Välkommen älskade Serie A 18/19. – Av Marcus Birro
18 augusti, 2018
Speltips kvartsfinal i Cincinnati: Wawrinka vs Federer. Räcker så. – Monsiuer
18 augusti, 2018

Premier Leaguespel under lördagseftermiddagen – Monsieur

Premier League lördag kl 16.00.

Everton vs Southampton. SPEL Everton 1,90

Är Everton det lag i England som gjort det bästa transferfönstret denna sommar? Ja, det går verkligen att argumentera för det. Till råga på det har man också hämtat in nye tränaren Marco Silva. Känns på förhand som han borde vara som klippt och skuren för den här truppen och det här uppdraget att göra Everton till ett lag som ska kunna hota om top 6 platserna igen.

Ett kokande Goodison Park som får se sitt blåa gäng spela hemmapremiär mot Southampton som nog var det lag som var allra sämst förra helgen. Southampton har gått från att vara en innovativ och framåtsträvande klubb till att bli en klubb som ja.. har Mark Hughes på tränarbänken. Det skulle väl möjligtvis vara en avtändning på tjack som i teorin skulle vara mer tröttsamt och deprimerande, i övrigt kan jag verkligen inte komma någonting som får mig så less som att se den fånen och hans lag utöva fotboll. Nu räddades dem kvar i PL med minsta marginal i våras men med ett par viktiga spelartapp och fortsatt den mindre kompetente tränaren Mark Huhges på tränarbänken lär man få det väldigt svårt att hålla sig kvar i år.

Everton fick 2-2 i premiären förra veckan mot Wolves efter sent insläppt mål men såg pigga och rappa ut sett över hela matchen. Nyförvärvet Richarilson såg
stekhet ut, Tosun kommer blomma ut, Pickford med ett hyperstarkt VM i ryggen, Yerry Mina, Andrei Gomes och Kurt Zouma som kliver in i mittlåset istället för Jagielka och sist men sannerligen inte minst, Bernard invärvad från Shaktar. Ju mer jag tänker på det, ju mer övertygad blir jag. Everton kommer göra en kanonsäsong i år. Ruskigt spännande trupp har dem hur som helst.

Tror som sagt det kommer skilja en 10-12 placeringar mellan dessa lag när säsongen summeras och med den klasskillnaden, och med premiärprestationerna på näthinnan tycker jag Everton rak seger känns som ett givet spel på lördagseftermiddagen. Everton till 1,90 får jag hos Bethard. 

***

West Ham vs Bournmouth. SPEL Över 2,5 mål till 1,81 

West Ham åkte på dyngstryk i premiären mot Liverpool men man borde inte ta på sig allt för stor dumstrut över den förlusten. Lär vara fler lag som åker på stordäng mot Liverpool den här säsongen. Satan så vassa dem såg ut, Klopps mannar. Och Keita, visst känns han redan nu som stark kandidat till årets värvning? Nåja. West Ham ska vi surra om.

Med Emanuel Pellegrini ny på bänken och anfallsvapen som Arnautovic, Hernandez, Felipe Anderson kommer det göras en hel del mål framåt i år, det är jag alldeles övertygad om. Känns som en ganska så obalanserad trupp och Pellegrini är inte någon tränare som känd för att prioritera defensiven i sina lag, så även om mål lär göras framåt finns nog risken att det läcker en hel del bakåt också.

Förra säsongen var dyster för London-laget och inte minst starten på förra årets säsong som sedan präglade resten av säsongen. Man lär vara väldigt måna om att ej återupprepa det och nu istället försöka få med sig supportrarna direkt. Känner jag Pellegrini rätt är det öppna spjäll och fullt ös framåt och mot en motståndare som Bournmouth bör det kunna ge bra betalt.

Ett Bournmouth som gjorde en gedigen premiär mot Cardiff och vann hemma med 2-0. Såg inte den matchen men har läst och hört mig till att man såg bra ut och innan dess öste man in hela fem mål i genrepet mot Marseille.

Fortfarande såklart ytterst tidigt skede av säsongen för att göra några slutsatser men ser man till trupperna, dem förmodade startelvorna, tränarnas filosofier talar i stort sett allting för att vi kommer få se en chansrik och öppen tillställning i London. Över 2,5-linan känns spelvärd till 1,81.

 

****

Gör som Zlatan. Anslut dig till Bethard och få nu en insättningsbonus på 200% upp till 1000kr.