Långtidsspel inför Fotbolls-VM 2018! – Monsieur
11 juni, 2018
Gruppspel VM
13 juni, 2018

Ytterligare långtidsspel till höga värden i Fotbolls-VM!! – Monsieur

I föregående inlägg går det att läsa om Outright-oddsen (vinnarmarknaden) och var jag anser att värdena ligger någonstans och vilka nationer som kan vara smart att köpa på sig till odds som lär sjunka drastiskt under turneringens gång. Här tänkte jag mer gå igenom lite mer specialspel där priserna i mitt tycke hamnat snett på en del håll.

Oddsen är tagna från Royrichie.com .  

 

World cup 2018 – To reach at least quarterfinal (Att nå minst kvartsfinal):

Spanien 1,49 – I en grupp med Portugal, Iran och Marocko är ju Spanien såklart vansinnigt favoriserade att ta sig vidare från den gruppen, det behövs ingen vidare förklaring över det. Oavsett om Spanien slutar 1a eller 2a i sin grupp får man en åttondelsmotståndare ifrån Grupp A (Ryssland, Uruguay, Saudi Arabien & Egypten). Rent spontant känns ju det verkligen som hela turneringens rövhål. Av flertalet anledningar. Bortsett från den kanske aningen mindre smickrande gruppepiteten kan vi väl ganska ordentligt konstatera att oavsett vad så kliver Spanien in i sin åttondel som stora favoriter. Det mest troliga är att Uruguay och Spanien vinner sina respektive grupper och således slipper stöta på varandra, men även om Spanien mot förmodan skulle ställas mot Uruguay så kommer Spanien vara större favoriter än nämnda 1,49. 

Spanien har med sina mått mätt floppat dem två senaste mästerskapen (VM 14 och EM 16) efter vad som eventuellt skulle kunna betraktas som en liten mättnad och baksmälla efter deras smått osanollikt framgångsrika era 08-12 med tre raka mästerskapstitlar inkasserade. Jag har svårt att se att Spanien floppar igen. 1,49 på att nå  minst kvarten för spanjackerna, det tycker jag är klart spelvärt. 


Belgien 1,64 – Var i föregående inlägg inne på att Belgien verkligen känns som en av huvudkanditaterna till titeln i år. Såg dem alldeles nyss pulvrisera Costa Rica i genrepet och innan dess har man också sett väldigt bra ut, egentligen enda sedan Roberto Martinez tillträdde på tränarposten för 1-2 år sedan. Truppen känner vi alla till, det är världsklasspelare på i princip varje position med den erkänt skicklige Roberto Martinez på tränarbänken.

I sin grupp har man Tunisien, Panama och England. Ska såklart vara en grupp som Belgien tar sig vidare ifrån utan någon större ansträngning och väl där ställs man mot någon av dem två avancerade lagen från Grupp H (Colombia, Japan, Polen, Senegal). Just Grupp H är nog den grupp jag på förhand är mest spänd på. Vidöppen grupp med fyra ganska så jämnbra lag med relativt hög kvalitétsnivå. Trots detta, Belgien är ett par snäpp vassare än samtliga av dem lagen.

Jag tror stenhårt på Belgien i årets VM och att då få 1,64 på minst att nå kvartsfinalen är ju som hittat. Har väldigt svårt att se att Belgien ryker innan dess.

*****

Group C (Frankrike, Peru, Danmark, Australien) – To finish Bottom (att sluta sist): SPELVAL: Australien till 1,80 

Måste säga att jag är förvånad över det här höga oddset. Vi spelar alltså att Australien ska komma sist i den här gruppen. Ska först och främst villigt ersänna att jag inte ägnat alla mina vakna timmar dem senaste åren åt att specialstudera Australiens förmåga att spela fotboll 11vs11 men av vad jag läser mig till, hör mig för och ser med ögonen är att man knappast flyger till Ryssland med ett kompetent fotbollslag. Den holländske tränarmotsvarigheten till…ja, Hitler faktiskt, basar numera över det Australienska laget och vi som minns 2010 kommer väl ihåg att det var ett spelsätt som mer påminde om ett slag i stridsfält snarare än en fotboll. Hela vägen till silver nådde han ju förvisso, men formtoppade och karriärspeakande Snejder, Van Persie, Robben, Van Bommel med flera är inte riktigt vad han förfogar över i denna VM-turnering. Bert van Marviijk heter han för övrigt för den som inte minns honom. Man vill ju tycka om honom för att han faktiskt går under namnet Bert, men, nej, han är svåromtyckt, den dynghögen.

Ganska kassa kvalresultat där man med nöd och näppe löste VM-avancemang mot Syrien och sedan Honduras är inte riktigt i samklang med gruppens övriga nationer. Frankrike har vi alla koll på. En av turneringens absolut bästa trupp som trots sin tafatta tränare och dennes bristande förmåga att få fart på det här monstruöst skickliga laget ska såklart ta sig vidare från gruppen.

Danmark har vi varit inne på tidigare, dem är på allvar i år. Spännande trupp, duktig tränare och väldigt fina prestationer på sistone.

Peru som mötte våra svenska stollar häromdagen är ett man lag defintivt inte ska underskatta. Bara det faktum att man tog sig vidare till VM från världens i särklass tuffaste VM-kval nere i sydamerika vittnar om en hög kvalité vilket vi fick se bitar av i träningsfajten mot Sverige alltså.

