VM: Spelrekommendationer kvartsfinaler FREDAG – Monsieur
6 juli, 2018
Sverige Sverige Sverige!
6 juli, 2018

Wimbledon i skuggan av fotbolls-VM, tyvärr – Monsieur

Grästurneringen i London som går under namnet Wimbledon rankas av många som den mest prestigefyllda tennisturneringen en spelare någonsin kan vinna och det är utan tvekan en av världens största och mest attraktiva idrottsevenemang, alla kategorier. Med ett pågående fotbolls-VM där dessutom Sverige lyckats åstadkomma något hutlöst utöver det vanliga har det lett till att det blivit ett lite fokustapp på Wimbledons första dagar för egen del men nu väl hemma i Sverige igen ska vi snabbt se till att återfå koncentrationen på denna magiska tennisturnering.

Wimbledon går idag fredag in i tredje omgången och på förhand ser jag inte riktigt någon match som sticker ut oddsmässigt som lockar till spel. Återkommer om så blir fallet men tänkte snabbt bara göra en genomgång av Outright-oddsen = Vinnaroddsen.

Marin Cilic, den på förhand av många utnämnd som Federers stora utmanare till titeln åkte mycket överraskande ut idag mot Pella. Ruskig skräll och ytterst oväntat då Cilic nog varit den mest formstarka under förveckorna till Wimbledon. Hur påverkar det turneringen?

Jo, först och främst öppnar det upp Federers redan på pappret mycket simpla väg till finalen än mer. En skyhög högstanivå men tveksam fysisk status på Milos Raonic, det är Federers stora hot på hans del av lottningshalvan just nu. Och dem möts isåfall inte tidigare än i semifinalen.

Oddsen på Federer betalar drygt 2,0 som slutsegrare och nja, jag vill se lite mer innan jag köper det i nuläget. Tycker inte riktigt han sett lika blixtrande vass ut som ifjol på gräset ännu, och 2,0 på gräs som vinnare, nja. Lågt.

Vinnaroddsen på Betfair-börsen i skrivande stund:

Federer 2,0 – Lågt, som sagt.

Djokovic 6,6 – Såg ruskigt het ut i Queens och inlett bra här i Wimbledon. Går såklart inte att räkna bort, men 6,6 – nej. 

Nadal 7,4 – Nadal lyfter inte en till Wimbledon-titel i sin karriär. Pass på detta odds.

Del Potro 13 – Stog över 20 för något dygn sen. Perfekt insats mot Lopez och folk kastade sig direkt över Delpo. 20 hade jag köpt. 13 -nej. 

Raonic 21 – Cilic åkte och nu står Raonic som stor stor favorit att nå semin på sin kvartsdel av lottningen. Gräs och Raonic är en kombination som skrämmer dem allra flesta, inklusive Federer. Håller kroppen? 21 är värt att testa. 

Kyrgios 22 – Orkar jag dra det igen? Ja, okej då. Högstanivån på gräs är uppe och snuddar på världsbäst. Håller han fokus är han nog den som har bäst chans att utmana Federer på gräs i nuläget. Klarar han hålla fokus? Ytterst tveksamt. Men av dem två första matcherna att ser han ut att vara i rejäl harmoni, och förturneringarna visade han på fin form. 22 är högt. Är i min bok favorit mot alla som är kvar i fältet förutom Federer. 22 tar vi. 

Zverev 46 – Ligger under mot Fritz med 1-2 i set och även om han lyckas vända på den steken ser jag inte riktigt hur han ska kunna hota om titeln här. Kan mycket väl ryka redan  mot Fritz, såklart. 

I övrigt:

Tsitsipas 170 – Stor potential på gräset. Kan avancera djupt om han får till det. Framtida storspelare på gräset tror jag.
Fognini 600 –
Kul odds. En av få övriga spelare som faktiskt har högstanivån att mäta sig med dem bästa. 
Kachanov 160 –
Gillar hans spel, inte minst på gräset.

Oddsen hos Betfair på spelbörsen:

Gör som Henke Larsson – Regga ett konto på Betfair och ta del av grymma odds och 1000kronor välkomstbonus!