När jag möte Danielle De Rossi. – Av Marcus Birro
17 oktober, 2018
Ingenting står stilla i Milano på söndag. Inter vs Milan. – Av Marcus Birro
19 oktober, 2018

Stockholm Open Torsdag. Vinnarspel och Kolhschreiber vs Verdasco. – M

Gårdagen ska nog betraktas som underkänd med bara 2/5 spel rättade som vinst. Zopp såg fortsatt tung ut, dubbelchansingen på Eriksson/Göransson var inte ens nära och Cecchinato ska inte riktigt ha varit sig själv, med allt vad det kan innebära. Tsistipas däremot vann till slut hyfsat komfortabelt även om Millman stretade emot ganska så bra och Pospisil till 3,75 avslutade kvällen med att vinna i raka set mot Raonic.

***

Med åttondelsfinalerna spikade i Stockholm Open och förstarundorna avklarade går det att få lite bättre överblick om var den här turneringen kan landa framåt söndagen. Chung imponerar rejält och verkar trivas utmärkt i dem här förhållandena som råder i Stockholm Open i år. Aningen långsammare än föregående år är det och nu när Chung har hittat träffen på bollen väldigt bra hittills får jag känslan av att han kan bli riktigt farlig här. 7 gånger pengarna får man på Chung som slutvinnare.

I övrigt kan Shapovalov till 7,0 också vara ett bra alternativ. Ingen jätteinsats idag från kanadickens sida men med en väldigt behaglig lottning har han alla chanser att ta sig till final här.

**

Torsdagen bjuder på åttondelar och nedan har jag hittat dagens spel jag håller mig till. I övrigt inga andra spel jag tar även om man inte alls ska utesluta att en Fognini skulle kunna gå på pumpen mot Lacko. Man ska aldrig utesluta att Fognini enbart kommer till sådana här turneringar och hämtar deltagarchecken och när han dessutom drog sig ur Peking pga skada och nu åker hit och ställs mot en servebjässe som Lacko. Nu kan han ledsna och bara skita i det. 3,30 får man på Lucas Lacko för den som vill skjuta.

Vinnarfavoriten John Isner kliver in i tävlingen och möter landsmannen Klahn. Klahn ger 4,05, kan han ställa till något för Isner? Nja, det borde han väl ändå inte kunna göra. Ska skilja alldeles för mycket i nivå mellan dem även om Klahn gått riktigt bra på sistone och såg mer än bra ut mot Copil som också likt Isner har serven som sitt enda riktigt stora vapen. Nåja, vi fokuserar på torsdagens höjdpunkt, rent värdemässigt.

***

Stockholm Open Torsdag kl 15.00 tidigast.

Philipe Kolschreiber vs Fernando Verdasco. SPEL Kolschreiber till 2,35 

Lika svårt det är att stava hans namn Kohlschreiber, lika imponerad vart jag av hans insats i första rundan mot Di Minaur där Kollie (vi skriver så istället för att minimera stavfelen) var underdog precis som han enligt oddsen är inför den här matchen mot veteranen Verdasco. Nu är ju å andra sidan Kollie en veteran i sammanhanget han också. Födda 1983 är dem bägge. Vad det nu spelar för roll. Vi blickar istället lite kort mot torsdagens åttondelsfinal och anledningarna till varför jag tror Kolschreiber har en superchans att ta sig vidare ifrån den här matchen.

Verdasco var absolut inte dålig mot Ebden i första rundan, men heller inte särskilt bra. Han gjorde jobbet bara, helt enkelt. Kollie däremot gjorde en mycket gedigen insats mot en numera ruskigt svårtuggad Di Minaur. Kolschreiber som dessutom avstod Asien-svängen såg ut och lär vara riktigt spelsugen och full av energi.

Inbördes möten dem här emellan är jämna men går så långt bak i tiden att det inte blir särskilt väsentligt att ta med i analysen. En Verdasco som lär få aningen mer på sin serve mot en Kolschreiber som med sina vinklade slag kommer få Verdasco att jobba ”hörn till hörn” är matchbilden jag ser framför mig. Verdasco kommer nog försöka gå för avgörandet i ett snabbare skede i duellerna medans Kolschreiber om han bibehåller samma nivå som i första matchen kommer vara i klart övertag i dem längre duellerna.

Tror vi kan få se en ruskigt tät och jämn tillställning här men att Kohlschreiber drar det längsta strået när saken väl ska avgöras. Han såg riktigt rapp ut häromdagen. Bara hoppas det håller i sig. Då tror jag Verdasco kommer få det kämpigt. Kohlschreiber att vinna till 2,35 i vad jag anser vara en fullständigt öppen tillställning. Taget. 

***