Det ekar strategi om Ryssland – Av Marcus Birro
15 juni, 2018
Henkes utmaning
16 juni, 2018

Argentina släcker Islandsvulkanen en gång för alla! – Monsieur

Kl 15.00 Lördag : Argentina vs Island. SPEL Argentina -1,5 handikapp till 2,0 (=Argentina att vinna med 2 mål eller flera) 

Var väl ingen över huvud taget som gick miste om Cristiano Ronaldos fullständiga uppvisning igår mot Spanien där han i stort sett på egen hand spelade 3-3 mot en av titelkanditaterna i årets VM-turnering. Leo Messi, han har definitivt inte gått miste om det. Lita på att han kommer vilja sätta prägel på detta VM omedelbart precis som sin antagonist Ronaldo lyckades göra igår.

Argentinas osannolikt vassa offensiva spelarmaterial mot det tunga försvarsblocket från vulkanlandet Island som vår alldeles egen käre Lasse Lava Lagerbäck är arkitekten bakom. Frågan är dock, hur ramstarkt är det där försvarsblocket numera? Jag såg deras genrep mot Ghana där man spelade 2-2 och även om ska akta sig från att dra för starka slutsatser av en träningsfight så var det ingen imponerande insats, varken defensivt eller offensivt. Innan dess har man förlorat sina tre senaste matcher och släppt in tre mål i varenda match mot lag som Peru, Mexiko och Norge (!). Med all respekt till nämnda länder, idag ställs man mot Argentina – och jag tror tyvärr för islänningarnas del att det kan bli åka av i ännu hastigare fart.

Argentina har vi varit inne på tidigare när jag gick igenom oddsen på vinnare av 2018 års världsmästerskap i fotboll. Ett knackigt kvalspel, frågetecken i defensiven och inte alls så flödigt anfallsspel som man kanske borde ha sett till det ofantligt kompetente materialet tränare Jorge Sampaoli har att jobba med. Jag har dock en otrolig respekt för Sampaoli som tränare och materialet är som sagt utan tvekan tillräckligt vasst för att vinna det här mästerskapet. Lägg därtill pricken över alla ”i” som någonsin har funnits, Leo Messi, den i mitt tycke bästa spelare som någonsin vandrat på denna planet. Han saknar en landslagstitel. Jag blir inte förvånad om han släcker den saknaden om dryga månaden och står där och lyfter bucklan. Argentina blir livsfarliga, helt klart! 

Genrepet mot Haiti är såklart ingen värdemätare att dra några slutsatser ifrån även om det syntes att flertalet spelare såg ut att vara i gott slag. Kvalspel är kvalspel, träningsmatcher är träningsmatcher, och VM är.. VM. En HELT annan sak. Vi har tidigare sett flertalet exempel på lag som knappt lyckats kvalificera sig till VM i sina kval som sedan går och vinner hela pokalen när det väl gäller.

När jag går igenom trupperna och dem troliga laguppställningarna imorgon får jag svårt att komma fram till någon annan slutsats än att Argentina vinner det här ganska så komfortabelt. Invändningen må vara att Island har ett erkänt starkt lågt försvarsspel, men likt jag påpekade tidigare, hur starkt är det verkligen numera? Och framförallt – Samtliga spelare i Argentinas offensiva lagdel är vana i sina klubblag att spela mot extremt lågt sittande lag. Den individuella kvalitén i både 1mot1-spelet och i kreativiteten att luckra upp försvarsblock finns det så det räcker och blir över. 

I denna ganska så tuffa grupp (Argentina, Island, Nigeria och Kroatien) krävs det seger för Argentina här för att inte sätta sig i en knivig sits inför kommande omgångar. Jag tar för givet att man kommer gå framåt i rask takt från minut ett och så länge man får hål på Island inom den första timmen är jag helt övertygad om att man kommer lyckas göra både ett och två mål till såfort Island blir tvungna att blotta sig och släppa på handbromsen.

Argentina -1,5 handikapp till 2,0 hos Betfair. Det tar vi.  

**

Ni har väl för övrigt inte missat att Birros Sportpodcast är med och tävlar mot nio andra sportpoddar om vem som tippar bäst under årets VM. Vinsten går till välgörande ändamål och vi tillsammans med Marcus är såklart fullkomligt övertygade om att vi kommer jogga hem den där titeln. In och släng ett getöga på länken nedan för att se dem övriga deltagarpoddarna, ställningen och våra konkurrenters genomusla spel 🙂

https://promotions.betfair.com/henkesutmaning

Gör som Henke Larsson – Regga ett konto på Betfair och ta del av grymma odds och 1000kronor välkomstbonus!