Ingenting står stilla i Milano på söndag. Inter vs Milan. – Av Marcus Birro
19 oktober, 2018
Målfest på Bravida? – Monsieur
19 oktober, 2018

Stockholm Open kvartsfinaler fredag. – Monsieur

Kolshcreiber igår satt, minst sagt, hårt inne. Första 1,5 setten var Kolschrieber inte ens i närheten av den nivå han höll i tisdags kväll. Sedan bjöd Verdasco in honom i matchen och i tredjeset kändes det på långa vägar att Kolschreiber skulle lösa det även om det också satt ganska hårt inne till slut. Idag kvartsfinaler och vi bjuds på en hel del fina matcher i Kungliga tennishallen under fredagen. Lär nog bli bra tryck i både barer och sittplatser.

Stockholm Open Fredag start 13.30 och framåt:

Chung vs Fognini. SPEL Chung 1,83 

Kanske egentligen kan tyckas märkligt att Fognini inte är favorit i den här matchupen men med förutsättningarna som råder och den fina form Chung visat prov på den här veckan tycker jag 1,83 är fullt dugligt att skjuta iväg. Fognini var ganska så rostig i sin första runda och hade enligt egen utsago fortfarande lite bekymmer med den skadad han ådrog sig häromveckan. Motivationen är alltid ett frågetecken hos italienaren och är man sådär lite halvsugen på att spela tennis är Chung en av dem sista man vill möta. Chung får nämligen tillbaka i princip allt. Chung till 1,83 tycker jag klart dugligt. Håller extra tummarna på honom i och med att titelspelet på Chung till 7,0.

***

Philipe Kolschreiber vs Stefanos Tsitsipas. SPEL Kohlschreiber till 2,60

Jo, jag vet. Jag skrev i inledningen av det här inlägget att Kohlschreiber var ganska så usel i förra matchen i stora delar av matchen. MEN, han löste det till slut och hittade sånär tillbaka till Di Minaur-nivån i slutskedet. Tstisipas har inte varit dålig såhär långt men inte imponerat för den delen heller.  Två duktiga bollare där Tsitsipas har en tyngre serve. Att Tsitsi ska vara favorit, absolut. Såhär stor favorit? Nja, det kan jag ändå inte riktigt hålla med om.  Kohlschreiber till 2,60 är högt. En rutinerad räv mot en blivande (dryg sådan) stjärna. Har alla förutsättningar för att bli en grym match.

***

Ernest Gulbis vs Jack Sock. SPEL Gulbis till 1,76.

Startoddset var runt 1,95 på Gulbis så att marknaden handlat Gulbis här råder det inget tvivel om. 1,76 värde? Kanske inget monstervärde direkt men vinner gör han, det tror jag stenhårt. Gulbis har spelat fruktansvärt bra den här veckan och han kombinerade stabilitet och en vrålaktig tyngd från baslinjen igår mot Shapo som inte på något sätt gjorde en usel insats. När nu Gulbis ställs mot en halvskadad, helt ur form Jack Sock som fortsätter ha monstruösa problem med sin backhand. Ja, hur ska Jack Sock då kunna stå emot Gulbis bombardemang?  36 raka servegem (inte bruten en enda gång hittills med andra ord) har han hållit Gulbis. Har Sock nuvarande kapacitet för att bryta den trenden? Det tror jag inte.

Gulbis att vinna till 1,76.

***

ATP Antwerpen Start 18.00

Vasek Pospisil vs Gael Monfils. SPEL Pospisil till 2,35 

Litar inte ett dugg på Monfils nu för tiden. Så ytterst sällan han får utdelning på sin skyhöga potential numera. Pospisil  däremot har gått ruskigt bra på slutet och förhållandena som råder i den här inomhushallen i Belgien är som klippt och skuren för hans spelstil. Såg endast slutet av hans seger mot Raonic och av det och även det jag hört från matchens tidigare skede ska Pospisil ha varit ruskigt vass. Tiebreakfest att vänta? Pospisil kommer åtmistnone bli väldigt svår att bryta.  2,35 på Vasek Pospisil att vinna, den tar vi.

***