Som att se ett hjärta stanna i realtid. – Av Marcus Birro
9 juli, 2018
Man lever i en väntan som aldrig riktigt tar slut. – Av Marcus Birro
10 juli, 2018

Wimbledon åttondelsfinaler, fyra spel funna. – Monsieur

GAEL MONFILS (FRA) The Championships Wimbledon 2014 - The All England Lawn Tennis Club - London - UK - ATP - ITF - WTA-2014 - Grand Slam - Great Britain - 24th June 2014. © Tennis Photo Network

En fullspäckad tennisdag med samtliga åttondelsfinaler som spelas under en och samma dag, nämligen idag måndag.

Wimbledon måndag 1/8-delsfinaler start klockan 14.00 och framåt:

Gael Monfils vs Kevin Anderson. SPEL Anderson 1,75  

Monfils var mycket bra mot Querrey i föregående runda och ställs idag mot en väldigt likartad spelartyp i Anderson. Enda skillnaden är att Anderson är flertalet nivåer stabilare än Querrey och det var just instabiliteten hos Qurre som Monfils kunde utnyttja i förra rundan. Monfils har en skyhög högstanivå men det är numera ytterst sällsynt att han lyckas hålla den övertid.

Inbördesfavör modell större till Monfils men vill nog påstå att den inte har särskilt mycket inverkan i dagens möte. Över två år sedan de möttes sist och inga matcher på gräs. Där och då var Monfils en etablerad top10 spelare som alltid gick långt i turneringar medans Anderson var väldigt långt ifrån den spelare han är idag. Nej, jag tror Anderson över 5 set defintivt ska vara större favorit än vad oddsen säger här. Dessutom frågetecken kring Monfils fysiska status, som alltid iförsig.

Spelar högre insats på Anderson här.

****

John Isner vs Stefanos Tsitsipas. SPEL Tsitsipas 2,70  

Doftar små marginaler all världens väg här. Tsitsipas överlägsen i spelet men Isner en klart starkare serve. Vad fäller avgörandet? Enstaka poäng under tiebreaks. Tsitsi var illa ute mot Donaldson och Isner var ännu mer illa ute mot Bemeleman. I övrigt solida rundor från båda herrarna. 2,70 på Tsitsipas i den här tighta matchen, det känns för högt.

***

Skrälllappen: Kei Nishikori vs Ernesto Gulbis. SPEL Gulbis 3,95   

Nishikori var outstanding mot Kyrgios och har därför spelats ned rejält inför det här mötet. Dock viktigt att veta att Nishikori i vanliga fall inte är någon som trivs särskilt bra på gräs. Gulbis däremot, han har gräset som egentligen enda spelbara underlag numera. Får väldigt mycket på sin serve här till skillnad från Nishikori och tycker defintivt det finns doft av skrällchans här till detta höga odds. Gulbis som dessutom lär ha vind i seglet efter att ha slängt ut Alexander Zverev i förra rundan. 3,95 på Gulbis att avancera måste testas.

***

Head to Head : Rafa Nadal vs Novak Djokovic (Vem avancerar längst) – SPEL Djokovic 2,10  

För mig är det nu bara en kortare tidsfråga innan Djokovic på största allvar är med och hotar om dem stora titlarna igen. Tycker han spelade upp sig rejält under grussäsongen och sedan gräset drog igång har han faktiskt stundtals sett sådär otäckt bra han en gång var när han dominerade den här sporten. Jag är väldigt skeptisk till  Nadal på gräs och tror inte han ska ha något att säga till om när den här titeln ska delas ut.

Djokovic har idag Khachanov att möta och sedan Nishikori/Gulbis. Väldigt förmånlig väg till semin måste man ändå säga. Nadal däremot, ja han har en given seger idag mot Vesely idag men sedan en riktig jävla dundermatch mot Del Potro i den förmodade kvartsfinalen. Nadal kan mycket väl ryka mot Del Potro (Del Potro ser faktiskt vrålstark ut) och ge oss vinst redan i kvartsfinalen på det här spelet.

Mest troliga är väl ändå att Djokovic och Nadal ställs mot varandra i semin ändå (Satan vilken drabbning!) och väl där ska Djokovic vara klar favorit i min bok. Tycker inte alls 2,10 på Djoko i det här spelet är korrekt satt. Klart spelvärde.

***

Gör som Henke Larsson – Regga ett konto på Betfair och ta del av grymma odds och 1000kronor välkomstbonus!