Ikväll festar vi! – Av Marcus Birro
18 juni, 2018
Två grässpel från Queens och Halle – Monsieur
21 juni, 2018

Spelvärden under VM-torsdagen och en smygtitt in på midsommarafton – Monsieur

Omgång två av gruppspelet har som bekant inletts och redan nu går flertalet av grupperna in i rejäla vägskäl och avgörande skeden. Det stående intrycket efter första rundan i detta VM är att avstånden mellan dem stora giganterna till fotbollsnationer ner till dem mindre etablerade har minskat. Ingen av dem stora bjässarna visade några guldtakter, snarare tvärtom.

Allra sämst av dessa såg nog Frankrike och Tyskland ut. Tyskland har vi varit inne på tidigare, bland annat i genomgången av långtidsspelen, dem lär inte få en särskilt munter VM-sommar. Frankrike däremot, dem har ju en av turneringens mest frejdiga och vassaste offensiv men en tränare som sedan dag ett verkar vara anställd för att förstöra, minimera och kidnappa Frankrikes kreativitet gör inte saken lätt för fransoserna.

I övrigt måste vi konstatera att långtidsspelen som rekommenderades efter en omgång ser väldigt bra ut, samtliga av dem. 

Sydkorea att INTE vinna en gruppspelmatch till 1,76: Mexiko och Tyskland kvar att möta för ett Sydkorea som var fruktansvärt bleka mot Sverige. Det där spelet ska mycket till för att vi ej ska räkna hem.

Spanien och Belgien att nå minst kvart till 1,49 & 1,64 : Ja, Spanjorerna och Belgarna var väl i stort sett dem enda som imponerade i första rundan av dem mer namnkunniga lagen. Håller fortfarande Belgien som ruggig titelkandidat.

Australien att sluta sist i gruppen till 1,80: Gjorde en gedigen kämparinsats mot Frankrike men det var snarare Frankrikes oförmåga än något annat. Australien får oerhört svårt att ens ta poäng i sina två kvarstående matcher. Vi sitter väldigt bra här också.

Lag som gör flest mål i VM: Belgien till 9,50: Ryssarna har ju sprungit iväg lite, men utöver det ligger Belgien uppe i topp. Rimliga är väl att Ryssarnas äventyr tar slut bra mycket tidigare än Belgiens och ja, då ska det gå att hämta in den där ledningen. Tunisien nästa för Belgien till att börja med, där kan det nog hängas ett par stycken.

Skyttekung: Lukako till 18 togs tillsammans med Messi, Cavani och Griezmann. Dessvärre har ju Ronaldo hittat målformen så det dånar om det, men långt kvar. Tror dessutom Portugals VM tar slut betydligt tidigare än Lukakos, och Messi och Griezzes för den delen också.

Som vinnare fann jag värden i Serbien 190, Argentina 11, Belgien 12.5 , Colombia 50 , Senegal 240 och Kroatien 38, Danmark 120. Stadiga oddsfall på samtliga av lagen frånsett från Argentina och Colombia som efter sina poängtapp har satt sig i halvknepiga lägen i sina grupper. I övrigt noterar jag främst att England har sjunkit i odds ganska så kraftigt. Obefogat hävdar jag, England är ingen titelkanditat.

****

Torsdag kl 14.00 Danmark vs Australien. SPEL Danmark 2,05 

Danmark var väldigt illa ute mot Peru men Åge och hans lag lyckades som många gånger förr få med sig ett oerhört bra resultat inför andra omgången. Australien krigade och slet och höll länge tätt mot Frankrike men matchbilden här kommer bli något helt annat. Nu måste Australien släppa på handbromsen och helst av allt vinna för att få liv i sina möjligheter för avancemang. Danmark är i stort sett bättre på varenda position och Åge Hareide och hans Danmark vet hur man ska luckra upp detta Australien. Danmark som med seger i den här fighten nästan kan klassa sig som klara för åttondel lär vara mer än någonting annat måna om att vilja undvika att ha kniven mot strupen i sista matchen mot Frankrike. Helt övertygad om att Danmark går för seger här och ger dem bättre än 50% sannolikhet till att dem vinner. 2,05 på dansk seger är därför högt.

