Definierande match för Hammers (2.05)
18 augusti, 2018
CALCIO AMORE!
20 augusti, 2018

Cincinnati-Final. Federer vs Djokovic. Farbron betalar högt odds. – Monsieur

ATP CINCINNATI FINAL; Roger Federer vs Novak Djokovic. SPEL Federer till 1,90 

Dåså, dryga ett två och åtta månader sen sist dem här herrarna ställdes mot varandra. Två av dem absolut bästa tennisspelarna och idrottsmännen genom alla tider.  Nästan tre år sen alltså. Där och då var Djokovic den som totaldominerade den här sporten och vann i princip allt. Federer var bra då också men faktiskt inte i närheten av den Novak Djokovic. Senast var alltså semifinalen i Australien Open 2016. Sedan dess har det hänt saker som väldigt få kunde förutstå.

Federer åkte på en knäskada som höll honom borta i stort sett hela 2016 och kom tillbaka januari 2017 utan några som helst förväntningar på sig och där vissa spådde att han istället skulle lägga av. Djokovic, ja han fortsatte bara samla på sig Major-titlar. Men, sen kom 2017 och allt vändes upp och ner. Federer, 36 år gammal, hittade någon osannolik nivå och körde över allt och alla. Djokovic föll ner i kloaken och har inte hämtat sig sedan dess nivåmässigt. Med undantag av gräsveckorna och Wimbledontiteln i juli är han ganska långt ifrån den nivån han en gång höll.

Med två veckor kvar till US Open blir kvällens match en satans jävla intressant match. Djokovic står fortfarande som favorit till US Open vilket jag upprepar igen, det är fullkomlig idioti vill jag bestämt hävda.

Hur ser h2h-statsen ut mellan dem här två giganterna? 23-22 till Djokovic. Hyfsat jämnt får man ändå säga. Otäckt jämnt skulle man också kunna beskriva det som.

Oddsen ger 1,90 på Federer och 2,05 på Djokovic. Jag hade förväntat mig ett betydligt större favoritskap på Federer här faktiskt och tycker därför det är riktigt fint värde på 1,90 till Federer.

Jag förväntar mig att Djokovics svaga servande både den här och förra veckan kommer bli uppkäkade av Federer. Federer å sin tur har inte blixtrat den här veckan men varit sanslöst stabil i sin serve och jag tror det är en viktig komponent som blir avgörande. Nu vet förmodligen Djoko såklart om att han måste öka på sin serve idag för att ha någon chans och är det någon som kan höja sin nivå i stora matcher är det serben. Han besitter dessutom på världens bästa returtagande så även Federer lär kanske få lite mer problem än vanligt i sin serve.

I spelet då? Jag tycker Djokovic inte alls får till det eller har någon vidare bra träff på bollen. Långt ifrån den träffen han hade i Wimbledon framför allt. Han har tagit sig till finalen mycket på motståndarnas misstag och till mångt och mycket klena psyke. Cilic skjöt bort sig, Dimitrov skjöt bort sig och Raonic hade allt i egna händer. Förvisso imponerande att ta sig förbi alla dem, men nja, nu är det en Federer som står på andra sidan – säkerligen vansinnigt revanschsugen från deras senaste möten.

Trivs här i Cincinnati gör han också, den gode Federer. Det snabba underlaget gynnar hans spel oerhört mycket och fem titlar här kontra Djokovics tomma facit på noll titlar här talar sitt språk. Enda Mastertiteln Djokovic saknar är denna faktiskt. Fem finaler har han varit i om jag inte missminner mig varav tre förluster kommit mot kvällens motståndare, Farbror Roger Federer. 

Väldigt sällan en match på den här nivån ger ut ett i mitt tycke ganska så felställda odds. Kan mycket väl vara jag som är ute och cyklar men i min värld ska inte Federer stå över 1,70 här. Marknaden går säkerligen på namnet Djokovic, men kanske mest på Djokovics totala dominans mot just Federer senaste åren. 6-2 på senaste 8 mötena är det varav flertalet av dem är rejäla spelmässiga överkörningar. MEN, ikväll är det nya förutsättningar och sett till form och nuvarande spelstyrka och underlag – Jag tycker Federer är betydligt större favorit än vad oddsen indikerar.

Roger Federer att vinna till 1,90 –  Det tar jag med insats modell större! Hittar oddset hos Bethard.com 

***

Gör som Zlatan. Anslut dig till Bethard och få nu en insättningsbonus på 200% upp till 1000kr.