Roma numret starkare ikväll mot Atalanta? – Monsieur
27 augusti, 2018
Låt fotbollen flytta tillbaka dit där den hör hemma. – Av Marcus Birro
27 augusti, 2018

US Open drar igång idag måndag. Vi sneglar på vinnaroddsen. – Monsieur

Dagen är kommen. Årets i särklass mest intressanta tennisturnering vevar igång idag måndag och jag skulle nog säga att jag är mer pepp på det här evenemanget än både VM i fotboll och allt annat elände som huserat det här året. Nu, blir det åka av.

Med ett par timmar kvar i skrivande stund tills spektaklet drar igång är det på god tid att ta oss en titt på hur vinnaroddsen ser ut. Just vad gäller vinnarodds på Outright-marknaden är Betfair.com och deras spelbörs i stort sett alltid oslagbar när det kommer till höga odds. Placerar i stort sett alltid mina långtidsspel på deras spelbörs då dem har hög likviditet, särklass högsta odds på just vinnarmarknader och bra möjligheter till att sälja av odds man sitter bra på.

Värt att ha i åtanke är att det ska bli ruskigt varmt dem här veckorna där och att banorna sägs vara medelsnabba med rätt så hög studs. Gynnar en del, missgynnar en del, såklart.

Idag måndag, kl 12.00 står oddsen på titelsegraren följande; 

NOVAK DJOKOVIC 3,45  Rör inte honom. Tycker han övervärderats KRAFTIGT efter hans överkörning mot Federer härom veckan. Vad som är väldigt viktigt att betona där är att Federer gjorde en av sina svagare insatser jag sett farbrorn göra på senare år, OCH att innan det så hade Djokovic inte alls hittat sin nivå vare sig i Toronto eller i Cincinnati. Han vann tighta matcher på löpande band vilket förvisso är starkt men mer framhäver hans mentala styrka kontra väldigt många spelare snarare än att han ens spelade i närheten av sin bästa tennis.

Den spelmässiga nivån han hållit i Augusti ska i min mening ABSOLUT INTE vara fog nog för att ge honom favoritskapet i den här turneringen. Dock lätt lottning fram till kvarten där Federer mest troligt isåfall står på andra sidan. Mentalt övertag på gubben har han, men väl därefter ska isåfall Zverev/Cilic slås ut i semin och sedan eventuellt Nadal/Del Potro i finalen.

Nja, jag hävdar bestämt, Djokovic till 3,45 är ett väldigt dåligt odds.

**

RAFAEL NADAL 3,8 – Utan snack den lättaste lottningen har han fått, den gode spanjoren. Ska ej kunna missa att nå kvarten och väl där är Anderson den topseedade han ställs emot. Tror han skulle ha mer problem mot Edmund, Shapovalov eller Querrey faktiskt. Edmund för övrigt en trolig åttondelsfinalsmotståndare, och Shapo tänkbar kvartsfinal. Tror iallafall inte att Anderson når dit faktiskt. Thiem? Han skulle kunna hitta på något magiskt sätt lära sig spela hardcourt igen och då vore han lite otäck för Nadal ändå i en eventuell kvart.

Nåväl, Nadal till 3,8 är bra mycket mer värde på än Djokovics odds. Vinner Nadal då? Nja, jag tror väl faktiskt ändå inte det. Men långt och djupt går han i den här turneringen, det gör han.

**

Roger Federer 7,6 Förra året stor favorit här och floppade med hans mått mätt och åkte ut i kvarten. Bevittnade den på plats och det var smärtsamt att se hur taktiskt fel han spelade mot Del Potro och envisades att slå mot Delpos forehand utan något vidare tempo och då, ja då är det inte många som går segrande mot Del Potro. Ryggproblem hade Federer förra året dessutom, det har han inte i år. Ej vunnit den här turneringen på över 10 år och känns väl lite som att det här är sista chansen. Efter sin otroligt dåliga instas mot Djokovic i Cinci-finalen häromveckan har förväntingarna sjunkit rejält på Federers vinstchanser och således har även hans odds ökat ganska kraftigt.

Svår lottning har han fått där han ställts troligast mot Kyrgios (!) i tredjerundan, Fognini i fjärde och sedan Djoko i kvarten. Tror ändå inte det skrämmer Federer allt för mycket. Vi minns hans mardrömslottning i Australian Open 2017 där han helt utan några som helst förväntningar på sig tråcklade sig fram hela vägen till titeln efter en helt makalös turnering. Något liknande i år i New York? Utesluter det inte. Han trivs nog att vara lite underdog och slå underifrån nu efter en längre period där han i stort sett varit favorit i varenda turnering han ställt upp i.

