US Open andrarundan onsdag – Monsieur
29 augusti, 2018
Dell Technologies Championship – Vinnarspel
30 augusti, 2018

Högspel på torsdagen i New York. – Monsieur

Nedre delen av lottningshalvan ska idag kliva in i sin andrarunda och utbudet känns idag lite svalare än gårdagen. Men från och med imorgon och framåt börjar det verkligen hetta till och man börjar redan få sig en bild av hur slutspelsträdet kommer arta sig. Rent objektivt är underhållningsvärdet idag ganska ruttet men vi får sikta in oss på att hitta spelvärden istället för njuta av någon spetsig tennis. Monfils vs Nishikori inatt är väl på pappret en rätt mysig match men nja, lite för formsvaga dem där två herrarna så känns ändå som en ickematch. Sjukt nog var båda dem i semifinal för två år sedan här i US Open. Dit når dem inte igen, det kan vi nog ganska bestämt fastslå.

4/7 spel rättade som vinst igår så ingen katastrof men heller ingen högform. Idag hittar jag bara två spel på förhand som känns bra men det är inga spel som helst. Jag rekommenderar högspel på båda. 

US Open Torsdag start kl 18.00

Julian Bennetaue vs Jan Lennard Struff. SPEL Struff till 1,62  

Nu får det väl ändå räcka, Julian. Mot min stora förvåning slog Benneatue ut Ceccinato i förstarundan men där det i mitt tycke mer handlade om Ceccis brist på fokus i viktiga lägen snarare än Julian Benneatue som höll någon hög nivå. Idag ställs han mot Struff som i nuvaraande skick är en betydligt kompetentare tennisspelare än vad Benneatue är. Bra form har han dessutom, den gode Jan Lennard. Bara namnet gör en ju sugen att kasta in polletter på karln. Nåja, Struff till 1,62 här tror jag är ett väldigt säkert kort.

****

Alex Di Minaur vs Francis Tiafoe. SPEL Tiafoe 1,96   

Som Tiafoe öste på i öppningsrundan mot Mannarino. Det sprudlade om Tiafoe och man såg att han nu har bestämt sig att ta tillvara på den nu något mer lindriga lottnigen han fått i denna Grand Slam jämfört med hans senaste 4-5 Grand Slam han ställt upp i. Har inte facit i handen men vill minnas att han i stort sett mött top10-seedade spelare i öppningsronden i samtliga.

Nåväl, formstark är han, Tiafoe – MINST SAGT. Det är förvisso Di Minaur också vilket gör oddsen såhär pass jämna vilket dock ändå förvånar mig lite grann. Dels spelar Tiafoe på hemmaplan där han har rusktigt starkt stöd och kommer bäras fram idag men framför allt tycker jag att han kommit längre fram i sin utveckling än vad Di Minaur har gjort.  Båda två är inte ens 20 år fyllda så framtiden ser ganska så ljus ut för dem båda, för att uttrycka det milt.

Jag imponerades krafigt av Tiafoe mot Mannarino och tycker han sett riktigt bra ut under hela hardcourtsvängen även han förlorat snöpligt mot Shapo och Dimitrov i Cinci och Toronto.  

Jag tycker Tiafoe borde vara favorit här, någonstans runt 1,80. Med andra ord är 1,96 är kanonodds i min bok.