SSL – Skrällchans ikväll
3 oktober, 2018
SSL – Målkalas i Umeå
4 oktober, 2018

Toppmatcher och bra spel i Champions league, onsdag. – Monsieur

Champions League Onsdag kl 21.00

Atletico de Madrid vs Club Brügge. SPEL Atletico -1,5 till 1,93

Atletico förvaltade förtroendet väl ut i premiäromgången där man bortaslog Monaco och jag ser ingen anledning till att dem inte kommer ge oss gröna siffror även ikväll. Säg vad man vill om Club Brugge och den belgiska ligan men det är med europeiska mått mätt en väldigt medioker liga man spelar i och steget därifrån till att åka till Madrid och ett av världens absoluta bästa lag, ja det är ett stort steg.

0-1 förlust i premiären vart det hemma för Brügge och det mesta tyder ju på att man förblir gruppens slagpåse under hösten. Såg delar av den matchen mot Dortmund och även om man faktiskt stog upp rätt så bra mot Dortmund är det nu en helt annan femma att ta sig som bortalag till Metropolitano, Atleticos nya hemmaborg.

Efter en halvtrög start har Atletico börjat trumma igång rejält och gjorde en fin insats i helgen senast borta mot Real Madrid. Har sagt det förut och säger det igen, Atlteico tillhör europas, och därifrån världens top 5, kanske bättre än så, bästa lag. Inte minst när det kommer till Europaspel är man sylvassa och efter förra höstens snedsteg i gruppspelet är jag säker på att man kommer, som alltid, hundra procent fokuserade till kvällens uppgift och inte kommer ge bort någonting.

Skadeläget är bra och över 90 minuter ska klasskillnaden mellan den här lagen mynna ut i en minst tvåmålsseger för hemmalaget här. Spelar Atletico de Madrid att vinna -1,5 handikapp. Alltså minst tvåmålsseger till 1,93.

**

Napoli vs Liverpool. SPEL Över 2,5 mål till 1,79 

Förvånande högt odds överlinan i en match mellan två lag som tillhör dem mest offensivt kompetenta lagen i hela den här tävlingen.

Ett hemmastarkt och bollförande Napoli i segerbehov mot ett otäckt och obehagligt vasst kontringsspelande Liverpool, kan det bli annat en chanskavalkad här ikväll? Detta är såpass kända lag och spelstilar att det knappt krävs en mer specifik motivering. Att vi får över 2,5 mål här, ja det är i min värld betydligt större chans att det sker än dem 1,79 som Coolbet vill göra gällande. Spelar över 2,5 mål utan att blinka till 1,79.  Över 3 till 2,20 också intressant.

***

Tottenham vs Barcelona. SPEL Under 3,0 mål till 1,85 (insats tillbaka vid exakt 3 mål) 

Raka motsatsen här gentemot föregående match. En lite väl stor övertro till målfest här tycker jag att spelbolagen har bestämt sig för.

Viktigt att betona inför den här fajten är att Barcelona gått trögare än på mycket länge hemma i ligan med ynka 2 poäng på sista 3 matcher mot klent motstånd. Tottenham har å sin sida stora skadeproblem och kommer ställa över spelare som Eriksen, Alli och Moussa om rapporterna stämmer.

Efter Tottenhams förlust borta mot Inter i premiären är man tvingade till att åtminstone få med sig en poäng härifrån för att inte halka efter allt för långt. Barcelona som inte hittar något flyt i sitt spel kommer garanterat respektera Tottenham och deras presspel och lär inte ta allt för stora risker.

Två lag i disharmoni (Barcelona med ett spel som inte flyter och Tottenham med skadebekymmer på tongivande namn och krav på vinst) brukar mer än ofta leda till ganska så tighta och passiva tillställningar. Så länge vi undviker tidigt mål åt nåt håll är jag ganska övertygad om det här spelet ligger i trygga händer. 

Under 3,0 mål till 1,85 känns som minst 10 punkter för högt för att inte spela.

***