Schwartzman underskattas i tredjerundan. – Monsieur
1 september, 2018
Man vinner för ett av fotbollsvärldens vackraste spöken – Av Birro
3 september, 2018

Formstark serieledare mot ett ännu formstarkare Häcken. – Monsiuer

Allsvenskan Lördag kl 16.00

AIK vs Häcken. SPEL Häcken X2 (dubbelchans) till 2,12   

Andreas Alm tillbaka på Friends Arena och denna gång som motståndartränare för Allsvenskans just nu formstarkaste lag. Och det var väl på tiden? Häcken har äntligen börjat trumma igång rejält efter sommaren och börjar göra de resultaten man kan och ska kräva av ett sånt skickligt spelarmaterial som Andreas Alm faktiskt förfogar över. Storsegrar över bland annat Sundsvall, Djurgården och Örebro har skickat upp Häcken ett gäng snäpp i tabellen och kommer med en skadefri och väldigt formstark trupp till Stockholm idag.

AIK? Jo, dem fortsätter ju att VÄGRA förlora eller ens tappa poäng. Ska dock sägas att man nu på slutet mött väldigt svagt motstånd och från och med idag och framåt går in i en betydligt tuffare period mot tuffare motstånd och det lär vara i september som faktiskt Allsvenskan till mångt och mycket avgörs om det blir Bajen eller AIK som lyfter bucklan. Inte minst derbyt dem emellan den 23e blir ju av hyfsad dignitet, minst sagt.

Ett bollförande AIK mot ett slugt och kontringsskickligt Häcken? Tror nog det är så Andreas Alm gärna önskar att matchbilden blir. Norling, han lär nog vilja ha det precis tvärtom. Jag tycker Häcken imponerat alldeles för mycket på slutet för att man ska kunna motivera varför AIK på oddsen är uppsatta som såpass stora favoriter som dem är enligt oddsen. Att Häcken kan stjäla minst en poäng här ser jag som mycket sannolikt och dubbelchansen X2 till en bra bit över 2 gånger pengarna är högt satt.