Innan den här usla insatsen mot Djoko häromveckan höll han faktiskt ganska så hög nivå och nja, som sagt, jag tycker inte man ska dra för stora växlar av den där enstaka matchen. Nya förutsättningar här och högsta nivån som farbrorn besitter, den känner vi alla till. Lägg därtill att han spelar som om han vore på hemmaplan. Omåttligt omtyckt i New York är han och kommer han i sitt momentum blir han svårstoppad. 7,6 är klart värt en peng. Stod i 5,0 för 2 veckor sen. Att hans vinstchanser minskat med 50% på mindre än 14 dagar? Nja, dumheter. SPELVÄRDE.  

**

Alexander Zverev 14,5 –  Spelade fantastiskt i Washington och började där visa prov på en nivå i sitt spel som gjorde mig övertygad om att han når minst semi här i New York. Två ganska svaga insatser i Toronto och Cinci efter det har gjort mig lite mer tveksam. Otroligt dåligt GS-facit hittils har han också, men någon gång kommer det att släppa. Nivån och potentialen är som bekant skyhög. Ivan Lendl in i tränarteamet är kanske det som behövs?  Enkel lottning. Nja, Zverev smyger lite under radarn som en outsider. Räds inte någon i startfältet. Spelar till 14,5! 

**

JM Del Potro 17,5 – Minns att jag i våras spådde honom som vinnare av US Open. Lite tveksammare nu då jag tvekar lite på hans fysiska status. Hyfsat komfortabel lottning och får han en enkel väg till kvartsfinal blir björnen en motståndare precis alla vill undvika. Semifinal här ifjol, ett underlag och en stad som passar och gillar honom till max. Klart intressant odds ändå, men vill se hans första match så man kan bedöma lite om var han står formmässigt.

 

**

Cilic 26 Förvånar mig lite att han står så högt faktiskt. Är numera i stort sett alltid bra i Grand Slams och har vunnit den här majorn förut. Har en skyhög högstanivå och förutsättningarna här passar honom exemplariskt. 26 kan definitivt vara värt att överväga även om jag i slutändan har svårt att se honom vinna det här. Är för många storspelare i toppform för att han ska snubbla sig hela vägen fram till bucklan.

**

Stan Wawrinka 50 – Nu jävlar, börjar det hettas till. Wawrinkas senaste veckor har skrämt upp övriga i startfältet, det vill jag lova. Vann den här turneringen så sent som för två år sedan bara. Skrivit en del om högstanivåer här tidigare. Skulle nog nästan vilja påstå att den här gossen har den högsta nivån som någonsin existerat med reservation för spelarna som huserade på 1900-talet. Nu är det ju inte allt för ofta han hittar den nivån direkt, men puttrar det odjuret igång och lyckas ta sig förbi sin svåra öppningsrunda Dimitrov kan Stan The Man bli vidrig att stöta på. 50 gånger pengarna är klart värt en peng. Visar han form kommer det där oddset störtsjunka under första veckan.

***

Raonic 75 – Klarar han hettan? Klarar han hålla nivån uppe över 7 stycken 5-setare? Tror tyvärr inte det. Men 75 är ändå högt.

Kevin Anderson 70 – Nej nej och åter nej. Nej.

Dimitrov 100 – Är nog utslagen ur den här turnering om dryga 10 timmar.

Nishikori 130 – Nej tack. 

Nick Kyrgios 74 – Läs föregående. Vi väntar till Australien Open 2019 innan vi börjar hoppas på den här dåren igen.

Andy Murray 110 – Ger ni mig 1000 gånger pengarna så kanske. Eller nej, inte ens 1000 gånger pengarna är värt att spela.

Isner 85 – Åttondel och där tar det slut?

Tsitsipas 70 – För lågt. Alldelels för lågt.

***
Om man ska hitta någon skrällpeng att sleva iväg skulle jag rekommendera;

Denis Shapovalov 260 – Oerhört omtyckt av publiken och nådde kvartsfinal (!) här ifjol. Stort spel i sig och visat prov på mycket fin form under augusti. Kan avancera en bit, helt klart.

Borna Coric 110 – Var fullständigt briljant i våras på den amerikanska hardcourten och hittar han någon form likt den här blir han farlig och kan gå riktigt djupt. Har en lottning som inte helt omöjliggör en kvart/semi. Undviker Nadal, Federer, Djoko, Cilic, Zverev hela vägen innan semi. 

**

I Övrigt spelare som inte kommer ha något med titeln att göra men spelare som ändå står alldeles för högt i odds (dock låg likviditet);

Monfils 540

Querrey 760 

Fognini 300 

Schwratzman 460

***

Återkommer under eftermiddagen med dagens matchspel och om jag hittar några andra långtidare eller h2h som kan vara intressanta att spela på.