Bridgestone Invitational – Sista dagen i Ohio
5 augusti, 2018
Sömnpiller till första halvlek? @ 2.00
5 augusti, 2018

Cassano valde alltid den svåraste vägen ut. – Av Marcus Birro

Jag älskar människor som inte går att ha i möblerade rum.

 Jag älskar fotbollsspelare som Cantona, Marco Materazzi, Gattuso, Zlatan, George Best, Gazza…och Cassano.

Minns ni den gode Antonio?

Simon Bank beskrev Cassano som en av få människor i världen som kan starta krig med allt och alla inlåst i en madrasserad cell. 

Givetvis måste man älska en sådan galning. 

Det fanns något skört i blicken hos Cassano. Det är ett barns blick. Hans ursprung liksom skavde mot hans plötsliga framgångar och rikedom. Det var som om det bodde något självdestruktivt hos honom, någon som ville slå sönder allting runt omkring. Hur ska man annars förklara hans ständiga, ofta självförvållade motgångar? 

Han var inget marknadsmässigt geni, ingen Beckham eller Ronaldo, eller ens Pogba eller Modric.

Han visste aldrig hur man odlade sin talang utanför planen. Han lärde sig aldrig koderna. Eller också lärde han sig dem men hatade dem.

Han valde alltid den svåraste vägen ut. Om han ens hittade ut. Jag är svag för människor som tar den hårda vägen. Jag gillar människor som nosar upp närmaste dynghög av bekymmer och sedan tar sikte dit…

Samtidigt som jag älskar de där oslipade diamanterna så inser jag också vilka oerhörda uppoffringar det krävs för att bli en framgångsrik fotbollsspelare. 

Talanger finns det gott om i italiensk fotboll. Men det är fler saker som måste falla på plats för att en talang ska bli en stor fotbollsspelare Man måste veta en del om att tygla sitt humör, livsbalans, rätt tränare, fysik, inställning, tålamod, harmoni, tur och konsekvens. 

Talang är bara grunden för all framgång. 

Du måste odla denna talang. Du kan inte sitta på krogarna och dricka rödvin i låga prisklasser och samtidig briljera om hur jävla bra författare du är. Du måste hem och skriva dina böcker. Du kan inte skita i träningar, hänga på nattklubbar och bete dig som ett svin och hävda att du är världens bästa fotbollsspelare. 

Vem du än är, vilka drömmar du än har, vad du än vill uppnå i ditt liv; så är det detta som gäller; Du måste leverera. Hårt, tålmodigt arbete är det enda som gäller. Du måste underordna dig en tränare, ett spelsätt, en arbetsmodell. Du måste underordna dig din talang. Du är aldrig, aldrig, aldrig större än din talang. Ditt namn och ditt ansikte, den du är, betyder ingenting om du inte odlar och förädlar din talang.