett en drös med träningsmatcher senaste veckorna har slukats i ett och jag tycker mig ha skaffat mig en bra grund att stå på inför VM. Men, som sagt, det gäller att vara vaksam och så fort som möjligt bilda sig en uppfattning om lagen när väl VM drar igång på riktigt.

Om vi börjar med vinnarspelen tycker jag det finns en hel del snedvridna odds som definitivt kan vara värda att köpa på sig. Oddsen är från Betfairs-börsen i skrivande stund och det är dem BLÅA SIFFRORNA  som är dem spelbara oddsen. Just på vinnarspelsmarknaden har Betfair fina värden på dem mindre nationerna med väldigt god försäljningspotential redan i en eventuell kvartsfinal.

Längst ned printar jag ut oddsen och skriver en liten kort beskrivning om det aktuella oddset, men tänkte att jag summerar först mina främsta utvalda vinnarnationer: 

 

Argentina 11,0 – Jag tycker man smyger lite i bakgrunden. De flesta snackar om Spaniens briljans, Brasiliens otäckt vassa trupp, Den tyska maskinen och det franska Stjärngänget. Argentina gick knackigt i kvalet men nu är det VM och det är helt andra förutsättningar som gäller. Sett Argentina under deras genrep och det går såklart inte att frångå det faktum att man besitter en offensiv besättning som är av den allra yttersta kalibern kryddat med den bästa fotbollsspelare som någonsin vandrat på denna planet.

Akilleshälen är den indivudella kvalitén i backlinjen men jag litar starkt på att den eminente högpressinriktade tränare Jorge Sampaoli ser till att ratta balansen i laget på korrekt sätt. Kommer Argentina in rätt i den här turneringen och får momentum, ja då kan dem bli fullständigt ostoppbara. I mitt tycke den bästa tränaren som lyckats med både Chile och i klubblagsammanhang i stort sett överallt han tränat, den bästa spelaren i turneringen och en titelhungrig offensivt inriktad trupp. Jag tror Argentina blir livsfarliga. 11,0 kontra till exempel Tysklands 5,8. Klart värde Argentina.

 

Belgien 12,5 – Från att vara överhajpat i två föregående mästerskap till att nu nästan vara underskattat. Det är den känslan jag får. Hur som helst, fruktansvärt bra trupp genom alla lagdelar och en Roberto Martinez på tränarbänken som verkligen fått fart på Belgiens lag. Turneringens enklaste grupp har man hamnat i och nej, hur jag än vrider och vänder på Belgien, jag är övertygad om att dem kommer gå riktigt djupt i den här turneringen. Stadig 3-backslinje som i försvarsspelet övergår till en 5-backslinje då vingarna faller ner och som synkar väl med den offensiva superspetsen där framme. Dräller av matchvinnare och vinnarskallar i truppen.

 

Colombia 50 – Erfaren tränare i en nation som verkligen gått och blivit en tungviktare i Sydamerika. Flertalet högkalibriga spelare. Hyfsat lätt grupp. Defintivt all potential att ta sig minst till kvarten, väl där kan allt hända. Jättefint odds på 50 gånger degen. 

 

Senegal 240 – Snart måste det vara dags att det släpper för ett afrikanskt lag i VM-sammanhang. Senegal skickar en sanslöst spännande trupp med Mané som främsta spets. I övrigt: Koulibaly, Biram Diouf, Gueye, Keita, N´diaye, Kouyate, Sarr, Diafre Sakho för att nämna några. För jävla trevligt lag minst sagt. Har noggrant sett deras senaste matcher och även om det som alltid finns brister i det kollektiva så finns potentialen där med råge. Får dem allt att stämma kan Senegal definitivt bli första afrikanska lag någonsin att spela en VM-semi. En grupp tillsammans med Polen, Japan och Colombia. Finns alla möjligheter för avancemang. Väl i en åttondel blir det Belgien eller England som motstånd. Undviker alltså Brassarna, tyskarna, Spanien, Frankrike och Argentina. Senegal – England, låt oss hoppas på det.  

 

Nedan finnes alla nationers odds. Det blåa fältet visar oddset som just nu är högst och som vi ser är det stora marknadsdjup på i stort sett samtliga lag. 

Noterar nu i efterhand att mina datorkunskaper i programmet Paint ungefär är i paritet med Saudis vilja att främja demokrati så vi har kvar bilden där uppe men förtydligar också för dem som läser här via mobil och inte ser ett skvatt vad den minimala texten ovan i bilden säger.

Brasilien 5,4 – Med all rätt favorit. Sanslöst bra trupp. Oddset dock snålt.
Tyskland 6,0 – Jag tycker det stinker flopp om Tyskland. Utan någon renodlad striker och avsaknad av den riktiga hyperspetsen tror jag man riskerar att få sig en dyster sommar. Passar rejält det där oddset.
Spanien 7,4 – Bra lottning. Når minst kvart. Tror dock inte dem räcker till guldet.
Frankrike 8 – Grym trupp. Usel tränare. Får ej till det spelmässigt. Oddset några punkter för lågt.

Argentina 11 – Min ena favorit till guldet. Offensiv spets. Messi. Coach Sampaoli. Köper Argentina!

Belgien 12,5 – När ska denna bländande generation lyckas? VM 2018 om ni frågar mig. Lätt grupp. Klart värde!

England 19 – Blir inget VM-guld den här gången heller, nej. 
Portugal 27 –
Otroligt fördelaktig grupp. Annars floppvarning. VM-guld? Nej!
Uruguay 30 –
Alltid bra i mästerskap. Skön trupp. Men 30 som slutvinnare? Nej tack. 
Kroatien 38 –
Otrolig potential. Den största jokern? Köper Kroatien till 38,0! 

Colombia 50 – Ytterligare en joker! Kan gå riktigt långt. 50 ggr degen – VÄRDE!
Ryssland 70 –
Om Putin själv ackompanjerat av 10 stridsvagnar så kanske, annars – NEJ!
Polen 100 –
Fint lag, kan avancera från gruppen. Väl där tar det slut. 
Danmark 120 –
Skrälläge för Hareides mannar? Ser riktigt bra ut. Klart värt en peng. 
Mexiko 180 –
Aldrig ska man räkna ut mexxarna.
Schweiz 170 –
Njut av era två tennisstjärnor istället. 
Peru 190 –
Lovordas av många. Piggt lag men såklart ingen mästare. 

Serbien 190 – Spännande trupp med bra klubbadresser. Kan skrälla en bit. Testar en slant

Senegal 240 – Min absoluta favoritjoker. Ruskigt intressant trupp. Taget!  
Sverige 360 –
Turneringens bäst organiserade lag? Avancemang från gruppen – klart möjligt. 
Egypten 360 –
Salah eller ej, blir nog svårt ändå. 
Nigeria 400 –
Svår grupp, annars skyhögt odds sett till truppkvalitén. 
Island 370 –
Utan Lasse Lava blir det ingen poppad Cava. Fånigt skrivet, men sant.
Marocko 500 –
Kan dem utmana Portugal om andraplatsen i gruppen? Kanske.
Japan 720 –
Slutar nog sist i sin grupp. ( Senegal, Polen, Colombia o Japan) 


Australien, Sydkorea, Panama, Tunisien, Saudi Arabien, Iran, Costa Rica – 
Börjar bli löjligt nu. Vi hoppar över dessa sista.

 

Återkommer i nya inlägg om övriga långtidsspel. Vinnarspelen har jag lagt på Betfairbörsen hos Betfair.com  

Gör som Henke Larsson – Regga ett konto på Betfair och ta del av grymma odds och 1000kronor välkomstbonus!