Gruppspel VM
13 juni, 2018
Låt VM-drömmarna flöda och äventyret spraka igång! – Av Marcus Birro
14 juni, 2018

Äntligen VM, äntligen lite spelanalyser

Det är med stor förväntan vi nu står med världsmästerskapet i fotboll runt hörnet. Imorgon drar det största eventet denna jord har att erbjuda igång. Just nu är frågorna väldigt många och om en månad är svaren ännu fler. Nu till det viktiga i detta inlägg, spelanalyserna:

Vi börjar med de som har ett lägre odds och då också såklart större sannolikhet att gå in.

Saudiarabien under 1.5 mål i VM 

Oddset för detta spela landar in kring 2,20. Alltså enligt oddset inte ens favorit, enligt mig skulle detta landa kring 1,70. Om man synar Saudiarabiens trupp hittar vi inte mycket av värde. En spelare som ska ses som laget stora nummer 10 är Mohammed al sahlawi. Killen eller rättare sagt den 31 åriga gubben har gjort 11 mål på 23 matcher i klubblaget Al-Nassr. Som ni märker finns det ingenting att hänga i granen för Saudiarabien under VM, här blir det troligtvis 0 poäng och inga mål gjorda.

 

Australien under 2.5 mål i VM 

Här är oddset betydligt mer rimligt, runt 1,70 är det jag hittat. En grupp med Frankrike, Peru och Danmark måste ses som omöjlig för Australien. Samma fråga ställs här, ¨vem ska göra målen?¨ Svaret landar i Tim Cahill. En personlig favorit bland spelare, där vi alla säkert minns målet för 4 år sedan mot Nederländerna. Redan då såg jag Tim som ¨slut som artist¨ men han överraskade iaf i den auktionen. Nu har yttligare fyra år gått och i December fyller Tim 39år. Han kommer inte lösa detta på egen hand och inte har han några lagkompisar av värde att göra det med heller.

 

Lagets bästa målskytt – Argentina – Lionel Messi

Messi är absolut ingen personlig favorit men vilka fantastiska egenskaper detta underbarn har. Messi tar straffar, Messi skjuter frisparkarna och Messi är den enda där uppe i anfallet som är given att starta. Oddset på detta hittar jag till 1,72 skulle spela det ner till 1,60 faktum är att jag kan inte se att de slutar på något annat sätt.

 

Att nå kvartsfinal – Tyskland

Tråkigt odds kan sägas till 1,50 men faktum är att Tysklands maskineri inte missat kvarten sedan 1938. Mer fakta än så krävs faktiskt inte.

 

Lagets bästa målskytt – Sverige – Andreas Granqvist 

Sverige satsar stenhårt på att sätta försvaret vilket man har börjat fått kritik för. Tråkigt i mina ögon då det är vår enda chans att gå ¨långt¨ i detta mästerskap. Hur tråkigt det än ser ut så sitter försvaret väldigt bra och alla Sveriges matcher kommer bli målsnåla såväl bakåt som framåt. Granqvist lägger straffarna i Sverige samt att tanken är att han ska knoppa in dom på våra fasta situationer. Tv-pengen till 17 gånger degen på att granen för flest mål i Sverige är helt klart värt.

 

Vilka vinner då?

Magkänslan o pappret säger Brasilien, men några spelvärda odds är väldigt svåra att hitta här.

Skyttekungen är alltid svårt så här bör man leta bland de med högre odds för att det ska vara värt. några alternativ skulle kunna vara:

Romelu Lukaku – 17

Diego Costa – 26

Thomas Muller – 34

 

Jag har faktiskt en rejäl skräll och chansning också, Brasilien vinner VM & Diego Costa blir skyttekung till oddset 126

Alla odds hittar ni på Bet365!

Lycka till vid ryggningar!