Valencia hakar i kampen om slutspel
23 oktober, 2018
Innebandyderby i Stockholm
24 oktober, 2018

Tre bra spel funna under onsdagens Champions League-kväll. – Monsieur

Champions League Onsdag

Kl 18.55: PSV vs Tottenham. SPEL Över 2,75 mål till 1,86 ( Halv vinst vid exakt 3 mål. Hel vinst vid fler än 3 mål.) 

Två väldigt offensivt balanserade lag som måste vinna för att hålla liv i chanserna att avancera från den här gruppen. Ett Tottenham som får tillbaka flertalet tongivande spelare och som går väldigt starkt i ligan har precis som PSV 0 poäng i gruppen såhär långt. PSV går även dem som tåget i inhemska ligan och jag vill ändå påstå att det är två formstarka lag som möts här. 

I PSV:s förlust mot Inter i förra omgången var det, resultatet till trots, inget att klaga på själva prestationen. Man skapade mängder av målchanser och en sak är säker, på sin hemmaborg öser man på i full kraft och går för vinst, oavsett motstånd.

Har alla förutsättningar för att bli onsdagens mest fartfyllda match det här. Över 2,75 mål till 1,86 är taget.

***

Kl 21.00 Barcelona vs Inter. SPEL Inter Asian +1 till 2,05    ( Pengarna tillbaka om Barcelona vinner med ett mål) 

Inter med en nytagen derbyseger i rygggen åker till Camp Nou inför vad som ofta betraktas som en av världens svåraste uppgifter ett lag kan ställas inför. Att spela borta mot FC Barcelona. Ändå väljer jag att ge förtroende Inter här, varför?

Dels kör vi med säkerhetsbälte på och kör Inter Asian +1 vilket innebär att vi får insatsen tillbaka om Barcelona skulle vinna med ett mål. Vinst får vi både på kryss och Interseger.

Barcelona mötte Sevilla i helgen och har Real Madrid i helgen i en av årets viktigaste matcher. I CL har man två raka segrar så man sitter i en trygg position i grupptabellen. Ingen panik efter seger här med andra ord i Barca-lägret.

Spelet i Barca såhär långt denna säsong har sett lite småtrögt ut och när, i mitt tyckte odiskutabelt världens bästa spelare, Leo Messi missar matchen pga skada tappar man oerhört mycket av förklarliga skäl. Även fast Barcas lag kryllar av offensiv briljans är han hela navet i deras offensiv. Ett Barcelona utan Messi skänker hopp till motståndaren. Så är det bara.

Inter inledde säsongen väldigt taffligt men har verkligen vänt på steken på ett otroligt imponerande sätt sedan man vände hemma mot Tottenham i början på september. Sedan dess har man mäktat med sju raka segrar så självförtroendet och spelet är defintivt på plats. Defensiven är mycket solid och mot Milan kändes det nästintill aldrig farligt och med Icardi där framme doftar det alltid mål och målchanser.

Barcelona saknar som sagt Messi och även den viktige försvarskuggen Umtiti till det här mötet. Inter får klara sig utan Naingolan och eventuellt Brosovic och Perisic. Dem två förstnämnda i Inter är helt klart två tunga tapp men det finns goda ersättare att slänga in. Att Pericic ställs utanför elvan vore bara positivt. Inte gjort många rätt den här säsongen.

Inter +1 till 2,05. Klart värt en slant.  Vinst på oavgjort eller Inter-vinst. Pengarna tillbaka om Barca vinner med bara ett mål.

***

Borrussia Dortmund vs Atletico De Madrid. SPEL Atletico Madrid +0,25 till 1,78 (halv vinst om matchen slutar oavgjort)

Kom igen. Dortmund må vara inne i ett ruskigt formstarkt stim i ligan och spruta in mål. MEN, nu ställs man mot ett av världens mest svårslagna lag på andra sidan som kan neutralisera vilket j*vla lag som helst. Atletico draw no bet ger dryga 2,05. Också ett fullgott spelalternativ.

Diego Costa saknas hos gästerna vilket såklart är ett avbräck men spelare som Kalinic, Lemar, Correa kommer kunna ersätta honom på ett bra sätt helt utefter Diego Simoenes önskemål.

Dortmund har fått ett ruskigt flyt i spelet under inför säsongen nya tränaren Favre men men nu ställs han mot det kanske bäst organiserade laget i världen. Ska bli intressant att se hur man tacklar den uppgiften och om man kan undvika att blotta sig i omställningsspelet.

Atletico +0,25 till 1,78 (Halv vinst vid oavgjort. Hel vinst på Atletico-seger.) måste prövas. Det finns alldeles för mycket rutin och kvalité, inte minst i Europa-spel för att avstå det oddset.

**