Ge oss en midsommar att minnas. – Av Marcus Birro
21 juni, 2018
Två av världens bästa grässpelare gör upp i Queens. – Monsieur
23 juni, 2018

Janne och Granens försvarsblock håller nere siffrorna? Och Mexiko, Högt pris! – Monsieur

Lördag kl 20.00 Tyskland vs Sverige. SPEL Under 2,5 mål till 1,95  

Tyskland har kniven mot strupen efter sin mediokra insats i premiäromgången mot Mexiko. Det krävs seger för tyskarna och att då ställas mot detta sanslöst namnsvaga Sverige borde väl vara drömmen för den osmakliga Jogi Löw och hans mannar? Nja, är inte så säker på det.

Ett Sverige som enda sedan dag 1 som Janne Andersson tog över det här landslaget hamnat i något slags momentum som man aldrig tycks falla ur ifrån. Det mesta går Sveriges väg och utöver det har man byggt en fruktansvärt ramstark defensiv struktur där samtliga spelare vet exakt vilka ytor man ska falla i, vilka ytor man ska pressa i och hur man ska flytta över laget i rätt tajming. Att då för Tysklands del ställas mot Janne Andersson version av detta svenska landslag, det kan eventuellt bli döden för Jogi Löw som tysk förbundskapten.

Har sagt det förut och tjatar om det igen, Tyskland ser inte bra ut och saknar den där riktiga individuella spetsen i sitt lag, och när dessutom inte det kollektiva anfallsspelet sitter, ja då får dem det jobbigt. Jag tror vi (Sverige) har en kanonchans att få med oss en poäng här på lördag.

Hur som helst, oavsett om Sverige lyckas få med sig en pinne eller inte så är det ju inte det som den här spelanalysen utgår ifrån då vi siktar på Under 2,5 mål till nästan dryga dubbla pengen. Jag har väldigt svårt att se att Sverige ska lyckas få hål på Tyskland. Dels är vårt enda kreativa vapen ur slag (Emil Forsberg) och utöver det har vi inte riktigt speeden att kontra oss igenom Tyskland, hur högt dem än kliver.

I just ett sånt här skede tycker jag vi VERKLIGEN hade haft nytta av att ha med Ken Sema i truppen. En spelare som skulle kunna hota tyskarna rejält i djupled. När inte han finns med finns det inte mycket speed eller utmaningsskickliga spelare kvar att välja på, Martin Olsson kanske, varför inte slänga in honom på vänstermitt och flytta över Foppa till höger?  Nåja, det lär inte ske. Janne är konsekvent i sina val av elvor och inte kan vi kritisera honom för det, kolla bara på vad gubben presterat och förvandlat detta lag till trots ytterst små medel vad gäller spelarkvalité.

Fladdrar iväg lite här känner jag, åter till spelanalysen. Jo, Sverige har inte riktigt kontringsstyrkan att såra Tyskland och FRAMFÖR ALLT inte kvalitét nog att vid ett eventuellt svensk underläge såga oss igenom ett då mer defensivt inställt Tyskland. Det absolut enda scenariot jag kan tänka mig gör att vi får en målrik match här är om Tyskarna kör över Sverige. Jag tycker dock väldigt väldigt lite talar för det. 

Tyskarna har sett bleka ut i träningskamperna under våren och såg än mer bleka ut mot Mexiko. Nu mot ett kopiöst noggrant och extremt defensivt Sverige, nog kommer dem få svårt att krossa oss.

I Tyskland ryktas bland annat Özil petas ut till bänken. I övrigt inga skador eller avbräck värt att notera i varken Sverige eller Tyskland.

9 av Sveriges senaste 10 matcher har slutat i under 2,5 mål i väldigt chanssnåla tillställningar. Dessutom har Janne Andersson och hans landslag endast förlorat EN ENDA match med två målsmarginal eller mer, det var mot Holland i kvalets sista match. En match så då inte betydde ett skvatt då vi redan var klara. Nu spelar man den kanske största matchen svensk landslagsfotboll har spelat på över 10 år, inte fan sabbar dem den fina statistiken?

Sett till förutsättningarna inför den här matchen känns det som att det är en av turneringens hittills mest underspelkompatibla match. Vi har också sett att majoriteten av VM:s matcher slutat i målsnåla historier. Vad beror det på? Min teori är att landslagen har för kort tid tillsammans på sig att riktigt jobba och etablera på att skaffa sig ett synkat anfallsspel A´la Napoli/City/Barcelona osv. Att sätta defensiven är desto lättare och går desto fortare, och är många gånger väsentligt viktigare i just cupsammanhang som VM är.

Nåja, Under 2,5 mål mellan Sverige Tyskland var det. 1,95 – Kanonodds tycker jag verkligen. Skjuter in en större peng här.

****

Lördag kl 17.00: Sydkorea vs Mexiko. SPEL Mexiko 1,71  

Behöver vi ens motivera den här? Ruskigt överraskad över att Mexiko fortfarande står såpass högt. Blir förvånad om dem betalar högre än 1,60 vid avspark. Mexikos insats mot Tyskland var bländande och Sydkoreas dito, nja den var väl inte riktigt lika imponerande. Visst, man ska respektera det faktum att matchbilden här kommer se helt annorlunda ut och att Mexiko inte kommer få lika stora ytor att ställa om på. Å andra sidan finns det gott om individuell kvalité i Mexiko och ett Sydkorea som faktiskt måste gå för segern här, nej, kan inte se något annat framför mig än att Mexiko vinner här.

Guldläge har mexxarna skaffat sig i gruppen och vid seger här är man i stort sett klara för avancemang. Mexiko har fått en dag extra att vila på. Sydkoreas Park Joo-hoo klev av skadad sist och missar matchen.

Mexiko att vinna till 1,71 hävdar jag är flertalet punkter för högt satt. Fint spelvärde.

***

 

Nya STORsatsande RoyRichie erbjuder oss och våra läsare 100% upp till 3000kronor i insättningsbonus. Stort utbud på casino men framför allt Odds och liveodds. Skapa konto via länken eller klicka på bilden.