Inter, i väntan på tåget. – Av Marcus Birro
14 september, 2018
Wolves trummar på mot ett genomuselt Burnley. Helgens bästa? – Monsiuer
15 september, 2018

Premier League Lördag, två spel – Monsieur

Premier League Lördag

Kl 13.30 Tottenham vs Liverpool. SPEL Ö 2,5 mål till 1,70  

En matchup mellan dem här två lagen ska väl inte kunna sluta på något annat sätt än en målkavalkad? Därför förvånas jag lite av att överlinan ändå ligger såpass relativt högt som den gör i nuläget. Brukar vara nere och snegla under 1,60 i liknande tillställningar.

Landslagsuppehåll + Alli + Sissoko + Oxlade Chamberlain out. Det är väl dem enda faktorerna som spelar in till att vi trots allt får ett så fint odds som 1,70 på över 2,5.

Kvalitén dem här lagen besitter är odiskutabelt på den allra yttersta världsklassnivån och farten i omställningsspelet är och snuddar på rekord.

Liverpool har med Klopp vid rodret blivit en bättre version av det Dortmund han en gång charmade hela fotbollsEuropa med. Ett intensivt och otäckt vasst press och återerövringsspel kombinerat med dödliga omställningar tog Liverpool till CL-final ifjol och har redan nu suttit sig i en position i ligaracet som stor titelkanditat.

Tottenham då? Ja, utan värvningar inför årets säsong fortsätter manager Pochettino att förädla det här spelarmaterialet och det tåls att upprepas vilket otroligt fantastiskt jobb han utfört med detta Tottenham sen han tog över klubben för några år sedan med relativt små resurser. Även om Tottenham är lite mer flexibla i sin spelidé än vad Liverpool är så grundar sig ändå mycket av deras filosofi i deras kvicka och väloljade kontringsspel och skickliga presspel.

Två ruskigt starka omställningslag med grym intensitet. Nog kommer det att hagla målchanser på Wembley idag? Ja, någonting annat vore bara märkligt.

Över 2,5 mål ska vi kunna hämta in med god marginal och 1,70 är superfint.

***

Kl 16.00 Huddersfield vs Crystal Palace. SPEL Crystal Palace drawnobet (oavgjort inget spel) till 1,70 

Två lag som inte direkt rosat marknaden under inledningen av säsongen men tycker det finns en märkbar skillnad i prestationerna. Huddersfield har sett sådär ruskigt uddlösa som uppstickare ofta gör säsong 2 i Premier League och utan några vettiga värvningar kommer dem få det fruktansvärt svårt att hålla sig kvar i PL denna säsong. 2-12 i målskillnad och inte ens nära någon seger.

Crystal Palace är ett lag jag ofta följer väldigt noggrant och det finns gott om kvalité i det här välkomponerade laget som Roy Hodgson komponerar med Willy Zaha i spetsen. Jag ser inte att Huddersfield ska hitta sin första seger här och det förvånar mig inte om resultatet från i våras upprepar sig med 2-0 till Palace här. Palace har alla pusselbitar som krävs för att vara ett lag på den övre halvan av tabellen när säsongen summeras, Huddersfield däremot dem kommer inte ens landa in i top 17, det är jag ganska så övertygad om. 

Den raka tvåan går såklart att hitta till högre odds men väljer det säkrare alternativet och kliver in på Palace dnb till 1,70. 

***

I övrigt kan jag tycka att det närmar sig lite väl mycket hysteri kring Watford och motsatsen gällande United. 2,0 på bortasegern lockar måste jag säga.