Champions är äntligen här
18 september, 2018
Bayern München är för bra (1.50)
19 september, 2018

Underskattat (!) PSG åker till Anfield och Simeone kan Europa bättre än någon. – M

Champions league Tisdag

Kl 21.00

Liverpool vs PSG. SPEL PSG DrawNoBet (pengarna tillbaka vid oavgjort) till 2,43

Okej, Liverpool har verkligen sett bra ut i säsongsinledningen och har med sina 5 raka segrar hemma i ligan verkligen signalerat till övriga fotbollsvärlden att man är redo att utmana både i ligan och Champions League denna säsong. Övertygande seger borta mot Tottenham senast i helgen verkar dock ha gjort marknaden galen här. Att Liverpool köpts ner hela vägen till nästan dubbla pengen i nuvarande skede är ingenting annat än idioti. Ska betonas att Liverpool, med en väldigt bred och spelvillig supporterskara ofta handlas ner till lite för låga odds, men denna gång känns det som det faktiskt gått ett par steg för långt.

Missförstå mig rätt, det är inte på något sätt jag underskattar Liverpools nivå. Deras högstanivå är en av Europas absolut bästa, formen är bevisligen ruggigt fin och man har definitivt spetsat till truppen till denna säsong att man helt klart kommer vara med och slåss om både Premier League och Champions League även om jag faktiskt inte riktigt ser att det kommer räcka enda hela vägen fram.

Ett favorittippat hemmaspelande Liverpool med all vind i seglet man kan ha inför en sådan här match mot ett PSG som nästan hamnat lite i skymundan på sistone. Detta till trots, 5 raka segrar i ligan har man där man är såpass överlägsna att man exempelvis senast i helgen slog ST Etienne med 4-0 trots att man ställde över både Neymar och Mbappe. Det är ju ingen hemlighet att PSG stora, och egentligen ENDA fokus ligger på Champions League. Man har ännu inte lyckats ta steget hela vägen till final men både trupp och i mitt tycke tränare (Thomas Thuchel) finns helt klart på plats denna säsong för att till slut lyfta den där pokalen.

Thomas Tuchel känner Jurgen Klopp och vice versa mycket väl. Hur kommer då matchbilden att se ut? Vi talar om två lag med en spjutspets längst fram av den absolut yttersta världsklassnivån. Firmino är frågetecken kring start, i övrigt fullt och bästa manskap offensivt sätt i bägge lagen.

Jurgen Klopp och hans lag kommer i vanlig ordning helst vilja lämna över initiativet till motståndarn och sedan attackara i presspelet och omställningsspelet. Kommer Tuchel tillåta det? Dels är hans lag fullt kapabalet till att spela sig igenom Liverpools förstapress, och lyckas man med det hamnar man i numerärt överläge med spelare som; Neymar, Mbappe och Cavani i uppgift att avsluta anfallen. Säga vad man vill om Salah, Mane och Firmino, men finns det i dagsläget en bättre anfallstrio än PSG:s?

Vi såg inte minst i VM vilken otäck, smått overklig nivå och speed Mbappe håller. Cavani är världens hårdast arbetande forward och när han nu väl fått spela centralt öser han in mål. På andra kanten? Jo Neymar. I mångas ögan rättmätigt gubbe nummer 3 i världsordningen över världens bästa spelare. (Messi ohotad etta, alltjämt) 

Jag ser ärligt talat inte hur Liverpools ganska så oprövade backlinje ska sätta stopp för dem där tre herrarna. Är Tuchel bara slug nog, vilket jag tror han är, så bjuder han inte på för stora ytor bakom PSG:s backlinje och väl i spelet är PSG betydligt bättre på att föra matcher.

Lär bli en dundermatch det här, mycket chanser åt båda hållen och fullt ös. Första målet blir otroligt viktigt då ytor kommer öppnas upp av förklarliga skäl till laget som leder. Jämnt och väldigt svårsiat. Enligt oddsen däremot, då VINNER Pool den här tillställningen nästan varannan gång. Det köper jag inte över huvudtaget.

2,43 på PSG och pengarna tillbaka om matchen slutar X. Ruskigt fint och högt odds på gästerna och deras Qatarstyrda ledning här som mer än gärna lär vilja sätta stopp för Liverpools hybris och spänna musklerna.

Satan vilken drabbning det här lär bli.

Allez le Paris!

***

Monaco vs Atletico de Madrid. SPEL Rak bortaseger Atletico Madrid till 1,83

Två resultamässigt formsvaga lag som inte fått säsongsinledningen i ligaspelet dit dem velat. Viktig skillnad att belysa dock;

  • Atletico har varit bra i sina matcher och förtjänat betydligt fler poäng än man skrapat ihop. Att man inte vann senast mot Eibar var snudd på ett rån.
  • Monaco, dem har enligt rapporter sett väldigt svaga ut.

Monaco har tappat en del viktiga kuggar inför säsongen och spelar nu med ett hyperungt lag där knappt någon är myndig. Atletico är alltid extremt duktiga i europaspelet där Simeones och hans lags bedrifter senaste åren inte går att undvika att superimponeras av.

Ett högt stående och osynkat Monaco kommer få stora bekymmer med Atleticos sluga och smarta organisation och omställningar. Skadeläget ser bra ut hos gästerna och jag ser inget annat scenario här än att Atletico gasar igång sin säsong ordentligt ikväll med en stabil bortaseger.

Monaco kommer få det svårt att ens gå vidare från den här gruppen med Dortmund som sin största utmanare i gruppen. Atletico de Madrid däremot, ja dem har precis alla ingredienser som behövs för att stå och lyfta den ädla CL-pokalen i vår. Så j*vla bra är dem, och så j*vla rutinerade är dem i Europaspelsammanhang.

Atletico att vinna borta mot Monaco till 1,83. Givet spel ikväll.

**