Italien väckt till liv igen. – Av Marcus Birro
15 oktober, 2018
NFL
17 oktober, 2018

Stockholm Open och övriga 250-turneringar. Onsdag . – Monsieur

Det största fokuset den här veckan blir såklart på Stockholm Open men det pågår två andra 250-turrar den här veckan som vi inte helt ska ignorera. Med en viss tidsbrist innan avfärden går mot kungliga försöker vi sammanfatta det här ganska så kort.

ATP Moskva onsdag start 11.00 och framåt;

Marco Cecchinato vs Adrian Mannarino. SPEL Ceccinato till 2,25 

Bolagen fortsätter alltjämt att underskatta Cecchinatos förmåga på hardcourt vilket förvånar mig. Cecchinato gjorde en bra Shanghai-turnering och hotade till och med den omöjlige Novak Djokovic till viss del i Shanghai.

Mannarino har inför den här turnering 8 förluster på hans senaste 9 matcher (!). Ingen stekhet form med andra ord.

Underlaget är relativt långsamt för att vara inomhus med hög studs. Vem gynnar/missgynnar detta då? I min värld är det glasklart. Mannarino kommer inte alls få utdelning på hans flacka slag medan Cecchinato kommer få mer betalt än vanligt på Hardcourt på sina toppade slag. Jag skulle nog till och med satt Cecchinato som favorit i den här matchupen. När vi då får 2,25 – ja då är det inget snack. In med keramiken på Marco Cecchinato till 2,25 på Bethard. 

***

ATP Stockholm start kl 12.00 och framåt.

Jörgen Zopp vs Oscar Otte. SPEL Zopp till 2,0

Möttes i kvalet där Otte drog längsta strået men ska ha varit en match där Zopp inte ens i närheten kom upp i nivå men ändå höll väldigt jämnt skägg. Kanske visste han redan om att han skulle få en Lucky Looser-plats? Ja, inte alls omöjligt. Det sker ganska så ofta.

I grunden är Zopp en betydligt kompetentare spelare än sin motståndare idag och underlaget ska passa honom bättre.

**

Stefanos Tsitsipas vs John Millman. SPEL Tsitsipas 1,57

Tsitsipas är i Stockholm för att hämta rankingpoäng, den saken är säker. Fortfarande chans på London-slutspelet måste bara leda till att den unge greken kommer tokladdad inför den här veckan. Är han motiverad och fit, ja då är han klasser bättre än Millman. 1,57 på Tsitsipas är klart taget.

**

Eriksson/Göransson vs Ebden/Lindstedt. SPEL Eriksson/Göransson till 3,50

Kan nog vara den första, och inte alls omöjligt den sista gången jag väljer att hämta odds från dubbeln. Anledningen är att jag helt enkelt är alldeles för satans oinsatt i dubbeln. MEN, nu är det dubbel, här på hemmaplan i Stockholm och då när man ändå ska vara på plats och bevittna speklaklet vore det väl tjänstefel att inte snegla på oddsen i varje fall.

Av oddset på Eriksson/Göransson att döma är dem såklart kraftiga underdogs här. Robban Lindstedt, numera bra bit över 75 år skulle jag tro, är ju en erkänt duktig dubbelspelare och otroligt rutinerad vid det här laget. Hans lagkompis Ebden, ja han är ju en singelspelare som gått på frammarsch sista månaderna men som förlorade rätt så rejält mot Verdasco igår. Faktum är att jag är otroligt förvånad att han ens spelar den här matchen, Ebden. Sista set igår såg han både yr och skadad ut. Kanske var det bara en jetlag som nu har släppt men nja, det såg inget vidare ut.

Ett helsvenskt hemmapar mot en uråldrig Robban Lindstedt och en Ebden i ytterst tveksamt fysiskt skick. Nog kan den matchen bli jämn?  Inget AD-spel i såna här småturneringar heller, alltså vid ställning 40/40 går gemet till den som vinner nästkommande poäng. Det minskar dem redan små marginalerna i dubbel ännu mer.

Eriksson/Göransson klart värt en minipeng på till 3,50.

**

ATP Antwerp start 19.00

Vasek Pospisil vs Milos Raonic. SPEL Pospisil 3,75. 

Skrälläge på Pospisil i denna kanadensiska kamp? Väldigt likartad spelstil dessa två men där Raonic såklart är den spelare med mer tyngd i sig. Nu däremot, inomhus där Pospisil visat en ganska fin form på slutet och har redan en match i benet i Antwerpen medans Raonic kommer raka vägen från Asien och ett uttåg mot en mindre smickrande Mcdonald. Likartade spelstilar, små marginaler i och med underlaget, tveksam form på Raonic och det faktum att stora spelare (vilket Raonic ändå måste betraktas som) ibland tenderar att komma in med lite halvdan motivation till sådana här turneringar.  Klart värt en testpeng på Pospisil till 3,75. 

**