Wyndham Championship
16 augusti, 2018
Välkommen älskade Serie A 18/19. – Av Marcus Birro
18 augusti, 2018

ATP Masters Cincinnati åttondelsfinaler torsdag – Monsieur

Dåså, hardcourtsäsongen på den amerikanska marken har pågått några veckor nu och vi närmar oss med stormsteg årets hetaste turnering, US Open. Länge sen en Grand Slam kändes så oviss inför och med i stort sett alla storfräsare skadefria och därtill att addera ett par ynglingar som verkligen imponerar kan det bli magiska två veckor i New York i början på september. Blir förvånad om inte undertecknad traskar sig över Atlanten några dagar och bevittnar spektaklet på plats.

Hur som härliga havet, det där får vi vänta en stund till på. Återkommer givetvis med Outright-analysen över US Open ju närmre vi kommer.

Nu fokuserar vi på veckans Mastersturre som går av stapeln i Cincinnati. Har haft ganska låg profil här på sidan sista tiden av främst vädermässiga skäl. När nu den svenska sommaren går mot upploppet är det lika bra att grotta ner sig ordentligt i det som sker på andra sidan Atlanten istället.

Efter Nadals vinst i Toronto förra veckan valde han att avstå den här turneringen. I övrigt bästa möjliga startfält. Med Zverev utslagen och Nadal ej deltagande har Federer gått upp som rätt klar favorit till titeln. 2,50 betalar den gamle farbrorn som segrare. Inget jag skulle köpa på mig. Såg fräsch och pigg ut inatt men svagt motstånd och inget vi kan läsa in av den matchen.

Djokovic till 4,0? Absolut inte, nej tack. Gräsformen är verkligen som bortblåst och jag häpnar över att Djokovic fortfarande står som spelbolagens favorit till US Open-titeln. Det närmar sig till det absurda. Skulle nog påstå att det finns en 4-5 spelare som har bättre eller minst lika bra chans att vinna som Djokovic. Eller snarare såhär, Djokovic vinner INTE US open 2018. Så har vi det sagt.

***

Cincinnati skulle vi prata om , inte US Open. Hittar fyra spel ikväll/inatt som jag tycker känns ett par punkter för höga:

ATP Cincinnati Masters –  Torsdag Åttondelsfinaler start kl 17 och framåt:

Milos Raonic vs Denis Shapovalov. SPEL Shapovalov +2,5 gem till 1,76 

Gjort fina förtjänster på Shapovalov under sensommaren här och jag tycker han jämnt och ständigt underskattas. Fortfarande väldigt och ung och ojämn men hans toppar håller en extremt hög nivå. Sett riktigt bra ut både denna och förra veckan. Har hittills slagit Edmund och Tiafoe vilket är två väldigt kompetenta spelare på det här underlaget medan Raonic hittills tagit sig förbi Lajovic och Jaziri.

Raonic är som bekant fruktansvärt stabil i sin serve och på ett sånt här snabbt underlag som det är i Cinci är han väldigt svårbruten i sin serve. Däremot har han ofta problem att bryta sin motståndare och när väl bollen är i spel idag kommer Shapovalov vara överlägsen. Jag tror det blir en mycket tight match och får Shapovalov bara med sig ett set sitter detta spel väldigt tryggt. Kan mycket väl bli två raka tiebreaks som avgör det här också, och även då vinner vi på spelet.

Jag köper att Raonic är favorit men så stor favorit som oddsen vill göra gällande, det håller jag absolut inte med om. För den vilde skulle jag rekommendera att tests Shapo att vinna till 2,70.

**

Robin Haase vs Pablo Carreno Busta. SPEL Haase 2,40 

Som han spelar nu, den gode Haase. Har alltså sedan hardcourtsäsongen drog igång i början på den här månaden slagit Nishikori, Youshsny, Krajinovic, Shapovalov och nu senast igår Alexander Zverev. Enda förlusten kom mot den kanske ännu mer formstarke Khachanov.

