Världens bästa fans lyfter sitt lag? (1.75)
21 september, 2018
IFK Norrköping fortsätter trumma på borta mot Dalkurd. – M
22 september, 2018

Semifinal i St Petersburg. – Monsieur

Medans Laver Cup huserar i Chicago där Federer o Djokovic kumperade ihop som dubbelpartners inatt pågår turneringar av en något seriösare art i Europa. Nog tror jag ju i för sig att Laver Cup har avsevärt mycket fler TV-tittare än 250-poängsturneringerna i Ryssland och Frankrike denna helg. Nåja, skit samma.

Semifinalsdags i St Petersburg där Wawrinka fortsätter att visa att han börjar hitta tillbaka i gammal storform och Klizan avancerat fram som hans motståndare. Oddsen där känns korrekta och ingenting som på förhand lockar att kliva in på.

Semifinal nummer två däremot, där tycker jag mig hitta ett värde på spanjoren.

***
ATP St Petersburg LÖRDAG

Roberto Bautista Agut vs Dominic Thiem. SPEL Bautista Agut till 2,57  

Det här tröttsamma argumentet att Dominic Thiem inte kan hantera och spela på hardcourtbanor börjar han ju faktiskt på egen hand helt och hållet eliminera baserat på resultaten han gjort sista veckorna. Dels den brutalt kvalitativa kvartsfinalen mot Nadal i US Open och innan dess mot Anderson någon runda tidigare, och nu här i St Petersburg har han följt upp det med att ta sig till semi på ett ganska så imponerande sätt ändå i ett relativt hyfsat startfält. Idag tror jag dock en hel del talar för att det tar stopp i en matchup som nog passar honom väldigt illa.

Bautista Agut har spelat sparsamt senaste månaderna pga skavanker men ser nu ut att vara helt återställd. Såg slutet på första set och stora delar av andra set mot Ceccinato i kvarten och jag tycker hans gamla fina träff på bollen satt precis där det skulle, rörelsemönstret såg mycket bra ut och Ceccinato kunde inte få hål på spanjoren. Bautista är en utpräglad matchvinnartyp och går ofta långt i sådana här mindre tutneringar.

3-0 i inbördes till Bautista ska vi inte lägga alltför stor vikt vid då segrarna kom för flera år sedan, en period innan Thiem etablerat sig uppe i toppen. Däremot tror jag verkligen Thiem får svårt att justera dem där siffrorna även hädanefter så länge dem inte har grus under fötterna.  Varför? Jo, Bautista Agut tillhör den skaran av spelare som spelar oerhört flackt i sina grundslag och han gör det i ett ganska så högt tempo. Vad innebär det?  Jo, bollen studsar inte särskilt mycket.   Vad leder då detta till?

Jo, högt tempo och låg studs är typ dem två viktigaste grundstenarna i hur man ska slå Thiem. Thiem är trots allt fortfarande en spelare som behöver tid på sig för att hinna slå igenom sina svingar och sina kanoner. I US Open, mot Nadal, fick han precis den tiden han behöver för att då gå in och göra en alldeles överjävligt bra insats. Tror faktumet kvarstår att han kommer få det betydligt struligare mot spelare som sätter mindre höjd på bollen och spelar i ett högre tempo.

Mycket möjligt att Thiem motbevisar mig ännu en gång här, men 2,57 på vad jag fortfarande anser vara två ytterst jämna Hardcourtspelare, om inte favör till Bautista, det oddset tror jag är alldeles för högt satt.  Tar Roberto Bautista Agut att vinna till 2,57 på Coolbet.