Mauro Icardi, så mycket mer än bara en målskytt. – Av Birro
22 oktober, 2018
Gigantmöte på Old Trafford ikväll. Mourinho kommer vägra förlora – Monsieur
23 oktober, 2018

ATP-turrar i Wien och Basel. Två dubbla pengen. – Monsiuer

500-poängsturneringar den här veckan och bra startfält i både Wien och Basel. Federer att vinna Basel till dryga 3 gånger pengarna är ett givet spel. Snabba banor, hemmaplan och säkerligen en recanschsugen Federer sen Shanghai. Stor vinstchans för honom här med bra lottning därtill.

Wien-vinnaren desto svårare att sia och väntar lite tills förstarundorna har spelats innan man kan se vem som hittat träffen, vilka favoriter som trillar av tidigt osv.

Två matchspel hittade tills förstarundorna:

 

ATP Wien kl 19.00 tisdag

Sam Querrey vs Jo Willy Tsonga. SPEL Querrey 2.05 

Litar inte alls på att Tsonga ska vara i gott skick efter långt skadeuppehåll. Han imponerande inte särskilt i Antwerp förra veckan och känns ganska långt ifrån hans gamla jag för stunden.  Querrey har inte heller rosat marknaden den här säsongen men började se bitvis riktigt bra ut i Shanghai där han både servade och slog sina grundslag mycket stabilt. Querrey har vunnit deras två senaste inbördes möten och jag tycker han ska vara favorit här, om än knapp. Detta till trots att Tsonga gick till final här förra året, men som sagt. Det var en helt annan Tsonga där och då.

Querrey till över 2 gånger pengarna är därför givet spel under tisdagskvällen.

****

ATP Basel – Onsdag

Ernest Gulbis vs Jack Sock. SPEL Gulbis till 2.05

Nu är ju Gulbis långt ifrån den mest vältränade spelaren på touren men man tycker ändå att han borde ha återhämtat sig hyfsat väl från hans fina finalplacering i Stockholm Open förra veckan. Är han återhämtad fysiskt, ja då ska Gulbis vara favorit i den här matchupen som nuvarande förutsättningar gäller.

Sock har en historiskt usel säsong bakom sig och fortsätter ha problem med sin kropp, sitt huvud, sitt rörelsemönster, ja egentligen allting såfort han spelar singel. I dubbel verkar det märkligt nog vara en annan femma.

Dem här två möttes ju för bara ett par dagar sen i Stockholm och även om Sock knep första set där var det till slut inget snack om att Gulbis var den bättre och tyngre spelaren.

Nu går det ganska så fort i Basel vilken kanske försämrar Gulbis baslinje-spel en aning i och med hans yviga och långa svingar. Däremot får han ännu mer betalt på sin redan dödliga serve.

Gulbis att vinna till 2,05 – taget.

**