Äntligen VM, äntligen lite spelanalyser
13 juni, 2018
Lite okända spelbolag med grymma bonusar!
15 juni, 2018

Låt VM-drömmarna flöda och äventyret spraka igång! – Av Marcus Birro

Idag drar VM igång.

Imorse satt jag i Sveriges Radios (P1) och surrade om VM. På vägen till kontoret (även en poet behöver ett kontor) snackar så gott som alla om VM.

Människor bläddrar i mobiler och prickar in matcher på spelscheman, en ung kvinna med hörsnäcka och svår min försöker få sin chef att förstå att hon inte kan arbeta på måndag eftermiddag eftersom Sverige möter Sydkorea då.

Jag ser tjocka farbröder i Peru-tröjor, strama tyskar i landslagströjor och världen, den här gamla, underbara planeten vi lever på, vrider sin blick mot det väldiga landet i öst och fotbollens episka, underbara och storslagna äventyr.

Just exklusiviteten gör fotbolls-VM till världens största arrangemang, Det sker bara vart fjärde år. De allra bästa är med. Det är svårt att ta sig dit.

Samtidigt, mitt i denna exklusivitet, är fotbollen världens främsta demokratiska mötesplats.

Fotbollen är en drömfångare för hundratusentals unga människor, över hela världen. Få drömmar förenar mänskligheten på samma intensiva sätt som fotbollen gör. Det är i den verkligheten som ett VM rör sig. Det är i den drömmen vi får lov att röra oss under den här månaden.

VM är en plats för mirakel. Det går att förverkliga drömmen. Drömmar kan faktiskt bli verkliga. Den 9 juli 2006, Fabio Grosso är bara ett exempel. En kille som kom från ingenstans, från låga divisioner och som fick bli en hel nations odödliga hjälte efter att ha slagit in den sista avgörande straffen i en VM-final.

Dessa människor blir våra ställföreträdare, de blir våra fanbärare, våra ambassadörer. De vinner FÖR oss och ÅT oss.

Som ett led I detta har Henrik Larsson, Betfair och Acast valt ut tio av Sveriges bästa sportpoddar i en utmaning som de valt att kalla ”Henkes Utmaning.”  Det är bland andra VM-Podden, Kick And Rush och Studio Allsvenskan.

Det går ut på att vinna mest pengar på spel under fotbolls-VM. Alla eventuella vinstpengar går till välgörande ändamål som varje pod själv väljer. Jag har valt Ankarstiftelsen som arbetar i några av världens farligaste städer med att med hjälp av fotbollen rädda livet på, och framtiden för, tusentals ungdomar.

Birros Sportpodcast är väldigt stolta över att ha blivit utvalda i det här sammanhanget och vi kommer göra allt för att vinna den här tävlingen.

Här har ni senaste avsnittet av podden där ni också får all information runt tävlingen: https://www.acast.com/birrossportpodcast/henkesutmaning