ATP-turrar i Wien och Basel. Två dubbla pengen. – Monsiuer
23 oktober, 2018
Valencia hakar i kampen om slutspel
23 oktober, 2018

Gigantmöte på Old Trafford ikväll. Mourinho kommer vägra förlora – Monsieur

Champions League tisdag kl 20.45

Manchester United vs Juventus. SPEL Man United asian +0,25 till 1.84 (Halv vinst vid oavgjort)

Efter att många påstod att Mourinho skulle få kicken under landslagsuppehållet verkar laget istället ha svetsat sig samman och gjorde i helgen en mycket fin bortamatch mot Chelsea även om man släppte in ett kvitteringsmål i matchen absoluta sista skede. Precis som där och då tror jag man till kvällens match kommer kliva in med samma inställning och samma vilja och aggressivitet att motbevisa kritikerna som nu på sistone blir allt fler och allt tyngre personer.

När Mourinho, till skillnad från nu, betraktades som den kanske bäste tränaren i världen var det mycket tack vare att han lyckades få en ”vi mot resten-känsla” i sina lag. Alla utomstående var fiender och därigenom växte en sammanhållning som flertalet spelare vittnar om att dem aldrig varit med, varken för eller senare.

Mycket av den magin verkar José ha tappat sista åren men kanske finns där nu ett läge att återskapa något.

Fotbollsfilosofin som Mourinho och hans United kör, den är densamma. Lågt stående, riskminimerande och sedan vassa kontringar. Det egna spelförandet har aldrig varit Mourinhos grej men i sådana här matcher när man ställs mot ett så högkvalitativt motstånd kommer United mer än gärna stundtals vilja lämna ifrån sig initiativet för att sedan välja sina tillfällen när man pressar hårt och högt.

Juventus med två raka segrar i Champions League och en slug Max Allegri på tränarbänken vet att ett oavgjort resultat här räcker gott och väl. Det kommer inte vara ett Juventus som riskerar allt för mycket och går för segern.

För United är det viktigare med seger men framför allt fundamentalt livsviktigt att inte förlora för att inte Valencia ska få grepp om andraplatsen i gruppen.

I övrigt gör C.Ronaldo ännu en återkomst till Old Trafford och det blir väl lite småintressant att se hur den gossen kommer bemötas ikväll efter hans skandal som nog påverkar honom och Juve mer än dem vill göra sken av.

Noterbara avbräck är Jesse Lingaard och Alexis Sanches hos United och Khedira och Mandzukic hos Juventus.

Förväntar mig en ganska tillknäppt och tight historia där framför allt Juventus kommer nöja sig med en pinne här om matchen står och väger i slutskedet. Två väldigt försvarstarka lag men där Manchester nog mer än gärna vill visa omvärlden att man fortfarande kan vara med och slåss med dem allra bästa.

Manchester United +0,25 till 1,84 är för högt i min bok. Var mycket fina tendenser man visade upp i helgen och nu på hemmaplan känns dem som man har alla förutsättningar för att spinna vidare på det och skaffa sig ett momentum att ta med sig under sluthösten.

Vinst på Unitedseger för oss, och halv vinst vid oavgjort.

***