Maxspel på VM en oduglig fredag som denna. (1.60)
6 juli, 2018
Idag kan bli en ny helig idrottslig plats. – Av Birro
7 juli, 2018

Spel i båda Kvartsfinalerna idag VM LÖRDAG – Monsieur

Skönt med Belgiens seger igår där både Belgien att avancera var ytterst gynnsamt men också att överspelet landade hem som vinst. Pga tidsbrist blir dagens motiveringar en aning kortare än vanligt.

 

Lördag kl 16.00 Sverige vs England. SPEL Sverige +0,5 (Dubbelchans 1x)   till 1,94 

Den engelska tidningen The Independent summerar läget bra: ”Sverige är ett kontringslag utan snabba spelare. Ett fysiskt lag som inte mobbar sitt motstånd. Ett lag som har gjort sex mål utan att ha något som ens liknar en målskytt. Englands stora utmaning är att komma på vad det är som är utmaningen. Det finns ingen världsklasstalang, inget uppenbart hot, ingen tydlig styrka. Hur markerar man bort ett starkt kollektiv? Hur tacklar man lagarbete? Hur dribblar man sig genom järnvilja?”

Precis så, hur ska vi ens släppa in ett mål? Oddsmarknaden vill hävda att det är knappa 50% på att vi håller minst kryss vid fulltid mot detta England. Jag vill påstå att det är betydligt mer än så.

Det väller in pengar på England under morgonen och oddset på Sverige stiger. Dels tror jag inte många riktigt tar Sverige på  allvar (fortfarande) och sedan är det som jag varit inne på tidigare; England är ett lag med otroligt många sympatisörer världen över vilket också föranleder till att många spelar på dem och trycker därmed ner priserna på dem och upp priserna på motståndarna. Idag tackar vi för det.

England är favoriter, absolut, men så där stora som marknaden vill hävda? Inte en chans.

Att Sverige vinner eller spelar oavgjort efter 90 minuter ser jag som högst troligt. Dubbelchans till 1,94, TAGET! 

***

Lördag kl 20.00 Kroatien vs Ryssland. SPEL Ryssland UNDER 0,5 mål till 2.20  

Kvällsmatchen där jag har svårt att se att dem kommer rassla till i Kroatiens kasse. Kroatien har tillsammans med Sverige varit turneringens mest solida lag och Ryssland, nja, dem har harvat sig vidare utan att överhuvudtaget visa prov på offensiv kreativitet. Jo, jag vet hur det såg ut i premiären mot Saudi men den matchen lägger jag ingen som helst värdering i.

Kroatien har precis som vi förutspådde inför satt sig i en position där man får betrakta dem som en stor titelkanditat. Jag tror inte man sabbar den här chansen att ta sig till semifinal. I stort sett bättre på varenda position och har visat prov på en mycket stabil försvarsorganisation turneringen över.

Kroatien att hålla nollan, eller Ryssland under 0,5 mål (samma spel) till 2,20 tycker jag känns väldigt nära till hands. Den klickar vi i. 

**

  Framåt nu Sverige! 

***

Klicka på bilden som tar er vidare till sidan. Där ni även kan ta del av deras fina bonus.