***

Torsdag kl 17.00 Peru vs Frankrike. SPEL Över 2,25 mål till 1,95 ( halva insats tillbaka vid exakt 2 mål) 

Peru såg väldigt pigga och frejdiga ut mot Danmark och borde väl nog ha förtjänat åtminstone en poäng i det mötet. Nu finns det inget annat än seger som gäller och med det uppstår ytor bakåt som jag tror kommer passa Frankrike extremt mycket bättre än det fruktansvärt låga försvaret man ställdes mot i form av Australiens defensiv. Peru har defintivt förmågan att såra Frankrike och göra både ett och två mål här, Frankrike, ja där behöver man inte ens utveckla resonemanget.

Jag vet, jag fortsätter tjata om tränare Didier Deschamps uselhet, men trots att den fånen sitter på tränarbänken har Frankrike sån otrolig kvalité bland sina offensiva pjäser att inte ens han kan sätta stopp för dem spelarna när dem väl får större ytor att operera på i omställningsspelet. Trots Perus förlust i öppningsmatchen lär man kliva in i den här matchen med gott självförtroende och faktiskt inte alls rädas Frankrike.

Frankrike, som fått en hel del kritik efter premiären, lär vara väldigt fokuserade på att komma upp i betydligt högre nivå och göra en riktigt bra prestation här. Flertalet spelare som riskerar mista sina startplatser kommer vara högmotiverade. Med sina tre poäng i ryggen finns det inget att vara rädd för.

Peru, ja dem måste som sagt gasa framåt då det mest troligt inte kommer räcka med ett kryss. Stora kvalitetér i bägge lagen och en förväntad öppen matchbild talar för att vi får se över 2,5 mål här. Trots detta får vi väldigt fina priser på överlinorna, och väljer därför att gardera mig och säkra upp på Över 2,25 mål istället till 1,95. Detta innebär att vi får halva instatsen tillbaka ifall det mot förmodan endast slutar på två mål totalt gjorda.

**

Fredag kl 14.00 Brasilien vs Costa Rica. SPEL Brasilien 1/1 till 1,71 (= Brassarna leda i halvtid och vinna matchen)

Tar denna redan nu då jag tror det finns risk att det här oddset sjunker rätt kraftigt. Costa Rica såg inte alls särskilt bra ut mot Serbien och nu mot ett revanschsuget, hungrigt och aggressivt Brasilien – jag kan inte tänka mig något annat än att vi får se Brasilien ösa på för fullt från start. Brassarna gjorde en mycket fin första halvlek mot Schweiz men tappade sedan rytmen i andra halvlek. Ska sägas dock att ett kryss mot Schweiz egentligen inte är något man överhuvud taget ska skämmas över, bortsett då kanske om man heter just Brasilien. Nu måste brassarna bara hämta hem tre poäng och jag ser absolut INGENTING som talar för att något annat än så ska bli fallet.

Här kan man ju välja mellan att antingen hitta handikapp minus 1,5 till drygt samma odds men jag beslutar mig ändå istället att köra på att man leder i paus och sedan vinner matchen. Bland annat då samtliga lag i turneringen, stora favoriter som små, tenderat att ha haft rätt så svårt att just stänga matcher med ett flertalet bollar. Hur som jävla helst, Brassarna kommer vara ruskigt tända och jag ser inget annat än att man tar tre komfortabla poäng här. Spelar Brasilien 1/1 till 1,71 = Brasilien att leda i halvtid och sedan vinna matchen.

**

Avslutningsvis, Torsdag kväll 20.00 : Argentina vs Kroatien. Jösses vilken drabbning. Startoddset på den matchen låg Argentinarna på runt 1,70-1,80. Man har under veckan nu seglat upp till hela 2,15 och av marknaden att döma kan det nog stiga ett par punkter till. Har ännu inte tagit någonting på Argentina då jag verkligen respekterar Kroatien till fullo, men någon sans får det till slut ändå vara. Vill hävda att Argentina trots allt inte var såååå usla som många vill göra gällande mot Island och att dem besitter en skyhög potential, ja det vet vi alla. Samma här, ett revanschsuget vinstjagande Argentina, mjo, det lockar ändå lite till dem där priserna.

***

Nya STORsatsande RoyRichie erbjuder oss och våra läsare 100% upp till 3000kronor i insättningsbonus. Stort utvud på casino men framför allt Odds och liveodds. Skapa konto via länken eller klicka på bilden.