Målfest på Bravida? – Monsieur
19 oktober, 2018
Grisig match på stamford bridge (1.83)
20 oktober, 2018

Stormöte i Premier League där Sarris Chelsea är lite väl stora favoriter. – M

Premier League lördag 13.30

Chelsea vs Manchester United. SPEL X2 (dubbelchans Man United) till 2,19

Ett Chelsea som gått som tåget under inledningen av nya tränare Sarri mot ett Manchester United där Mourinho ryktas få sparken i vilken som stund som helst och en hel trupp som verkar vara i disharmoni om man ska tro tidnignarnas rapportering. Hur i halva friden kan jag då hitta värde på United här?

Jo, dels ska det sägas att Chelseas framtåg såhär långt till mångt och mycket har kommit ifrån segrar mot bottenlag. Man kan såklart inte göra så mycket mer än att vinna sina matcher men jag tror Sarris filosofi kommer prövas ordentligt när lite vassare motstånd ställs på andra sidan planen och folk lär sig vilka otroliga ytor Sarris spelstil blottar. Vill betona här, jag kritiserar inte Sarri på något sätt. En av mina absoluta favorittränare och förmodligen den tränare i världen som spelar den allra svåraste och offensivaste fotbollen. Om det är titelvinnande i längden? Vi får se.

Vad vi däremot får se redan på lördag är hur Mourinho ska bemöta detta Sarri-inspirerade Chelsea. Är det något Mourinho kan och gjort sig känd över är det att åka till bortaplan och möta spelförande lag och kontra och stänga sönder dem. En Mourinho som nog till och med själv väntade sig få sparken under uppehållet har nu  istället fått samla kraft och försöka ena laget under veckan och jag tar för givet att vändningen mot Newcastle senast skänkte mycket energi till spelartruppen som annars sett trött ut under inledningen.

Ett Mourinho-lag i underdogssitsen mot ett spelförande, hypat och högt stående lag. Det känns som en uppgift Mourinho och United borde dregla över.

Kvalitén i United råder det ingen tvekan om att det finns gott och väl så det räcker och blir över. Ser man till trupperna är United minst lika bra som Chelsea. Att då United ger 5,0 ggr degen på vinst och 2,19 på dubbelchans (vinst på kryss och United-vinst) – det känns lite väl krydd.

Ett landslagsuppehåll brukar inte sällan komma lägligt och kunna svetsa samman lag som gått trögt och ibland göra lite hack i skivan för lag som gått bra.

Tycker United är alldeles för underskattade inför det här mötet. 2,19 på x2 tar vi till 2,19 utan tvekan.

**

Kl 16.00 Wolverhampton vs Watford. SPEL Wolverhampton till 1,80 

Wolverhampton har väl varit lite av säsongens kassako såhär långt. Dem har levererat varje gång och inte minst när dem fortsätter vinna på hemmaplan till fina odds. Nu ställs dem mot ett Watford som inledde säsongen över förväntan men har sedan dess landat och har på sista fem matcherna faktiskt 5 (!) förluster.

Inga skador i Wolverhampton som ligger placerad sjua i tabellen. Som nykomling är det minst sagt imponerande och det förvånar mig inte alls om dem hamnar top 8 när säsongen ska summeras. Vi var redan tidigt inne på att Wolves är en av det bästa nykomlingarna PL sett senaste 10 åren. Inte minst tack vare superagenten Jorge Mendez som handplockat laget i mångt och mycket.

Wolves att fortsätta imponera och vinna den här striden till 1,80. Ja tack. 

***