Premier Leaguespel under lördagseftermiddagen – Monsieur
18 augusti, 2018
Ett rustat Inter åker till Sassarna för 3 enkla i premiären? Ja. – Monsieur
18 augusti, 2018

Speltips kvartsfinal i Cincinnati: Wawrinka vs Federer. Räcker så. – Monsiuer

Roger Federer vs Stanislas Wawrinka. SPEL Wawrinka +3,5 gem  till 1,98 

Snabba ryck och matchstart om några timmar. Tight spelschema nu pga det vansinniga regnandet som varit i Cincinnati under hela veckan. Blir dubbla matcher för merpartern av spelarna idag och nu har vi kommit till lördagsmorgonens sista drabbning, kvartsfinal mellan landsmännen och giganterna Stan the Man vs Roger Federer. Ska väl inte hymla med att jag hyser rejäla sympatier för båda dessa gossar så blir svårt att riktigt veta vem man ska hålla på här, även om det är brutalt mysigt att se Stan Wawrinka vara på väg tillbaka till den där äckliga toppformen nästan bara han kan han uppnå. Inte där ännu, men tendenserna finns.

Matchupen Federer vs Wawrinka är 20-3 till Federer och på hardcourt NOLL vinster för Wawrinka. Rejält och kraftigt övertag för farbror Federer här alltså. Med andra ord, nog bör han vinna även här?  Ja, det blir nog så. Federer har sett pigg och fräsch ut och trivs alltid och spelar alltid bra i Cincinnati även om det inte lyst om honom som det ibland kan göra.

Wawrinka då? Ja, han har som sagt gjort sina bästa vecka på hela 2018. Säger väl iförsig inte så mycket då han varit ganska så usel hela året sedan sin skada men jo, han har varit grym. Punkt slut. Han kommer kunna spela helt avslappnat utan press här och jag tror han kommer hänga med Federer väldigt bra. Federer som sällan slösar med energi och kör över sina motståndare siffermässigt lär inte göra det mot Wawrinka heller.

Wawrinka har varit väldigt stabil i sin serve och endast haft EN ynka breakboll emot sig på dem två senaste matcherna mot hyfsat gediget motstånd i form av Nishikori och Fuschovic. Federer som inte har returerna som sin styrka kommer få svårt att bryta hans goda vän Stan Wawrinka. +3,5 gem på den här nivån är mycket och vi vinner alltså spelet även om Federer Vinner matchen med exempelvis 6-4, 7-6. 

Enda invändningen jag kan komma på är att Wawrinka ibland tenderar till att vara trögstartad och ibland tappar iväg första settet med stora siffror. Nu har han däremot redan fått sig en match i benen idag och bör vara varm i kläderna. Nej, jag tycker verkligen Wawrinka +3,5 gem till nästan dubbla pengen känns superfint. SPELVÄRDE.

***