Underlaget passar den sluge Haase alldeles utmärkt och mot en Busta som tracklar sig fram utan att imponera har Haase en superchans att nå kvarten här. Tycker detta på förhand är en väldigt jämn drabbning och 2,40 på Haase – Klart spelvärde.

**

DUBBEL: 2,26 (Kevin Anderson och Stan Wawrinka) 

Stan Wawrinka 1,44 vs Marton Fuschovic. 
Kevin Anderson 1,57
vs David Goffin.

Bakar in ovanstående namn i en dubbel för att trissa upp oddset. Stan Wawrinka, är han tillbaka på allvar nu? Kanske för tidigt att utsäga men SATAN så vasst han spelar nu. Få spelare man märker så tydligt på om dem är i zoonen eller inte. Om dem har det där momentumet eller inte. Många dagar (likt i stort sett hela året) har Wawrinka sett ängslig, osäker och allmänt oharmonisk ut. Det kan ibland se ut som att han fullständigt saknar ens bollsinne. Sedan kommer perioder, likt den här månaden, total och brutal scenförändring. Hans beslutsfattande, hans rörelsemönster och hans vansinniga tryck på bollen sitter där det ska nu. Kan han hålla i detta blir han en ruskigt farlig joker i den där US Open vi tidigare var inne på.

En formsvag Fuschovic ska inte ha en chans ikväll. Wawrinka kommer vinkla ut honom i hörnen och sedan bomba på så fort han får chansen.

Kevin Anderson då? När ska man börja ta honom rejält på allvar? Alltså det är nästan otäckt vilken segermaskin han blivit, den gode men något mindre vackrare Kevin Anderson. Tjusig är han då inte, men tennis, det kan han sannerligen utöva på den allra högsta nivån. Han har den absolut bästa mentaliteten en idrottsman kan ha. Fullt fokus på endast nästa slag, oavsett ställning i matchen eller dignitet av tävling. Han viker aldrig ner sig, han sviktar aldrig i nivå, han bara öser på. Hur otroligt det än låter tyder det mesta på att Anderson kliver in i US Open om några veckor som top4-seedad. För ett år sedan var det knappt någon som ens orkade låtsas att vara intresserad av denna herre. Har utvecklat ännu mer sen dess och mot en David Goffin som inte ser ut att vara i något vidare gott skick, den här matchen borde Kevin lösa ganska så komfortabelt.

Goffe har vanligtvis bra returer och trivs ganska fint mot servekanoner. Men såg hans match förra veckan mot Raonic där han kändes chanslös och även om han besegrat både Paire och Tsistipas denna vecka tycker jag det är utan att imponera. Tror underlaget dessutom bör gynna Anderson mer ikväll än Goffin.

Jag var i New York under förra årets Grand Slam där Anderson fick sitt riktigt stora genombrott, över 30 år gammal, när han väldigt överraskande tog sig hela vägen till final. Ett av det starkaste minnena därifrån är semifinalen mot Busta. En semifinal i en av världens mest prestigefyllda tävlingar, alla kategorier – fullsmockat med förväntansfullt folk? Inte riktigt så, det var så tomt att det ekade i hela arenan. Slutsålt var det, men majoriteten valde att stanna hemma istället. Vart vill jag komma? Jo, Kevin Anderson är en fruktansvärt bra tennisspelare och det mesta av hans framgångar grundar sig  på att han har en så sanslöst tråkig spelstil. Tråkig, men jävligt effektiv. Ska väl till Kevins försvar dock tilläggas att Busta inte heller hjälpte till underhållningsvärdet på den där matchen. Busta är nog fanimej ännu deppigare att se på. Usch.

Wawrinka och Anderson att vinna ger dubbeloddset 2,26. Tycker jag känns bra.

***

Oddsen tar jag hos 10bet.com.