Peru möter Australien i sista omgången och jag tror vårt spel här kommer avgöras just i den matchen och att Australien där och då står på fina noll poäng efter sina matcher mot Danskarna och Fransoserna. Oavsett om Peru har chans på avancemang inför sista fajten eller inte kommer Peru vara ett av det stoltaste lagen i VM i år då man deltar för första gången någonsin och sägs få massvis av influgna fans till Ryssland som stöd på läktarna. Australien däremot, ja dem är i stort sett alltid med i VM men precis lika ofta som dem är med gör dem inte några avtryck åt det positiva hållet. Fotboll är ingen stor sport i det gigantiska landet nere i Oceanien och för att utrycka det milt, det märks. Stora stjärnan Tim Cahill lär inte avsluta sin sekellånga landslagskarriär i särskilt munter stil.

1,80 på Australien som jumbo, högt. Jättehögt.

****

To win a Group Game – NO : Sydkorea till 1,76  

Sydkorea att gå vinstlösa i årets VM till 1,76, är inte det ett odds som lockar? Jo tack, det tycker jag. Sverige som första motståndare och säga vad man vill om den svenska fanan och dess 22 spelare som Janne skickat till Ryssland, men välorganiserade och extremt synkade kollektivt, det är vi. Vi (Sverige) kommer inte skänka något till någon i onödan och Sydkorea med deras skador på nyckelspelare mot ett kompakt Sverige i en premiärmatch, jag tror koreanerna får svårt att vinna där.

Match nummer två ställs man mot Mexiko. Ett Mexiko som där och då mest sannolikt har tappat poäng mot tyskarna i premiären och således är i kraftigt behov seger och framför i total nöd att inte förlora. Mexiko är ytterst rutinerade på VM-scenen och gör nästan alltid bra mästerskap. Bra trupp med hög individuell kvalité och även här har jag svårt att se att Sydkorea ska kunna traska med sig tre pinnar.

Avslutningsmatchen mot Tyskarna, om än ett eventuellt roterande Tyskland – nog känns det troligare att Kim Jong Un kandiderar till ny LO-ordförande än att Sydkorea ska besegra Tyskland i fotbolls-VM. Hade i för sig inte varit allt för tråkigt att se Mister Jong Un debattera fackfrågor i Agenda. Får vi det som tröstpris, ja då godtar jag mer än gärna ett förlorat spel och en sydkoreans seger. Men nej, det lär tyvärr inte hända.

Sydkorea att INTE vinna en gruppspelmatch till 1,76. Taget. 

***

Sist ut några högoddsare att hålla ett öga på.

Highest scoring team (exluding shootouts) – SPELVAL : BELGIEN 9.50  

Kvarstår mitt kast om att Belgien blir ruskigt farliga i årets VM, detta som sagt inte minst tack vare deras ruggiga offensiv man besitter. För att det här spelet ska sitta krävs det ju såklart gärna att nationen i fråga avancerar långt i turneringen och har motstånd som eventuellt brister en aning i defensiven.  Med potentiella slagpåsar som Tunisien och Panama i gruppen finns det goda chanser till hög målproduktion redan i dem två inledande matcherna. Väl i en åttondel är samtliga lag man kan ställas mot (Polen, Colombia, Japan eller Senegal) lag som mer prioriterar offensiven än det defensiva.

Inget maxspel det här såklart men att jämföra med Brasilien 4,0 – Frankrike 4,50 – och Tyskland 6,0 känns 9,50 på Belgien att bli VM:s målgladaste lag klart spelbart.

***

VM:s skyttekung:

Griezman 13 – Vann skytteligan i EM 2016. Straffskytt, laget centrala punkt. Lär spela som 9a och möter lag på vägen där han lär få mer än gott om målchanser.

Cavani 24 – Cavani med en enastående säsong bakom sig där han fullkomligt sprutat in kassar lär få mängder av chanser att komma med i målprotokollen mer än en gång under den här turneringen. Med världens kanske hårdast arbetande anfallskollega i Luiz Suarez kommer Cavani få mängder av ytor att operera i och mot lag som Saudi, Egypten och Ryssarna i gruppen och sedan en potentiellt halvsvag åttondelsmotståndare – nog kan både Uruguay och Cavani få sig en fin sommar att minnas.

Lukako 18 – En bjässe som i sina bästa stunder är en total jävla mardröm för vilket försvar som helst. Kommer få full speltid av sin gamle Everton-tränare Martinez och han omger sig bland annat av två av världens främsta assistspelare i Hazard och De Bruyne. Gott om chanser kommer han få, den gode Lukako.

Leo Messi 10 – Är det VM 2018 som han tar död på allt snack om vem som är tidernas främste fotbollsspelare? Vore dumt att utesluta det. Leder han sitt Argentina till guldet lär han defintivt ha hunnit med att göra ett par mål på vägen. Tar i stort sett alla fasta situationer inklusive straffar också. Han hatar inte att kliva fram i viktiga lägen.

Oddsen har jag spelat hos Royrichie där dem nu erbjuder Oddsbarens läsare 3000kronor i välkomstbonus för nya kunder att spela på under VM.

Nya STORsatsande RoyRichie erbjuder oss och våra läsare 100% upp till 3000kronor i insättningsbonus. Stort utvud på casino men framför allt Odds och liveodds. Skapa konto via länken eller klicka på bilden.